Sidělajprdel? Mno, to je skoro na :wall: Jestli to má být ze scény v kostele, jak tam vidím bren, thompsona a bůhvíco ještě, tak potěš koště. Přitom ta knížka je dobrá. Jak z ní dokázali udělat tohle? :roll: Se mi teď chce odprošovat autory Anthropoidu, že jsem jim nevěřil. Když vidím, jak to taky mohlo skončit...
Ještě k problematice šedých Jediů... Grace vám líp než já vysvětlí, proč to pro Hvězdné války není dobrý koncept.
Pro ty, co nemají pár minut :D nebo neumí tak dobře anglicky to shrnu. Hvězdné války byly vždycky o volbách a kam ty volby postavy zavedou. Svoboda rebelů versus striktní řád Impéria, pomalá jistá světlá strana síly versus rychlejší temná strana síly... Pokud existuje možnost být šedý Jedi, který má schopnosti Jediů a může bez následků používat sílu Sitha, proč by se někdo namáhal být cokoliv jiného? Proč Kylo Ren hodil svoje blízké a rodinu přes palubu, když mohl být šedý Jedi?
Mno, doufám, že ve filmu tohle nebudou ignorovat a nějak to všechno vysvětlí, ale klobouk bych na to nevsadila.
Já doufám, že tam takovou stupidní nálepku a škatulku dávat nebudou :D pokud bude Luke na vážkách je to asi v pohodě, pokud začne používat cokoliv co dělají Sithové...je to Sith, vybral si snadnou rychlou část, tečka. Nedovedu si představit, jak by tahle škatule měla logicky fungovat.
@DanielSvatoš Zdá se, že se tvůrci nových SW dali cestou tvůrců Hry o trůny. "Uděláme překvapivé a šokující změny. Mno, uznáváme, že se nehodí ke zbytku, jsou nelogické, zlé jazyky by řekly dokonce hloupé, jenže ony prostě jsou takové - zkrátka překvapivé a šokující. A VO TOM TO JE..." :twisted:
@Dreamer Jo s tím taky souhlasím. Ono i chování Rady mě v nové trilogii taky silně iritovalo, takže chápu že někteří-jedinci-citliví-na-sílu můžou cítit pnutí vykašlat se na radu a jít si vlastní cestou.
Tiež sa mi taký koncept páči. Takto, teoreticky by mohli vlastne Star Wars úplne uzavrieť tým, že raz a navždy vyriešia ten rozpor medzi temnou a svetlou stranou tak, že ich zlúčia do pôvodnej verzie. To by robilo z tejto trilógie poslednú (ak by teda nechceli točiť filmy o minulosti), čo by nemusela byť zlá správa.
Dostávam sa do špekulačnej nálady. Možno by sa to dalo brať nie ako super MaryS výhoda, ale ako jedna hrozná zodpovednosť vyžadujúca chôdzu po tenkom lane nad priepasťou. Možno by šedivosť mohla byť brutálne ťažká v tom, že by nešlo o výber medzi A a B nahradený AB, ale vymýšľaním možnosti C. A to C nemôže byť hocičo, musí to dávať zmysel a bolo by ťažké zrealizovať to, pritiahnuť k tomu ostatných. A taký jedinec by si musel dávať pozor, ako neskĺznuť k tmavej, či svetlej strane. Mohla by tu byť nejaká nepríjemná cena za prešľapy. Alebo by tento človiečik mohol byť obyvateľ otáčavých dverí, ktorý by raz podporoval jedných, raz druhých za účelom vyrovnávania síl, ale bolo by ťažké odhadnúť kedy komu pomôcť tak aby to nenarušilo rovnováhu. A taký jedinec by asi dosť trpel aj vydedenectvom. "Nie som ničí, som celého sveta, takže som vlastne strašne sám a každé rozhodnutie sprevádza radosť aj výčitka, lebo vždy to niekoho znevýhodňuje a nie je to príjemné, ale príjemné by nebolo ani ísť proti môjmu svedomiu." Možno by sa poučenie mohlo zmeniť nielen na vyberanie, ale na nachádza správnej miery. Koľko dažďa a koľko slnka treba, aby tá ktorá rastlina ani nezhnila, ani nevyschla, ale prospievala. Neviem, celé je to neučesaný brainstorming, asi mi veľa podstatného uniká, ale naozaj by som o tom rada podebatovala.
@Aviv Neřekla bych, že to pojetí bude ve filmu takhle složité :D Luke samozřejmě bude mluvit o vybalancování Síly a jak k tomu došel, ale encyklopedii bych nečekala. Šedý Jedi bude ale určitě mnohem víc individuální hráč. Jinak to Grace ve videu vystihla dobře, ale když si vygooglila pojem šedého Jedi, tak opravdu čelí jednomu zásadnímu problému vysvětlujícímu, proč všichni nejsou takoví - ti, co dokážou ovládat Sílu, jsou silně tažení k jedné nebo druhé straně, takže najít přesný balanc, odkud je to nevtáhne do těch dvou extrémů, vůbec není snadné.
