Údolie Arryn

Zdravím vás :)
Veľmi sa mi páči Údolie ale nikdy som sa nikde nedozvedel aké má výhody. Majú Orlie hniezdo a Krvavú bránu ... Mesto Rackov (4. najväčšie mesto v Západozemí) ale v čom spočíva ich výhoda?
V nedobytnosti? Kto by ich chcel dobývať? Bolo mi povedané že v Údolí nič nie je. Lannister má zlato Rovina úrodu, ...
A sú rody z Údolia urodzené a známe? Sú to skvelý bojovníci? Koľko vyhrali vojen a majú nejakého legendárneho hrdinu? :)
Viem že je to veľa otázok ale som zvedavý a verím, že sa tu nájdu ľudia čo vedia viac ako ja :)
«13

Komentáře

• MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
  • Parádne zhrnutie :) Škoda, že v seriály sú fakt bokom ... možno mohli výrazne pomôcť aj vo Vojne Piatich králov :/ ale kto vie ...
    mimochodom Orlie hniezdo je malé alebo nie? A je len postavené na hore alebo má aj nejaké priestory priamo v tej skale?
  • upraveno 24. dubna 2016
  • Ale ... dal som tak dva krát rovnaký ... moja chyba :/
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @DonPadre příspěvky jsou upravit, stačí najet myší na sůj příspěvek a objeví se ti tlačítko upravit ;-)
    upraveno 24. dubna 2016
    @DonPadre No ty první dva jsou ze seriálu, kde je ten hrad značně pozměněn. Osobně preferuji ten třetí, který je knižnímu popisu nejvěrnější. Cesta nahoru trvá skoro celý den a přístup do hradu je buď rumpálem, nebo úzkým tunelem se schody, vyhlouben uvnitř skály. Hrad je jednoznačně nejmenší ze všech hlavních hradů v Západozemí (sídla menších lordů nepočítám). I přes svou velikost se ale stavěl nejdéle ze všech. Přes několik desítek generací s tím, že někteří králové s jeho výstavbou nepokročili vůbec, neboť to považovali za zbytečné, nebo potřebovali výdaje směřovat jinam.

O korunách se nic neví, ale hádám, že byly zničeny.
  • @DonPadre také se přikláním k tomu, že nejvěrnější knižnímu popisu je třetí obrázek, ta seriálová verze dost uletěla, člověk skoro čeká odkud vyskočí nějaký elf na létajícím jednorožci.
  • @Aviv Dobrý postřeh. Možná se tam inspirovali.
    Má Hnízdo někde v knize pro ty štíhlé věžičky opodstatnění? Nějak si to nevybavuju, ale v interpretacích jsou zjevně oblíbené.
  • @CervenKa: Asi plyne z toho, že je místa málo a věži z popisu dost (sedm). :o)
    Navíc v zásadě prakticky ani nepotřebuješ tlustostěnný donjon (česky krásně nebojsa), když se poblíž nedal postavit katapult/trebuchet...
  • Dokonce si myslím, že v takové pozici, v jaké je postavený tento hrad, nějaké obranné věže vlastně ani nepotřebuje. Úplně by stačila hradba jen z té jedné strany, kudy se k němu dá dostat.
  • A z čoho sa strieľa, zhadzuje a vylieva smola/vriaci olej lepšie?
    Tak věží je sedm, protože Sedm, a funkce je především obytná, než obranná.
  • @Monte Karstark: Napsal jsi učesaněji to, co jsem chtěl říct - nepotřebuješ mít "nedobytnou" věž, proto nemusí mít dva metry silnou zeď... a to už se na "štíhlosti" věže projeví. Nehledě na fakt, že máš-li málo místa, a chceš-li dostatečný obytný prostor, tak se musí stavět "as high as honor".
  • Mimochodom koľko obyvateľov má Mesto Rackov? A je tam mestská hliadka alebo je to samá špina a zločin?
  • @Jay aha aha, děkuji, zajímavý postřeh
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
  • Skvelý nápad :) akurát som tú knihu pozeral na internete a našiel som ju za cca 30 € čo je tak akurát :D dozviem sa tam dosť o královstvách a hlavne o Údolí? :)
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @DonPadre Dělej to jak já. Prostě jdi do knihkupectví a tu knihu si přečti a pak ji vrať do regálu s nemistnou poznámkou: "Ta kniha stojí za...":D
    @DonPadre Asi takhle. Dozvíš se tam toho dost a dozvíš se tam i o Údolí :)
    @Dreamer Myslím, že informace z knihy byly na wiki brzy doplněné. Takže v současnosti už asi ne. Ale moc podrobně jsem to nezkoumala. Popravdě, já ještě pořád nemám Svět dočtený :)
    upraveno 20. května 2016
    No je o dost menší, starší a jak Davos v jedné ze svých kapitol popisoval, tak i dost jinak smrdí :D
    Dějově jsme tam nikdy nebyli, takže je to velká neznámá, ale město by mělo mít hradby a pravděpodobně tam bude i nějaká pevnost pro sídlící rod Graftonů.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.