Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1428429431433434581

Komentáře

• @Jay Njn, když to má tak zaměnitelné názvy. A to je taky velký problém EU. Její komplikovanost.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Další věc proti EU - kromě námitek institucionálních jsou to námitky osobnostní - diplomatické. Juncker stejně jako Tusk postrádají i ty nejmenší základy diplomacie a troufám si říct, že to je systémový problém. Ve chvíli, kdy spolu jednají státy jako rovný s rovným, musí s tím být spojena nějaká zdvořilost, schopnost přesvědčit a podobně. Ve chvíli, kdy jde o uspořádání typu EU, jde o vztah, kdy jeden článek má nejen pocit nadřazenosti. Podle toho s "podřízeným" státem jedná.
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    upraveno 27. června 2016
    @Jay Zemedelstvi moc kvalifikovane prace nevyzaduje, ani obsluha stroju na zemedelstvi. Nicmene ano, pokud se zacne hospodarstvi v nejake zemi darit dobre, zacne rust cena prace. To se ale ve velkem kusu sveta moc nedeje z mnoha ruznych, vetsinou politickych, duvodu.
    Dalsi vec, kterou jsem jeste nezminil, je, ze nektere zeme jsou vhodnejsi pro zemedelstvi nez jine (napr. kvuli klimatickym podminkam). Coz je dalsi vec, ktera snizuje konkurenceschopnost evropskych zemi.

@flanker.27 Snizeni volby neznamena snizeni nabidky. Nabidka je omezena vyrobnimi faktory, ne regulacemi. Navic, dulezite je vytvoreni konkurence, vzhledem k tomu, ze regulace plati pro vsechny, tak to v jejim vzniku nijak nebrani.
    Mexiko: Korelace neni kauzualita. Mexiko ma mnoho problemu. Stat neni nijak nucen cokoliv prizpusobovat na ukor obchodnika, to neni pravda. ISDS se da aplikovat pouze v pripade, ze vlada nejakeho statu cilene diskriminuje nejakou zahranicni firmu.
  • @Vena Nerozumím. Podporovat naše zemědělce přece může vlastní vláda dle toho, jak je to nejlepší pro naši zemi. Ne EU podle toho, jak je to dobré pro Portugalsko, Řecko nebo Neměcko. Takže opět, k čemu jsou dotace EU dobré, pokud se nejedná o nátlakovou sílu, nebo páku na zěme EU?

Ale jo, například vybudované cyklotrasy se mi moc líbí :)
  • @Vena Proč mi přijde, že bráníš zájmy obchodníka před zájmy zákazníka. Ten první se má přece přizpůsobit...
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @Vena takze ty obhajujes asi toto: Sive tricko, vhodne pre kazdeho shvalene nejakou regulaciou( trebars siva je jedina farba, ktora ...) a tympadom klesne cena triciek, lebo toto je najvhodnejsie + bude mozne ho predavat vsade ?

a co ak nechcem sive tricko?
    @Mellien Nebranim zajmy obchodnika. V podstate jenom papouskuju nazory ekonomu, ktere mi prijdou rozumne. Ne vsechno, co napisu, vyjadruje muj nazor.
    upraveno 27. června 2016
  • @Vena upravila bych to na, některé země jsou díky určitým klimatickým podmínkám vhodnější pro pěstování určitých plodin než jiné ;-) Evropa není neúrodná hrouda, kde se dá pěstovat jen díky vysokým dotacím, ta z ní možná bude až časem.
    @Edem Proc bych mel obhajovat takovy extrem? Ja verim ze idealni reseni je nekde mezi, ani jeden extrem se mi nelibi. To co popisujes se mi nelibi stejne jako se mi nelibi zadne regulace a kyanid v jidle.
  • upraveno 27. června 2016
    @Vena Mně třeba nepřijde skvělé mít na každém druhém poli na jižní moravě fotovoltaniku, nebo řepku olejku. To je teda panečku podpora zemědělství. Buď moje návštěvy po venkově hodně zkreslují, nebo nevím.

Edit: A opět, podpora zemedělství by přece měla být státního rázu, nemůže EU rozhodovat o tom, co se bude pěstovat ve Španělisku a co v Česku, to pak těžko může být příslušné rozhodnutí nejlpeší pro nás... spíš pro někoho, kdo má největší sílu a prosadí si své rozhodnutí a jsme opět na začátku

• AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Vena Právě nesmyslné regulace EU v podstatě zlikvidovali naše zemědělství, zejména pěstování brambor. Těžce byly zasaženy i cukrovary v Polabí, prakticky všechny skončily.
    Dotace EU do zemědělství vedou akorát k likvidaci úrodné půdy....
  • Přesně tak, pozitivní výsledky dotací do zemědělství aby člověk pohledal.
  • @Vena Já si myslel, že je určěno, do čeho mají peníze jít. Můj omyl.
  • @DanielSvatoš Sice Zemana taky nemusím, ale hanobit státní symboly by nemuseli. S těma trenkama mi to ještě přišlo celkem vtipné, ale tohle je přes čáru.
  • mě je taky jedno jaký mají názor na Zemana ale za tohle zaslouží přes hubu
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @DanielSvatoš Já myslím, že by si to spíš zasloužilo vůbec si toho nevšímat, nekomentovat, to by byl největší trest.
  • a tady se někdy díví na to jaký mají rusové názor na ty kurvy z Pussy Riot když je to stejná verbež
    Tak, a protože jsem v důsledku přetažení času na předchozí příspěvek (i tak neúplný) zmoknul, končím ze své strany debatu :)
    upraveno 27. června 2016
    upraveno 27. června 2016
    @Vena Ok, smiřme se s tím, že se nepřesvědčíme. To se stává i v lepších rodinách :)
    (kromě toho si vařím večeři a zítřejší oběd, to se sofistikovaná debata vést nedá)
    @flanker.27 Ok, jdu si taky udelat veceri :)
  • upraveno 27. června 2016
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.