@Svetlana Ale asi nemělo cenu se hádat o takové prkotině, která se stejně ještě vysvětlí později. Děkuji za odpovědi a omlouvám se těm, kteří to museli číst. :)
@Sagart: Benjen... nezmiňoval náhodou, že mrtví přes Zeď nesmí kvůli magické bariéře...? Třeba tím chtěli říct, že tak jako není úplně člověkem... už jenom proto, že v danou chvíli by jej museli zabít, protože by dost možná měl na Zimohrad větší nárok než Sansa a Jon dohromady. :o) To ovšem nabízí krásnou teorii, že Jon v blyštivé zbroji vyjede coby AA proti WW a až projde Zdí -nebo přeletí na Drakovi-, tak to s ním nadobro sekne, protože ani on není úplně živý... :twisted:
@Jay Ano zmiňoval. Nicméně v tu chvíli nebyli za zdí. Dle mého tam stejně jako klasický Studenoruký snad mohl i počkat, až přejdou tunelem jako přešli Sam s Fialkou a teprve potom odjet, takhle je nechal bezbrané vůči nebezpečí ze srany Jiných...
Díl byl výborný, jeden z nejlepších. Především kvůli "pocitovým" pasážím - ta, co předcházela výbuchu, volba krále Severu, pohled na lodě. Vůbec mi hlava nebere, jak se mohly někomu zdát dlouhé a nudné. A ještě méně chápu, proč si vždycky, dokonce i u tohoto dílu, spousta lidí vybere nějakou totálně pro děj nevýznamnou nelogičnost (např. teleport Varyse, byl-li to vůbec teleport), a píše o tom, jako by to bylo něco, co je na dílu nejvíc zaujalo. Stejně tak hlasy, které se dovolávají většího "vysvětlení" děje - proč ? Tak si to nějak domyslete! Já budu mít raději o deset minut delší scény, ve kterých "poteče" psychika, než aby byl seriál nacpán vysvětlováním, proč ten udělal ono, a jak dlouho trvalo tomu, aby se dostal tam, s kým při tom mluvil ... to si můžu přečíst kuchařku. Tam je všechno vysvětleno explicitně a žádné "zbytečné" psaní tam není ....
Zkoušel už někdo spočítat ty lodě? Já jsem měl pocit, že se do Západozemí blíží Nymeria II. :D
Dobrá byla Benjenova připomínka, že Zeď brání živé jen dokud stojí. Takže nám spadne. Jen doufám, že po ní zrovna nebude chodit Bolestínký Edd. To by ho zabilo! :D
@Dreamer Ta hudba zapůsobila přesně tak, jak měla -- alespoň u nás. Upoutala a navodila napínavou atmosféru. Mě až zamrazilo. Netuším, co ti na těch scénách připadalo zdlouhavého, zřejmě osobní vkus. Těžko se zavděčit všem.
Varys a teleport? A jako proč? Copak někdo ví, kolik uplynulo doby, než odjel atd. Neví. Takže jen kecy v kleci :)
Když už se tu kritizují herecké výkony představitelek Dany nebo Sansy, rád bych dodal, že se mi naopak velmi líbí, jak je zahraný Jaime, Cersei a Mel. Zvlášť pokud jde o poslední díl. Výborná mimika, pohledy .... Cersei je paranoidní, jen zdánlivě silná, vše nenávidějící, citově vyprahlá svině - to se hraje těžko :-). Konec konců ani Sansa mi nepřijde tak slabá - podle mne hraje přesně to, co v seriálu hrát má.
@Beleg Sophie Turner je naprosto MIZERNÁ herečka. Stačí se podívat na Apocalypse - tam dostala mnohem víc prostoru než obvyklých deset minut na epizodu a bylo strašně znát, že vedle ostatních herců hrozně zaostává. V seriálu to až tolik nevynikne, ale když jí pak vidíš v jedné scéně s někým, kdo má trochu talentu, tak je to obrovský rozdíl.
@Rybba Varysův teleport není VŮBEC zásadní věc :-). Dá se to shrnout větou: Varys sjednal pro Dany podporu Tyrellů a Martelů. Nakolik je pro vývoj seriálu podstatné, jak k tomu došlo ?
moc nechápu proč se tu lidé napadají protože někdo říká že nějaká herečka je hnusná a jiná ne :) to je subjektivní ne ? jestli někdo říká že je Maisie hnusná tak se mu holt nelíbí a nazývat ho trolem nebo jinak podle mne Maisie není hnusná ale v životě jsem už viděl spostu hezčích holek (myslím v reálu i ve filmu)
@Kalam Mekhar tak byla by to zajímavá inovace :-D nebo se nad to povznést. Naštěstí se na seriál neklikal kvůli babam. Ačkoli uznávám, že pěkná herečka nikdy není na škodu :-)
@Mellien na mě to vůbec nefungovalo a vyvolalo to tak maximálně úšklebek místo nějakých emocí :D podle mě celkem krok vedle, Djawadimu jdou mnohem líp tklivé smyčce (motiv Starků a severu) než random dojemné piánko.
Komentáře
Dobrá byla Benjenova připomínka, že Zeď brání živé jen dokud stojí. Takže nám spadne. Jen doufám, že po ní zrovna nebude chodit Bolestínký Edd. To by ho zabilo! :D
Varys a teleport? A jako proč? Copak někdo ví, kolik uplynulo doby, než odjel atd. Neví. Takže jen kecy v kleci :)
podle mne Maisie není hnusná ale v životě jsem už viděl spostu hezčích holek (myslím v reálu i ve filmu)