@svoa00 už jsem se dostala k soudnímu procesu a ještě to ve mě posílilo pocit, že soudy s porotou z lidu jsou neuvěřitelná fraška a metoda, která patří do středověku a v 21. století nemá co dělat.
@Dreamer Především je ten porotní systém založený na emocích a schopnosti ovlivňovat názor druhých. To první by nemělo mít s rozhodováním o vině nebo nevině nic společného, to druhé jenom v určitých případech a do určité míry. Soudce je samozřejmě taky ovlivnitelný (nebo předem zaujatý, jako v Averyho případu), ale aspoň se o něm dá většinou říct, že je profesionál.
@svoa00 právě to divadýlko a hraní na city je to, co podle mě naprosto vylučuje tenhle "spravedlivý" systém z dnešní doby. Už v The People v. O.J. Simpson mě to neskutečně rozčilovalo...no nic, jdu si dát dnešní dávku naštvání a deprese :D
Making a Murderer....dokoukáno. Tak to vypadá, že americký justiční systém zamrznul někde pár set let v minulosti u čarodějnických procesů. Upřímně, snažila jsem se dohledat ta fakta, která měl dokument vypustit a která by vyvracela naprosté selhání systému, ale nejsou, obhajoba správně vyvrátila všechny ty zdánlivě neprůstřelné důkazy a celek nemůže rozumnýmu člověku dávat smysl. Proces se 17-letým mentálně zaostalým klukem, to už je pak žumpa úplně jiného kalibru. Doufám, že ta knížka, kterou se chystá sepsat pan žalobce Kratz na základě zaručené pravdy (jako jedna paní povídala a zbytek jsem si domyslel) vydělá balík. Ze začátku jsem si myslela, že pan žalobce má pár kamarádů, které možná kryje, ale podle jeho argumentace během procesu je to nejspíš jen velmi hloupý člověk, který skutečně věří své pravdě.
Tak mám za sebou čtyři díly The Crown. Zapomeňte na všechny Malíčky a Tyriony, zapomeňte na Francise Underwooda a další vyfabulované jakože mistry zákulisí a politických intrik. Winston Churchill, liška ryšavá a podšitá, politik, který složil závěrečné zkoušky na škole intrik a mazanosti, to je skutečný mistr reálné politiky. Ne že by přitom spřádal překombinované plány jako autoři politické fikce či fantasy, on jen umí dokonale využít situace.
dopoirujuču http://www.csfd.cz/film/484253-13-reasons-why/komentare/ sfoukl jsem to za dva dny a to je něco protože jinak tyhle teen dramata ze střední nesnáším neměl jsem žádná očekávání a tenhle rok zatím to nejlepší (je samozřejmě brzo ještě)
@Edem musím říct že už dlouho jsem si nepouštěl další díly nějakého seriálu s takovou radostí :) první den jsem nechtěl jít spát ale ráno jsem se probudil s nadšením že mi jěště nějaké díly zbývají :D
Konečně jsem dokoukal celé The Crown. Občas lidi v komentářích říkají, že se postupem času královna naučila prosadit svou. Můj dojem je přesně opačný. Stala se přesně tou nemyslící loutkou bez emocí, která na věci pohlíží všelijak, jen ne z hlediska toho, co je správné. Viz případ její sestry. O jaké povinnosti to mluvila, když zdůvodňovala své rozhodnutí? Naprostý nesmysl. V podstatě všichni byli pro, jen pár kreténských černoprdelnických eunuchů je proti, a přesto právě tihle kreténi zaštiťující se chabě podloženou hypotézou boží existence ji přimějí změnit názor. Je to hnus, velebnosti. Jen se těším, až na britský trůn někdy nastoupí coby hlava anglikánské církve ateista. To se asi posměju. No, abychom nezůstali jen u mých výlevů na adresu zhoubné náboženské ideologie, tak nejsilnější byl devátý díl. Až mi bylo líto, že se tak rozmáchlý a nákladný projekt nevěnoval především právě tak výrazné osobnosti jako Churchill. Já osobně bych se s ním nepochybně na spoustě věcí neshodl, ba bych se s ním do krve hádal, ale přes všechnu jeho ješitnost (nebo právě pro ni, někdo takový má proč být ješitný) musím uznat, že patřil a patří k nejvýraznějším osobnostem a mozkům všech dob.
@Monte Karstark Je to podle 12dílné románové série, tak s tím musíš počítat. To buď ještě rád, že si odškrtávají dva romány na sérii, ne půl románu za dvě série jako někdo :twisted: Já bych zas rád, kdyby předlohu u nás vydávali poněkud rychlejším tempem :)
Komentáře
http://www.csfd.cz/film/437677-the-crown/komentare/
Viděl jsem první díl a hodně dobrý.
sfoukl jsem to za dva dny a to je něco protože jinak tyhle teen dramata ze střední nesnáším
neměl jsem žádná očekávání a tenhle rok zatím to nejlepší (je samozřejmě brzo ještě)
Já bych zas rád, kdyby předlohu u nás vydávali poněkud rychlejším tempem :)