@Aviv To určitě ne, teoretizování je to pěkné. Být šedý Jedi je určitě třetí možnost a filozofie, ale jak jsem zmiňovala, nejspíš se ten balanc podobá stání na straně trojúhelníku, takže nic masového to ani být nemůže. Pochybuju ale, že by kdy někdo takový podporoval Sithy kvůli vyrovnání sil. Politicky nejspíš budou neutrální (nebo se o to aspoň snažit) a chránit ostatní před destrukcí, kdykoliv můžou.
Pozrela som si Exodus bohovia a králi. Chcem director's cut. Hádam, že je tam aspoň trocha toho, čo mi vo filme chýbalo. Nejni to nej, ale celkem zajímavý, snaha o racionalizaci chválihodná, egyptské rány a přechod mořem vizuálně žúžo a Baleovi se nedá nic vytknout.
@flanker.27 oni vzali Pověst dávných let a nalili to do filmu a nikdo si neuvědomil, že 1000 let staré vypravávění nebude ve stejné formě fungovat ve filmu - je to stručné a vypadá to zkratkovitě jak říkáš ALE až na volbu náboženství to bylo tak jak to Nestor (nebo někdo jiný) napsal takže je to přesné a vypadá to dobře a to mi stačí :)
Komentáře
Jestli to má být ze scény v kostele, jak tam vidím bren, thompsona a bůhvíco ještě, tak potěš koště. Přitom ta knížka je dobrá. Jak z ní dokázali udělat tohle? :roll:
Se mi teď chce odprošovat autory Anthropoidu, že jsem jim nevěřil. Když vidím, jak to taky mohlo skončit...
Pro ty, co nemají pár minut :D nebo neumí tak dobře anglicky to shrnu. Hvězdné války byly vždycky o volbách a kam ty volby postavy zavedou. Svoboda rebelů versus striktní řád Impéria, pomalá jistá světlá strana síly versus rychlejší temná strana síly... Pokud existuje možnost být šedý Jedi, který má schopnosti Jediů a může bez následků používat sílu Sitha, proč by se někdo namáhal být cokoliv jiného? Proč Kylo Ren hodil svoje blízké a rodinu přes palubu, když mohl být šedý Jedi?
Mno, doufám, že ve filmu tohle nebudou ignorovat a nějak to všechno vysvětlí, ale klobouk bych na to nevsadila.
tak jestli je tohle jeho názor na vývoj jeho postavy tak to potěš
Takto, teoreticky by mohli vlastne Star Wars úplne uzavrieť tým, že raz a navždy vyriešia ten rozpor medzi temnou a svetlou stranou tak, že ich zlúčia do pôvodnej verzie. To by robilo z tejto trilógie poslednú (ak by teda nechceli točiť filmy o minulosti), čo by nemusela byť zlá správa.
Možno by sa to dalo brať nie ako super MaryS výhoda, ale ako jedna hrozná zodpovednosť vyžadujúca chôdzu po tenkom lane nad priepasťou.
Možno by šedivosť mohla byť brutálne ťažká v tom, že by nešlo o výber medzi A a B nahradený AB, ale vymýšľaním možnosti C. A to C nemôže byť hocičo, musí to dávať zmysel a bolo by ťažké zrealizovať to, pritiahnuť k tomu ostatných. A taký jedinec by si musel dávať pozor, ako neskĺznuť k tmavej, či svetlej strane. Mohla by tu byť nejaká nepríjemná cena za prešľapy.
Alebo by tento človiečik mohol byť obyvateľ otáčavých dverí, ktorý by raz podporoval jedných, raz druhých za účelom vyrovnávania síl, ale bolo by ťažké odhadnúť kedy komu pomôcť tak aby to nenarušilo rovnováhu. A taký jedinec by asi dosť trpel aj vydedenectvom. "Nie som ničí, som celého sveta, takže som vlastne strašne sám a každé rozhodnutie sprevádza radosť aj výčitka, lebo vždy to niekoho znevýhodňuje a nie je to príjemné, ale príjemné by nebolo ani ísť proti môjmu svedomiu."
Možno by sa poučenie mohlo zmeniť nielen na vyberanie, ale na nachádza správnej miery. Koľko dažďa a koľko slnka treba, aby tá ktorá rastlina ani nezhnila, ani nevyschla, ale prospievala.
Neviem, celé je to neučesaný brainstorming, asi mi veľa podstatného uniká, ale naozaj by som o tom rada podebatovala.
ALE až na volbu náboženství to bylo tak jak to Nestor (nebo někdo jiný) napsal
takže je to přesné a vypadá to dobře a to mi stačí :)