Ještě mě tak napadlo. Scéna, která byla už hooodně dávno. Varys co si nechal poslat z poza Úzkého moře expresní zásilku - Druhořadého čaroděje v bedně. Tak ten se propadl do vzduchoprázdna, co to mělo vůbec znamenat? Byla o něm zmínka i v této sérii v pátém díle. Furt nějaký tajnosti! :-k
Mě se ten hudební podkres docela dost líbil a jak píšu kdesi výše, spolu s tím zobrazeným vyřizováním účtů (ubodání velmistra P., Lancelovo lezení do pasti atd.) mi to silně připomělo Kmotra :-D . Jen tak mimochodem, nevím co by se muselo Dany postavit do cesty, aby v nejbližší době neusedla na Železný trůn - má draky, nějaké ty zbylé kleštěnce, Dorne, Rovinu a část Krakatic na své straně a k tomu Dothraky - já právě čtu znovu Hru a tam se píše, že jen samotný Drogův khalasar mohl postavit 40 000 (!) válečníků. Nevím kolik khalů mělo své lidi ve Vaes Dothrak, když je Mhysa zblbla, ale podle toho čísla výše musí nyní velet vojsku v řádu statisíců mečů, přičemž celá armáda Lannisterů na začátku válek jich měla sotva víc než 30 000 (pod Tywinovým velením 20 000 + zbytek) a po všech těch bitvách jich už bude mnohem méně. Počty hovoří jasnou řečí :spike: :king: .
@Rybba Král Aerys stihl během války vystřídat několik pobočníků, takže asi trvala déle než devět měsíců. Já nepopírám, že L. utekla s Rhaegarem dobrovolně, já mluvím o tom, že se měla naštvat potom. A jak už jsem psal, vzhledem k Lyannině popisované povaze bych od ní přílišnou sebereflexi nečekal. Mohla si dávat vinu to ano, ale přesto by to vztahy R. a L. poněkud ochladilo. A nezdá se mi, že v případě vítězství Targaryenů by měl rod Starků šanci přežít.
A už se na cca 5 000 stranách a cca 60 hodinách všichni navzájem zrazují, vraždí, bodají do zad, posílají na popraviště, mučí, psychicky týrají, posílají do háje i na smrt ... - to vše hlavně v rodinném kruhu. Můžeme po tom všem věřit něčemu jako hláška "láska je slepá"?
@Beleg No, ať už je to s těmi ksichty jakkoliv, hlavní věc je, že Arya toho šmejda šmejdskýho podřízla - za mne obrovská radost :applause::applause::applause: . Jen mne mrzí, že na něj neměla tolik času, jako Cersei na tu jeptiščí gorilu :-D .
@Crocuta To s tím že někdo nemůže prohrát jsem si říkal před Rudou svatbou, smrtí khala Droga, vraždou Jona Sněha, příjezdem Stannise za Zeď, vraždou Waldera Freye... zkrátka zrada je mocná věc.
@svoa00 Tak Pycelle byl samozřejmě lízač lannisterských zadků, ale jasně se přidal na stranu Kevana a šel proti Cersei. Cersei samotné by se sice patolízal mohl i nadále hodit, ale předpokládám že na ní měl zase nějaký vliv Qyburn a tomu Pycellova likvidace musela přijít vhod, už jenom kvůli tomu věčnému opovrhování, Cersei je blbá ale té přelétavosti si snad všimla :D
@sfik A není možné, že se z Pycelleho (i té septy) stali příslušníci Cerseiny Undeatharmy? Konec konců Margaery byla v septu, takže tam asi část královské gardy zařvala. :)
@Borůvka Dočítám komenty 140 zpráv je dost :D Lyana měla divokou povahu, ale Roberta si vzít nechtěla je to v první knize, kdy Eddard Stark vzpomíná na rozvor se svojí sestrou o Robertovi. Inak tady moc náznaky o jejich lásce nejsou, krom vyprávění meery reed. Inak ve středověku, kdy ženy sloužili k vyjednání míru či se využívali ke spojenectví pomocí svazků je asi jedno, jak se hodně dbá na rodinu. Navíc patrně, když se k nim ta zpráva dostala už byla stejně těhotná
@svoa00 Pycelleho smrt beru tak, že i když mířil do septa, někdo si ho chtěl extra vychutnat - a mne tím ten dotyčný také extra potěšil :twisted: . Dany x Čubka - to máš tedy sakra pravdu - DaD tuto stvůru zajisté nenechají jen tak padnout, i kdyby mělo přijít zemětřesení, které pohltí celé Západozemí, přičemž selektivně vynechá pouze Cersei (a možná jejího bráchu pucfleka - čímž ti odpovídám i na tvoji otázku ohledně počtu přeživších Lannisterů). Jo a Horu, toho taky chcípnout ještě nenechají hodně dlouho :wall: ...
