Ještě tu někdo nezmínil Poldarka, tak já jenom krátce zmíním, že mě příjemně překvapilo, jak je reakce našeho hlavního tria vlastně přirozená. Demelza mu dává sodu a nejvíc mě dostalo, jak mu vmete do tváře, že čekal jinou reakci, protože ona je přece tak hodná a chápavá.
Kouká někdo na Fall? "Scullyová" hledá sériového vraha "Christiana Greye" (to není spoiler), který se konečně dopouští pořádného násilí na ženách, a užijete si irského přízvuku.
Protože začal podzim, zažívám dost depresivní období vztahové části svého života, blíží se maturita a tak nějak je to všechno celkově všechno v sedmi peklech, vybral sem si podle trailerů Temný případ. Souhrn? Už jdu na druhý díl, protože je to neskutečně boží. Dvojka Domácí Balík plus Pesimista na druhou je...jiná a úžasná a obsazená tak strašně moc dobře. Ach ano, tohle mi teď bude po večerech dělat radost. "Lidé jsou přešlap evoluce, příliš si uvědomujeme sami sebe."
@Benji pokud hodláš v terapii temnými seriály pokračovat, doporučuju po první sérii TD vykašlat se na druhou a začít s Leftovers, to je teprve emocionální depka. Zanechalo to ve mně podobně melancholický a smutný pocit jako Vrána, i když je to úplně o něčem jiném, zasekne se to člověku hluboko pod kůži.
Dívka ze současnosti se během zatmění slunce ocitne v královském paláci desátého století v těle (pravděpodobně) jednoho ze svých ženských předků. No a protože je pěkná, zamilují se do ní dva z mnoha králových synů. Nakonec musí dát přednost jednomu z nich a vzniká nám tragická love story. Ten její vyvolený princ má totiž sice historií předepsáno stát se králem, ale taky je zapsaný jako krvavý tyran, co povraždil svoje bratry, z nichž skoro všechny mají rádi diváci i hlavní hrdinka. Vztah hlavního páru je vřelý a komplikovaný, o oplakávané mrtvé není nouze a i v tomhle seriálu s rysy telenovely se intrikuje líp než ve Hře o trůny (jako že intrika neuspěje, protože někdo je najednou blbec a nechá si vrazit kudlu do zad jako "shock value"). A připravte si kapesníky.
Upřímně - čekám, až se té premisy nevyhnutelně chytne nějaká západní televize, protože spojení romantiky a hraní si s časem je celkem v módě. Jenom doufám, že by si nevybrali okoukaný tudorovský dvůr a pokud možno by vypustili Anglii vůbec.
Tak jsem se podíval na první dva díly Poldarka, jelikož jsem na něj slyšel všude samou chválu... no, upřímně, po dvou dílech asi končím. Zachraňuje to pár postav kolem, ale Poldark sám je vůl.
@Dreamer@flanker.27 No, už jenom to, jak hned po příjezdu začne moralizovat jak je válka pro všechny špatná, a jak jsou vlastně ti kluci američtí fajn, a že bojují za správnou věc a správný systém, a že vlastně Britové jsou tu ti morálně špatní, (šlechtic z 18. století vypráví o tom, jak jsou Britové špatní protože se nechovají k lidem rovně)... byla docela síla. A hej, proč nenasadit pokrytectví korunu. Ross přijde domu a co udělá? No jasně, zbuzeruje svoje sluhy, protože ten systém který právě zkritizoval mu umožňuje mít služebnictvo. Taky je dost zajímavé jak si představuje, že přijede domu a všichni z něj budou radostí bez sebe a že se jejich životy zastavili na místě dokud se nevrátí (ano, mluvím především o jeho snoubence, ale i o ostatních). Prostě mi přijde, že Ross nikdy nepoužívá mozek. Ano, můžete protiargumentovat, že je to "romantický, citově rozervaný hrdina, který jedná svým srdcem"... a já vám řeknu pořád to samé - labilní hňup, co nepřemýšlí nad tím, co dělá.
@Everett_Young jééj, zaměřuješ se na nepodstatné věci :D Ross je člověk ovládaný vlastními vášněmi a hrdostí, která mu jako jediná zbyla, když jeho rodina byla na mizině. A aplikovat na myšlení romantického hrdiny z 18. století současný úhel pohledu na věc zrovna nepomáhá.
@Everett_Young pokud myslíš Rossovy "revoluční" názory, ty bych nevztahovala k dnešní době, myslím, že vzhledem k prostředí, ze kterého pocházel (ač šlechtic ne bohatý, vyrůstal mezi horníky), mi to v pohodě sedí na uvažování některých lidí v té době.
Komentáře
Lorelai má nějaký ztuhlý obličej... :anxious:
(A vedle "Scullyové" tam hraje i "Kalinda"!)
Souhrn?
Už jdu na druhý díl, protože je to neskutečně boží. Dvojka Domácí Balík plus Pesimista na druhou je...jiná a úžasná a obsazená tak strašně moc dobře. Ach ano, tohle mi teď bude po večerech dělat radost.
"Lidé jsou přešlap evoluce, příliš si uvědomujeme sami sebe."
http://www.imdb.com/title/tt5320412/combined
Dívka ze současnosti se během zatmění slunce ocitne v královském paláci desátého století v těle (pravděpodobně) jednoho ze svých ženských předků. No a protože je pěkná, zamilují se do ní dva z mnoha králových synů. Nakonec musí dát přednost jednomu z nich a vzniká nám tragická love story. Ten její vyvolený princ má totiž sice historií předepsáno stát se králem, ale taky je zapsaný jako krvavý tyran, co povraždil svoje bratry, z nichž skoro všechny mají rádi diváci i hlavní hrdinka. Vztah hlavního páru je vřelý a komplikovaný, o oplakávané mrtvé není nouze a i v tomhle seriálu s rysy telenovely se intrikuje líp než ve Hře o trůny (jako že intrika neuspěje, protože někdo je najednou blbec a nechá si vrazit kudlu do zad jako "shock value"). A připravte si kapesníky.
Upřímně - čekám, až se té premisy nevyhnutelně chytne nějaká západní televize, protože spojení romantiky a hraní si s časem je celkem v módě. Jenom doufám, že by si nevybrali okoukaný tudorovský dvůr a pokud možno by vypustili Anglii vůbec.