Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Popravdě myslím, že ty rozumné dohody mohou fungovat i bez byrokratické EU a ty ostatní Británii chybět nebudou... Jako jo, trhy to zahýbalo, ale to je tím vyhraněným názorem eurofederalistů, že "Exit" je postavení zdi... Není, 95% dohod zůstane beze změny až se zklidní emoce, vrátí se vše do normálu.
@Magister_Peditum: Jako s vlivností kritika máš recht, ale otázka je, jestli měli vůbec šanci něco změnit zevnitř, nebo jestli naopak větší facku tvrdému eurofederalistickému jádru dali svým vystoupením, což je precedens, jímž se EU může rozdrobit. Když naopak zavedou něco jako řekněme "Britskou obchodní unii", který se z EU inspiruje v tom dobrém, tak možná brzy válec Německo-Francie skončí jako rezavějící vrak v poli.
Zase se mi vybavila citace z Jistě, pane ministře, ministr Hacker siru Humphreymu: "Já jsem pro Evropu, ale proti Bruselu. To vy jste někdy proti Evropě, ale pro Brusel."
Spíše jsem zvědav na Bruselské paňáky, jak to jimi zamává, nebo zda místo toho, aby řešili příčiny (postupné ukrajování svobody), budou se snažit zabránit důsledkům (víc proevropské propagandy a snížit možnost vystoupit)...
http://echo24.cz/a/i53em/v-eu-prituhuje-sankce-za-nedodrzeni-migracnich-kvot-jsou-pripravene
Jo, dneska dobrej den. Zkouška z anči v kapse, dojdu domu a brexit taky. Ještě něco? :D
Každopádně Británii přeji hodně zdaru.
Také myslím, že to ovlivní náladu v severním irsku a gibraltaru.
(A také už vyskakují borci z UKIPU a odvolávají sliby, jak se dalo čekat)
... Na druhou stranu byl bych opatrný, snahy Svobodných vypsat referendum u nás co nejdříve se mi nelíbí. Na stranu druhou, za rok, dva až uvidíme, jak se daří Británii, a jak se k Brexitu postavili představitelé EU,... proč ne?
Těm katastrofickým vizím o rozpadu Británie a jejím ekonomickém krachu se jde akorát smát. Londýn určitě v nejbližších deseti letech žádná referenda o osamostatnění nepřipustí. Skoti už jednu šanci měli a nevyužili, takže další referendum se jen tak konat nebude.....
Skoti svoji šanci už dostali. Žádat referendum pokaždé, když Londýn rozhodne jinak, než si Edinburgh přeje, mi přijde dětinské.