Hra o trůny 6×09 – Bitva bastardů - Ice & Fire

upraveno 24. srpna 2016 v 6. řada
13468915

Komentáře

• @haladdin ! Král, co má dítě na cestě, by v zájmu budoucnosti toho dítěte nikdy nemanželského bratra neligitimizoval (a je jedno, že tu mluvíme o Jonovi, budoucnost je vždycky nejistá). A seriálový Robb čeká s manželkou dítě tak rychle, že není důvod řešit, že na Zimohradě by případně radši viděl Jona než Tyriona.

@Pukuos Jo, poprvé a naposledy mi bylo líto, že se s Ramsaym loučíme.
  • I kdyby tam byl, nic neznamená, má asi takovou váhu jako čestné slovo cersei nebo sliby dědka z přechodu (rozuměj Walder Frey senior). Glejt mrtvého a poraženého "krále", který legitimizuje bastarda a dezertéra Noční hlídky a ještě mu dává do správy Zimohrad... to je dobrý... dobrý glejt... na podpal v kamnech tak leda.
  • @Blackfish Tady jde o to, že tam jsou podpisy a pečetě .... Dle mého názoru by nějakou váhu měl .... ale holt na Zimohradě by nechtěl žít každý ...
  • upraveno 22. června 2016
    @Pukuos A Ned Stark měl taky lejstro podepsané králem a jak to bylo platné. Ten glejt tam beztak bude prostě jako doják a nebude mít velký význam.
  • @svoa00: Tak to dítě by to stejně neřešilo, v knize šlo o to, kdo by měl nastoupit v případě jeho náhlé smrti (což může nenarozené děcko těžko a nechat trůn neobsazen není dobrá volba)... Je ovšem pravdě, že to udělal na přímý popud toho, že se dozvěděl o Balonově smrti a uvědomil si, že "nehody" se stávají... Což v seriálu jaksi proběhnout nemohlo (tím neříkám, že TOHLE je v seriálu špatně, je to jen jinak)...
  • @haladdin Ale to je přece jedno, jestli by to byla dcera. Pokud jde o velení armády, tak to může dělat i nějaký loajální velmož a dítě obou pohlaví potřebuje regenta. Ale ono je to beztak jedno. V seriálu sedí na Zimohradu Sansa, v knížce tu IMO bude buď Rickon nebo nikdo. Jonům příběh je uplně o něčem jiném než o tom, jak bastard přes mrtvoly sourozenců ke štěstí přišel.
  • @Jay Tak ta seriálová smrt manželky Seana Beana, syna Seana Beana, snachy Seana Beana a vnoučete Seana Beana v jedné scéně bylo klišátko, ale dobré klišátko a jsem ráda, že tam to očekávané mimino bylo spíš než čeření vody s glejtem. A jestli mi paměť slouží dobře, tak v seriálu ani Catelyn a Robb o "smrti" Brana a Rickona neví, takže ne, v seriálu se glejt neobjeví.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Tady, nevím jak vy, ale já si z knihy celkem jasně vybavuju, že tam není žádná Talisa Al Ghul a nikdo, je to známo, nečeká Robbovo potomstvo, neřkuli to, že by to potomstvo dopadlo jako sekaná ještě v břichu matky. Je tam jistá slečna Westerling, která jenom pije čaj, rodiče lízají boty Lannisterům. Takže míchat zrovna v tomhle případě opatrovnictví, glejty a přednosti ve vládnutí je celkem zbytečné. V tomhle se rozešli už dávno předávno.
    upraveno 22. června 2016
    @Gepeto Tak nemá pravdu proto, že Alfréd Veliký nebyl nemanželský a žádné gesto, které by ho označilo jako člena vládnoucího rodu, nepotřeboval. O tom jsem mluvila. Ale nechme to už být. Jak říkám, glejt nebude, protože seriálový Robb očekával potomka a o "smrti" bratrů ani nevěděl.
    @haladdin Ty vážně nevíš, kdy přestat, co? Mikuláš Opavský byl specificky vyloučený z dědictví českého trůnu, i když byl legitimizovaný. Obdoba toho v Písni by byla, kdyby Robb daroval Jonovi pozemky kus od Hrůzova, třeba. Nějak se už ztrácím v tom, co to má dokazovat. Znova říkám, že to je vzhledem k seriálu zbytečná diskuze.
    A nepřestanete v ní co?
  • Já si stejně myslim, že zajímavější by bylo, kdyby si ty armády prohodili. Ramsay se 62 dobrými muži proti Umberům a Karstarkům. S 20 dokázal vyřídit celýho Stannise, co by asi dokázal se 62?
  • @haladdin Ježiši, psala jsem, že Alfréd Veliký nepotřeboval potvrzení příslušnosti ke královskému rodu - ve smyslu že vůbec mohl dědit království. Nemusíš sem házet výčet nemanželských potomků, kteří byli legitimizovaní. TOHLE JE VZHLEDEM K SERIÁLU ZBYTEČNÁ DISKUZE.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.