Jeho knihy Andělé a démoni a Šifra mistra Leonarda mě bavily. Ale Digitální pevnost jsem pak nedokázala ani dočíst. Ztracený symbol jsem s velkými obtížemi přečetla loni.
@Nevada mě neuvěřitelně vytáčí Krupe, ne není vtipný, roztomilý, zábavný ani originální je jen otravný a nudný, kéž bude brzo po něm, Kvítko...ugh, zlodějíček a chudák, který to překvapivě někam dotáhne, takže ho budu muset trpět ještě dlouho? A Besana, to je kapitola sama pro sebe (doufám, že již uzavřená), Erikson zatím nenakousl ani jednu věrohodnou ženskou postavu :D
@Nevada A co úžasná Paní Závist? :twisted: Ale počkej do dalších dílů, dobré ženské postavy se ještě objeví. Hned ve čtvrtém díle přijde Tavore a pak jich tam bude ještě dost. Apsalar je taky dobrá, ačkoli jako Líto byla snad ještě lepší.
Paní Závist je svým způsobem zábavná, ale chováním je to spíš puberťačka, než žena.
U těch 3 knih, které jsem četla jsem měla velký problém s postavami, protože osud většiny z nich mi byl fuk, dost z nich mě nebavilo. Jen hrstku jsem si oblíbila (Paran, Toc, Rallik, později i Kalam, částečně Kalous). Naopak Paliči s v čele s Whiskeyjackem mě nechávali dost v klidu.
Hele, jsem jediná, komu připadne styl MKP, kdy k sáze "potřebujete" nejen doplňující povídky, ale ještě navíc i knihy jiného autora, tak nějak padlý na hlavu?
@Nevada cože, povídky a knihy jiného autora? :D já budu ráda jestli se prokoušu alespoň první knihou, postavy a jejich osudy jsou také to s čím mám problém, teď jsem se opět zasekla na části s Krupem a jde to fakt obtížně...
@Nevada Tak proč ti to tady připadá "padlý na hlavu"? Je jasný, že když se na nějakém universu podílí víc tvůrců, tak je ideálem přečíst vše. Dva spisovatelé jsou ještě v normě. Co mají říkat fandové Warhammeru? :-D
@flanker.27 Já jo. Jednička se mi líbila opravdu moc (dost možná jsem autorem jednoho z těch oslavných komentářů :D). Dvojka trochu míň, protože původně promakané a konzistentní vyprávnění z jedničky (kde jsem autorovy vypravěčské schopnosti hodně obdivovala) se rozstříštilo do více POV. Prostě se úplně změnil styl, taky příběhově z hrdinova one-man-show na "problémy světa". Ale i tak to bylo fajn a na trojku se těším. A taky se mi třeba hodně líbí záhadné a zvláštní nadpřirozeno.
Četl někdo Kroniky železného druida? Mám za sebou asi třetinu knihy a pořád čekám, jestli se něco stane nebo aspoň vysvětlí :D . Nevíte, jestli to časem bude lepší?
Tak jsem Píseň krve přečetl. Až na malý problém s postavami, které se občas trochu moc podvolují okolnostem a příkazům a až příliš skrývají své pocity je to famózní, zvlášť vyloženě fantastický konec. Skoro se chce říct Martin bez jeho neduhů :), což zas není úplně přesné, páč jsou tam zase jiné, i když drobnosti. Pokud bych Píseň krve srovnával s jinými knihami, tak často zmiňovanému Jménu větru se dle mého zas tak moc nepodobá, má s ním společné víceméně jen to, že se hrdina na začátku ocitne tzv. \"ve výcviku\", a že je jeho příběh pojat jako vyprávění historikovi. Vélin není zdaleka taková \"Mary Sue\" jako Kvothe, není ve všem nejdokonalejší a nejlepší (i když si to o něm někteří myslí). Mnohem víc než Kvotheho připomíná Jona Sněha.
Komentáře
Mimochodem Paní Závist je dobrá! :-D
U těch 3 knih, které jsem četla jsem měla velký problém s postavami, protože osud většiny z nich mi byl fuk, dost z nich mě nebavilo. Jen hrstku jsem si oblíbila (Paran, Toc, Rallik, později i Kalam, částečně Kalous).
Naopak Paliči s v čele s Whiskeyjackem mě nechávali dost v klidu.
Hele, jsem jediná, komu připadne styl MKP, kdy k sáze "potřebujete" nejen doplňující povídky, ale ještě navíc i knihy jiného autora, tak nějak padlý na hlavu?
A taky se mi třeba hodně líbí záhadné a zvláštní nadpřirozeno.