Chování postav

upraveno 6. listopadu 2010 v Spekulace
1235

Komentáře

• AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Aviv Je ji 11 :D
    Neříkám, že ti není slušný výkon na malou holku, ale dění ve Hře, na rozdíl od ostatních jmenovaných tak výrazně neovlivnila. Čímž neříkám, ze ho ještě ovlivnit nemůže
  • Ale Arya je podľa mňa tá najprehnanejšia postava celej ságy (no dobre, nájdu sa ešte nejaké), u nej to George fakt prešvihol - neviem, a ani si nechcem, predstaviť desaťročné dieťa, ktoré by jednalo tak ako ona a živilo v sebe toľko nenávisti.
  • SagartSagart Amo ergo sum
  • Ale no, vieš si predstaviť, že by si v desiatich rokoch niekoho nechal zavraždiť, resp. by si sám vraždil?
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 1. června 2016
  • Deti síce vedia byť kruté, ale ona sa nevyžíva v týraní ľudí, ale živí v sebe nenávisť voči ľuďom, ktorí ublížili jej alebo jej blízkym a verí, že zabiť ich najlepší spôsob ako im to oplatiť. A to je podľa mňa nie je v jej veku (a ani v žiadnom inom) normálne.
    @Katrina Kdyby před tvýma očima zabili tvého otce a navíc bys věděla o smrti svého bratra, matky a milovaného učitele a viděla v přímém přenosu Horova zvěrstva, tak by ti taky přeskočilo..... Arya ztratila vše, tudíž není nic divného, že se chce pomstít
  • @Achileus ona nie je blázon...a nepopieram, že má traumu, ale myslím si, že si nevybrala dobrý spôsob na jej riešenie
    @Katrina Chce zabít lidi, kteří jí vyvraždili rodinu, není dobré řešení? Co si takové zrůdy jako Hora zaslouží jiného?
  • upraveno 1. června 2016
    @Achileus Hora je mŕtvy :-D ale aby som zodpovedala tvoju otázku - nie, aspoň nie pre dievča v jej veku, keby bola dospelá, možno by som to brala inak, ale ako som už povedala, na vraždenie je trochu malá
    @Katrina Vzhledem k době, v níž žije je takřka dospělá. Ve středověku se dívka považovala za dospělou zhruba od 12 a chlapci od 13 let.....
    @Katrina Z hlediska člověka třetího tisíciletí máš pravdu, z hlediska člověka středověku pravdu nemáš
  • @Achileus pokiaľ viem, mladí v Západozemi dovršujú plnoletosť v 16. Dievčatá sú považované za súce na vydaj, keď dostanú prvú menštruáciu. Arya zatiaľ nespĺňa ani jedno z týchto kritérií a aj ostatné postavy o nej uvažujú ako o dieťati.
  • Dieťa nedieťa... Jasné, že by takto nemala uvažovať. Ale práve preto, že je dieťa, do toho tak ľahko spadla. Je prispôsobivá, jej osobnosť a morálka a sebaovládanie/zábrany sa práve utvárajú. Je ako rozžeravený kov - veľmi kujná a Kráľovo prístavište a Západozemie boli nákova a brutálni ľudia ako Hora, Amory Lorch, Vargo Hoat (a ich bandy) a ďalšie indivíduá boli kladivo. A produktom je niečo pozohýbané s množstvom ostrých hrán a drsných povrchov. Obávam sa, či celá tá pokrútenosť nevedie aj ku krehkosti, ale u Betvárých dôjde buď k totálnemu zničeniu, alebo refinenment. Je to buď to najhoršie, alebo najlepšie, čo sa jej mohlo stať. K vedomému tréningu a tak... Myslím, že základy pre to jej dal Syrio a ešte tá Yorenova rada o opakovaní si mien ľudí, ktorých chce zabiť. Môžme to zvaliť i na feudálnu kultúru a občiansku vojnu. Za takých podmienok si viem predstaviť ako aj desaťročné dieťa prejde od impulzívneho zabitia (chalan čo ju chcel odviesť k autoritám počas úteku z Rudé bašty) k cieľavedomej príprave na podobné situácie. Deti v menej násilnom svete si s nadšením zlepšujú zručnosti vo svojom hobby, ona si zlepšuje zručnosti v tom, čo ju už mnoho krát zachránilo (super priorita) a predstavuje ventil pre jej nanávisť a agresivitu - úľava. Navyše toľko toho systematického plánovania som u nej nevidela. Iba vytíčené ciele a využité príležitosti. Ostatne dobrým príkladom detskej impulzivity bol Harrenov - prvé dve obete boli absolútne bez stratégie, až potom jej napadlo, že mala zacieliť inak. To najtaktickejšie zabitie bol ten bankár v Braavose a na to už bola vytrénovaná zvonka assasínmi.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Ja myslím, že Katrinu nevyvádza z miery Aryina tvrdohlavosť, ale to na čom tvrdohlavo trvá - krvavej pomste. Ja myslím, že je to naopak veľmi pochopiteľné i preto, že sa jedná o kvázi stredovek. Reálna história a ešte aj kultúra sú plné brutálnej pomstychtivej nenávisti medzi rodmi.
    Áno, naozaj si myslí, že je v práve. Za prvé, deje sa to všade naokolo, tak prečo by sa nemala uchýliť k podobným metódam a za druhé, ona predsa nezačala - ona si vyrovnáva účty (k ujme prišla koniec koncov jej rodina a domov), alebo zbavuje svet takých podliakov ako Lechtač. Vidím v tom logiku. A ešte jeden dôvod. To obsesívne opakovanie modlitby je v istom mysle aj obranný mechanizmus - aby nestratila samu seba. K tomu mohlo dôjsť, keď prišla prakticky o všetko a o to sa v Braavose pokúšajú - vymazať Aryu Stark a táto nenávistná modlitba je jedna z mála vecí, ktoré tomu bránia.
    Myslím, že ak nás zaujíma jej psychické zdravie, znepokojujúcejšia by mala byť asasínska úloha - bankár. To nie je boj o život, to nie je pochopiteľná pomstychtivosť s príchuťou spravodlivosti a morálneho oprávnenia. Bola prakticky v pohode so zabitím nejakého človeka na základe jediného dôvodu - príkazu nadriadeného.
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    @Aviv tyjo, můžu se někde pod ty tvoje slohovky podepsat? Úplně mi píšeš z duše. Ach, to mě vždycky potěší. :applause: :oops:
  • AvivAviv
    upraveno 3. června 2016
    Tak práve teraz som veľmi potešená tiež. To by bolo proti autorským právam, ale pokojne ich môžeš citovať vo vlastných slohovkách. :-D ;-)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
  • Nehovoriac o drobných izolovaných kmeňoch, kde dievčatá bežne otehotnejú aj skôr - 10 a menej rokov.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.