@Melindaaaa Ready player one je naprosto totálně beznejmenšípochybnosti boží!!! Kdybych měla čas a pak mohla dospávat, tak bych to musela dočíst na jeden zátah (kde jsou ty časy, kdy byl spánek pro sraby :D ).
@Krisa Aaaaaaa! :) Konečně!!!! :) ♥ Že jo! :D Až si to budeš chtít oživit, pusť si audioknihu, kterou čte Will Wheaton :D To je i pro lidi, co musí spát :D Já si to pouštím před spaním, při práci doma, při vaření... :D Dnešek byl naprd, ale tys mi udělala děsnou radost! :)
Neomillnerové jsem se tak nějak uhýbal, odkládal ji. Ale nové vydání Psí zimy má tak luxusní obálku, že byla jen otázka času... No a za tři dny přečteno. Letí to jak utržený pes ze řetězu. Romantika trochu jinak, Torgedrtikund úžasný, vampýři sice OP ale dá se to snést. Ale hlavně, Petra to celé kočíruje skvostně, ty dialogy jsou.. :applause: Fakt super oddechovka.
@flanker.27 K jedničce - jsem ráda, že se líbilo. Co se týče toho srovnávání se Jménem Větru, myslím, že za to může především styl vyprávění (jeden hrdina, vývojový román, chronologie a rámec). Ovšem rozhodně je mi Vélin sympatičtější než Kvothe, takže na tom tvém srovnání s Jonem něco bude. Ke dvojce - taky mě zklamalo to rozbřednutí děje a rezignování na pečlivou výstavbu vyprávění, ze které jsem u jedničky byla na větvi. Hodně mě bavila právě ta překvapení a zvraty. Kvůli tomu je dvojka jen "průměr", má sice širší záběr, ale je to jednodušší/primitivnější způsob vyprávění, jak píšeš. Tak nějak doufám, že je to neduh prostředního dílu, kde bylo třeba (z nějakého důvodu) popsat zevrubně jednu událost a přiblížit určité postavy, a v trojce přijde bombastický tah na branku, či jak se tomu dneska říká :) Co se týče Revy, už je to rok, co jsem to četla, tak si moc nepamatuju svoje pocity ohledně ní, ale ve svých poznámkách jsem se dočetla, že nakládání s časem je často srandovní a že i Lyrna se zlepšila v sedle během jednoho odstavce :) Nejvíc mě bavily části s Vélinem, určitě za to může fakt, že jsem si ho zafixovala jako hlavního hrdinu a chtěla jsem vědět, co bude dál. Čteš to česky?
@Achileus Tak je to válka... :-) Na Na západní frontě klid se na teprve chystám, ale je fakt, že i ten film byl dost depresivní. Ale očekávala jsem to. Tak třeba Miluj bližního svého nebo Vítězný oblouk by pro tebe mohli být stravitelnější :-) Mě teda obě knihy naprosto dostaly. Teď čtu Noc v Lisabonu a zatím jsem spokojená.
Inak nikdo asi nevím, nic o dalším dílu kroniky královraha :D aneb proč série, které si rozečtu autoři nechtějí zavčasu dopsat nebo nakladatelství po dvou knihách řekne, že už dál v sérii nehodlá pokračovat a zakoupená kniha mi je na prd :D a anglicky to neseženu :D
Je docela možné že ich to prestalo baviť, že sa im nedarí pokračovať na tej istej úrovni ako pred tým, alebo že im to nátlak vydavateľov a verejnosti znechutil.
@Aviv Hele nestraš mám takhle rozečtené 3 serie, kde čekám až napíšou pokračování a 2 kde čekám až přeloží další pokračování a 3 série, kde to v půlce zarazili a u jedné z nich si myslí, že se kvůli tomu budu učit německy :D
Komentáře
Kdybych měla čas a pak mohla dospávat, tak bych to musela dočíst na jeden zátah (kde jsou ty časy, kdy byl spánek pro sraby :D ).
A taky vím o pár lidech, které ta knížka bude bavit :)
No a za tři dny přečteno. Letí to jak utržený pes ze řetězu. Romantika trochu jinak, Torgedrtikund úžasný, vampýři sice OP ale dá se to snést.
Ale hlavně, Petra to celé kočíruje skvostně, ty dialogy jsou.. :applause:
Fakt super oddechovka.
Ke dvojce - taky mě zklamalo to rozbřednutí děje a rezignování na pečlivou výstavbu vyprávění, ze které jsem u jedničky byla na větvi. Hodně mě bavila právě ta překvapení a zvraty. Kvůli tomu je dvojka jen "průměr", má sice širší záběr, ale je to jednodušší/primitivnější způsob vyprávění, jak píšeš. Tak nějak doufám, že je to neduh prostředního dílu, kde bylo třeba (z nějakého důvodu) popsat zevrubně jednu událost a přiblížit určité postavy, a v trojce přijde bombastický tah na branku, či jak se tomu dneska říká :)
Co se týče Revy, už je to rok, co jsem to četla, tak si moc nepamatuju svoje pocity ohledně ní, ale ve svých poznámkách jsem se dočetla, že nakládání s časem je často srandovní a že i Lyrna se zlepšila v sedle během jednoho odstavce :)
Nejvíc mě bavily části s Vélinem, určitě za to může fakt, že jsem si ho zafixovala jako hlavního hrdinu a chtěla jsem vědět, co bude dál.
Čteš to česky?
https://www.facebook.com/fantastikavargu/videos/537977216394271/
Tak třeba Miluj bližního svého nebo Vítězný oblouk by pro tebe mohli být stravitelnější :-) Mě teda obě knihy naprosto dostaly. Teď čtu Noc v Lisabonu a zatím jsem spokojená.