Inak všetci tu riešia Varysov teleport, zatiaľčo mňa by skôr zaujímali jeho presviedčacie metódy. Som si istý, že Tyrionov príhovor plus získaná armáda plus vysvetlenie kontaktu s Illyriom boli dobré body, ale... Dany mala na zozname to-execute aj Varysa. Keď sa jej aj samotný Barristan, etalón česti, musel spovedať z pokľaknutia Robertovi, Varysa by tiež aspoň spucírovala.
Namiesto toho sa (ak mi niečo neušlo, keďže som mal k dispozícií len derivát zaujímavejších scén) po Danyinom odchode mysteriózne zjaví vedľa Tyriona; Missandei s Červom to neriešia, pretože ,,Tyrion, kto je tento úchyl? Vieš čo? To je asi beztak fuk..." a teraz sa asi zjavil pred Dany ,,Ahoj, síce nemáš tucha kto asi som, ale pomohol som ti dostať sa až sem, som Tyrionov m8, dve dámy, ktoré tiež moc nepoznáš, ti dali túto armádu, ktorú som vybavil a tak si myslím, že môžeme zabudnúť na to, ak som raz náhodou pokľakol pred nejakých uchvatiteľom po tom, čo niekto náhodou zabil tvojho otca a deti tvojho brata."
@Rybba Jistě, to je přijatelné vysvětlení. Jen mám dojem, že to naruší avizovaný status Jona jako morální spojení Starků a Targaryenů... ale co, rod Starků je stejně v háji, tak nemá cenu nad tím dumat. Dík za odpovědi.
Komentáře
Jen tak mimochodem, nevím co by se muselo Dany postavit do cesty, aby v nejbližší době neusedla na Železný trůn - má draky, nějaké ty zbylé kleštěnce, Dorne, Rovinu a část Krakatic na své straně a k tomu Dothraky - já právě čtu znovu Hru a tam se píše, že jen samotný Drogův khalasar mohl postavit 40 000 (!) válečníků. Nevím kolik khalů mělo své lidi ve Vaes Dothrak, když je Mhysa zblbla, ale podle toho čísla výše musí nyní velet vojsku v řádu statisíců mečů, přičemž celá armáda Lannisterů na začátku válek jich měla sotva víc než 30 000 (pod Tywinovým velením 20 000 + zbytek) a po všech těch bitvách jich už bude mnohem méně. Počty hovoří jasnou řečí :spike:
:king: .
A už se na cca 5 000 stranách a cca 60 hodinách všichni navzájem zrazují, vraždí, bodají do zad, posílají na popraviště, mučí, psychicky týrají, posílají do háje i na smrt ... - to vše hlavně v rodinném kruhu. Můžeme po tom všem věřit něčemu jako hláška "láska je slepá"?
Kde je to patrné? Nepamatuju si všechno :). Jinak hezký rozbor, jen mi unikla souvislost.
Dany x Čubka - to máš tedy sakra pravdu - DaD tuto stvůru zajisté nenechají jen tak padnout, i kdyby mělo přijít zemětřesení, které pohltí celé Západozemí, přičemž selektivně vynechá pouze Cersei (a možná jejího bráchu pucfleka - čímž ti odpovídám i na tvoji otázku ohledně počtu přeživších Lannisterů). Jo a Horu, toho taky chcípnout ještě nenechají hodně dlouho :wall: ...
Namiesto toho sa (ak mi niečo neušlo, keďže som mal k dispozícií len derivát zaujímavejších scén) po Danyinom odchode mysteriózne zjaví vedľa Tyriona; Missandei s Červom to neriešia, pretože ,,Tyrion, kto je tento úchyl? Vieš čo? To je asi beztak fuk..." a teraz sa asi zjavil pred Dany ,,Ahoj, síce nemáš tucha kto asi som, ale pomohol som ti dostať sa až sem, som Tyrionov m8, dve dámy, ktoré tiež moc nepoznáš, ti dali túto armádu, ktorú som vybavil a tak si myslím, že môžeme zabudnúť na to, ak som raz náhodou pokľakol pred nejakých uchvatiteľom po tom, čo niekto náhodou zabil tvojho otca a deti tvojho brata."
Mohla to byť fajná scénka.