@Dreamer Eragon je podle mě typická kniha, u které strašně záleží, v jakém věku ji čteš... (protože je to vpodstatě pohádka, která se snaží nebýt pohádkou :D ). Já jsem první díl četla tuším v devíti letech a byla jsem naprosto nadšená. (A dodnes to považuju za fajn oddechovku.) Ale vím, že hodně známých, kteří se k tomu dostali (o dost) později, to považuje za hroznou blbost....
@Krisa já vím, v jakém věku autor začínal, ale co jsem tak slyšela od známých, stylem se s věkem příliš neposunul a vykrádání neubylo :) na Eragona už jsem asi příliš stará. Film mi nepřipadal nijak extra tragický, bylo to na zhruba stejné úrovni jako první Narnie, jen s lacinějším záporákem.
@hodor_the_king jo, v devíti letech, to věřím, že si člověk k podobnému dílu dokáže vytvořit pevnou nostalgickou vazbu, i když Julii a bílého poníka, bych už dnes znovu nechtěla číst ani jako oddechovu =D
Já to taky četla někdy tehdy (asi 9/10 rokov som mala) a šialene som sa tešila na pokračovanie, to však bolo tou dobou z knižnice požičané a potom som sa už k tomu nedostala a film bol ták veľmi na nič. Takže mám také pekné knižné spomienky a neveim či by som ich chcela vystavovať skúške čítaním v súčasnosti.
No právě, a nevím jak ty, ale já bych něco takového číst rozhodně nechtěl. Už ta věc od paní z kuchyňky byla naprosto strašná, představa sledování něčeho takového v podání dvou draků, nebo Zafiry a Eragona je přímo strašlivá :D
@Everett_Young Nicméně drak + člověk v podobě erotické povídky by bylo zajímavé téma. A hlavně originální. Myslím, že bys neměl zahazovat možnost zbořit veškeré možné stěny žánru Fantasy :D:onfire::king::other::3eyed::weirwood::king:
@Sagart svým tempem bych se za chvíli proboural do léčebny pro nejhorší delikventy :D Teď je na programu BDSM povídka s Myrandou a místním osazenstvem, Targaryeni mohou přijít potom ;-)
@Aviv To skutečně nevím. Mám kousek napsaný + mám rozepsanou ještě jednu "věc", nicméně další dva týdny máme hromadu zápočtových testů, takže předpokládám, že s tím moc nepohnu. Takže až někdy potom.
Komentáře
Já jsem první díl četla tuším v devíti letech a byla jsem naprosto nadšená. (A dodnes to považuju za fajn oddechovku.) Ale vím, že hodně známých, kteří se k tomu dostali (o dost) později, to považuje za hroznou blbost....
@hodor_the_king jo, v devíti letech, to věřím, že si člověk k podobnému dílu dokáže vytvořit pevnou nostalgickou vazbu, i když Julii a bílého poníka, bych už dnes znovu nechtěla číst ani jako oddechovu =D
@Sagart hlavně že ne 50 odstínu Eragona a jeho draka :-D
Hmmm... A naozaj tu nie je nikto, kto by mal skúsenosť s Mozart l'opera rock?