Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
@Monte Karstark Třeba Horáčka?
Edit:
Mimochodem, mohli by se v tom média začít trochu šťourat. Vím, že od lidí typu nepotřebuji-prověrku, ovečky a toho jejich pastýře nelze čekat téměř nic, ale vyhrožovat někomu, že jeho příbuzného (který přežil koncentrák) odeberou ze seznamu, když se sejde s Dalajlámou... no, Hrad klesá stále níže a níže. Jde to ještě vůbec?
Popravdě, kdybych měl tipovat, tak je dost možný, že nejde o Hermana, ale že tím "nepotřebným" pamfletem ti čtyři pouze upevnili potenciálně rozkývanou židličku jistému ultra-giga-mega-manažerovi-obchodníkovi, kterého z důvodu utajení můžeme nazývat třeba LuftJarda...
Ne, řízení se něčím není nutně spojeno s povinností, můžu se řídit i doporučením... a taky nemusím a nikdo proti tomu nemůže říct ani zbla.
... asi mi uniká souvislost - Ano, Sobotka vystupuje jménem vlády, to zpochybňuju? Vidíš tam někde, že bych tvrdil, že Sobotka nesmí vystupovat jménem vlády? A nebo ještě jinak, jakou souvislost se snažíš vymyslet mezi tím, že Sobotka vystupuje jménem vlády a tím, že by Herman nesměl přijmout Dalajlámu?
Já v tom pořád nevidím důvod myslet si, že Herman při setkání vystupoval jménem vlády (máš-li někde důkaz o opaku, sem s ním). Vystupoval na setkání jako ministr kultury (a jakkoli jsem původně byl částečně nakloněn názoru, že to od něj byla chyba a měl se s Dalajlámou setkat jako fyzická osoba, díky i zdejší diskuzi jsem si naprosto jist, že konal správně), což spadá navýsost do jeho kompetencí viz 2/1969 Sb. (naopak zmíněné setkání s papežem už by kompetence tříštilo a bylo by tak mnohem méně "čisté", jelikož papež nereprezentuje pouze církev, ale i stát.)
@Jay no nevím jestli je dobrá obhajoba, že to prohlášení vzniklo na základě strachu. Co by asi reálně Čína udělala, když se ministr nějaké České republiky, sejde s Dalajlámou a vrchní představitelé nepadnou s omluvou na kolena...že by něco jako "tytyty, to se nedělá"? :-D