@sfik a což teprve ty prapůvodní echt verze, kde ten kus nádobí vůbec není nádobí :D Tam je Artuš vychytralý, jenom čeká, až se z výprav vrátí jeho rytíři. Ale to už jsem mimo film.
@sfik Na hlavní město Asýrie se optal jeden člověk pod jinou verzí této scény, zeptal jsem se ho "What do you mean capital of Assyria? The old or new assyrian empire?", zařval "I don't know that" a byl konec :)
Když jste zmínili Poláky, tak co třeba hrábnout do roku 2003 - "Staré báje vikingů", AKA "Starověký příběh: Když slunce bylo bohem". Už si to moc nepamatuji, ale myslím, že se mi to líbílo... a ten Polák v hlavní roli by si mohl odskočit a střihnout roli mladého Obi-Wana :o)... Jinak aktuálně mě mrzí, že jsem prošvihl uvedení "Prach a broky" - natočila parta rožmitálských nadšenců, šlo to i v Praze, na CSFD to je celkem slušně hodnocené a od bratříka jsem slyšel, že je povedené,... ale už to není středověk,... ale třeba alternativa k "Troškovi k vínu"... :o)
@Jay Michal Zebrowski z Když slunce bylo bohem hrál Zaklínače v seriálu a jeho výkon spolu s hudbou byl jednou z mála věcí, která se povedla + povídka Menší zlo byla celkem dobře natočená.
@Monte Karstark jenom bych drobně poznamenal, že A Monster Calls právě na téma dítě vs hromada podivných monster vůbec není (z čehož budou asi zklamaní ti, kteří od toho čekají dětskou fantasy). Ve skutečnosti je to poměrně drsné drama v poetickém podání.
vebala moc nemusím ale tenhle komentář to vystihuje pěkně http://www.csfd.cz/film/407911-1944/komentare/ Ze západu agresivní kurvy, z východu agresivní kurvy, až má ugrofinský chudák Nämaakule Mahomëkki během Druhé světové pouze dvě volby, být v prdeli, nebo být v prdeli. Situace se tenkrát vyvinula zhruba v poměru puul na puul a dnes filmový trpaslík mile překvapil originálním, nápaditým a výpravným exkurzem do válečné historie, v jehož první půli sledujeme skvěle natočené péovéčko Estowehrmachtu, v té druhé pak neméně působivé péovéčko Estobolševiků. Kromě patrně známého estonského herce jménem Mrd Pyjus hraje hlavní roli jen a jen Zkuurvenä Vaalka a film se kupodivu zcela obešel bez obvyklých slavných hvězd, jakými jsou například Tuppi Paatos, Bojuu Maallo, Plkky Plaanä nebo Nuudillo Värballaa.
Ten Číňan je Korejec. A když je tím Korejcem je Byeong-heon Lee, tak může být :) Obsazení Denzel Washington, Ethan Hawke a Vincent D'Onofrio taky nevypadá špatně. Legendární klasiku to určitě nepřekoná, ale jako další variace to nemusí být špatné.
@Sagart ano, sleduje :) a můžu jedině souhlasit. po 1. sérii jsem tomu moc šancí nedávala a dlouho jsem řešila jestli se pouštět do druhé. A popravdě ta můj názor dost vylepšila. Jasně, je to v podstatě pro děti ale jako oddechovka (a důvod k odložení jistých studijních povinností i když zkouškový se blíží :) ) je to fajn. I když klonové války se mi prostě líbily víc :)
Komentáře
Tam je Artuš vychytralý, jenom čeká, až se z výprav vrátí jeho rytíři.
Ale to už jsem mimo film.
Jinak aktuálně mě mrzí, že jsem prošvihl uvedení "Prach a broky" - natočila parta rožmitálských nadšenců, šlo to i v Praze, na CSFD to je celkem slušně hodnocené a od bratříka jsem slyšel, že je povedené,... ale už to není středověk,... ale třeba alternativa k "Troškovi k vínu"... :o)
A navíc je sranda porovnat si Felicity Jones tady s tím, co jsem viděl v Rogue One :)
http://www.csfd.cz/film/407911-1944/komentare/
Ze západu agresivní kurvy, z východu agresivní kurvy, až má ugrofinský chudák Nämaakule Mahomëkki během Druhé světové pouze dvě volby, být v prdeli, nebo být v prdeli. Situace se tenkrát vyvinula zhruba v poměru puul na puul a dnes filmový trpaslík mile překvapil originálním, nápaditým a výpravným exkurzem do válečné historie, v jehož první půli sledujeme skvěle natočené péovéčko Estowehrmachtu, v té druhé pak neméně působivé péovéčko Estobolševiků. Kromě patrně známého estonského herce jménem Mrd Pyjus hraje hlavní roli jen a jen Zkuurvenä Vaalka a film se kupodivu zcela obešel bez obvyklých slavných hvězd, jakými jsou například Tuppi Paatos, Bojuu Maallo, Plkky Plaanä nebo Nuudillo Värballaa.
Obsazení Denzel Washington, Ethan Hawke a Vincent D'Onofrio taky nevypadá špatně. Legendární klasiku to určitě nepřekoná, ale jako další variace to nemusí být špatné.