Sranda topič

upraveno 29. srpna 2017 v Rozličný pokec
1302303305307308354

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Vy už asi neznáte "náborové video" z doby, kdy se blížilo referendum o vstupu do EU, kde nás chlápek z Irska přesvědčoval, jak na tom Irsko bylo před vstupem bídně, irská gaelština nebyla skoro slyšet a vůbec, zatímco po vstupu je jeho rodný jazyk na školách a Irsko je fajn.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Určitě znáte to video jak tam tomu típkovi ve sprše lejou na hlavu šampon a on vůbec neví co se sakra děje?
    Tak tady to vytáhli na nový level:
  • @Monte Karstark neznám :D
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
  • upraveno 19. února 2016
    @Tyrion Lannister Já měl vistu poměrně dlouhou dobu a nemohl jsem proti ní říci jediné špatné slovo, ten všeobecně špatný názor nechápu.
  • Já nechápu ten špatnej názor na desítky. Od neovladatelných osmiček je to velkej pokrok. Jen nechápu mrkvosoft, že vydávají nehotové věci...
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Mellien Visty byly údajně nechutně závirovaný, ale osobní zkušenost nemám, vím ale že poměrně silná nevole proti nim byla mezi mými přáteli
    @sfik Windows 10 jsou podle mne Adolfem Hitlerem na poli operačních systémů, největší chyba co jsem kdy udělal, že jsem na tohle přistoupil, bezdůvodně se sekají, wifi totálně v háje na desítkách a úplně poslední věc je, že mi to cpe věci jako mám si udělat pin místo hesla. Takže opravdu ohledně desítek to chápu. A micrososft si prostě udělal z většiny uživatleů pokusné králíky. Zadarmo rozdává operační systém jsou jen dva důvody, proč by to dělal a) Windows se tenhle rok zpoplatní a ti, co si to stáhli zdarma budou platit nebo jim OS půjde jen v omezeném nastavení b) prodává firmám informace o tom, co děláme na počítačích jinými slovy my uživatelé jsme to zboží. S tím vším, co to po mne pořád chce vědět bych tomu i věřil
  • @Tyrion Lannister : Já si myslím, že to vidíš moc černě. Já jsem také dlouho přemýšlel, jestli mám migrovat z 8.1. a nakonec toho nelituji. Ani jeden z problémů, které popisuješ, jsem nezaznamenal. Ještě se mi nestalo, aby systém spadl, zaseknul se nebo cokoliv podobného. Problémy s wifi jsem taky nepozoroval, i když je pravda, že se několikrát bez mého zásahu zakázal ovladač k modrýmu zubu.
    Ohledně těch informací, pokud v nastavení všechno pozakazuješ, tak se toho zas tam moc nedozví, respektive o nich moc víc, než by si mohli vytáhnout ze sedmiček, nebo z osmiček. Osobně si myslím, že desítky rozdávají zadarmo hlavně proto, že se chystají v nejbližší době (horizontu 2-3 let) omezit a postupně odbourat podporu na sedmičkách (stejně jako u XPček). A taky proto, že nechtěli opakovat situaci z přechodu 7-8, kdy průměrný uživatel neměl žádný důvod, proč na osmičky přecházet.
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    upraveno 19. února 2016
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • upraveno 19. února 2016
    No, můj první notebook co jsem si koupil byl hp pavilion něco něco něco.. Byly na tom Visty.. Nejsem žádnej IT guru, ale jedno bylo jasné, když jsem počítač zapínal, šel jsem se hned po zmáčknutí čudliku vykadit. Většinou jsem při tom stačil přečíst i kapitolu z knížky... Takže pomalý start a pomalost toho systému bylo hrozný. Sedmičky byly ok, ale zatím s desítkama nemám sebemenší problém. Žádný problémy s wifinou nebo s čímkoliv. Stejně tak nemám problém jako insider s desítkama na mé milované Lumii 640 .. S Windows Phone 8.1 jsem neměl problém. Ale ty desítky i v mobilu jsou vlídnější, mají spoustu zajímavých vychytávek a na mobil se můžu spolehnout. Nikoliv jako u pojebaného Androidu, kde na mobil nebyl sebemenšího spolehnutí a co půl roku jsem ho musel uvádět do továrního nastavení... Navíc mobil jde v desítkách (na pc i v mobilu) pěkně synchronizovat a dost mi to ulehčuje práci.

Jinak to kradení informací a špehování.. Myslím že na to jsou spíš odborníci v Googlu :) pravděpodobně si tam teď čtou co tu přes Chrome o nich píšu a zítra mě srazí auto. Apple se cuká že neprolomí systém a nedá materiál federálům, ale nevěřím tomu že nějaký to sledováníčko pro komerční účely i u jablíčkářů bude :)

Ve skutečnosti jedinej důvod proč používám pořád chrome je adblock :)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
  • AvivAviv
    upraveno 20. února 2016
  • Můj první mobilní telefon byl Bosch (typ už si nepamatuji) a ten měl ještě vysouvací anténu.

@Vena: Tak jenom co se týče těch softwarů, tak mě napadají Money S3 i S5, ASPI, Codexis, Pohoda (u všech si nejsem 100% jistý). Kdybych měl u každého z toho řešit, jak to rozchodit (navíc třeba v síťové instalaci, kde je server na voknech), tak nevím. Na jednu stranu určitě nejsem povolaný k tomu to hodnotit, protože jsem Linux v životě neměl, na druhou stranu si myslím, že je absolutní kravina říct, že běžnému uživateli který nehraje hry tam nic nechybí. On totiž opravdu "běžný" běžný uživatel většinou používá i něco jiného než texťáky, prohlížeč a e-mail. Uvedu příklad, dva největší BFU v mém okolí (moji rodiče), by oba byli s Linuxem v háji a to ze dvou důvodů. Zaprvé by si odmítli zvyknout na to, že to jinak vypadá a jinak se to ovládá (a i to je legitimní důvod proti změně systému) a zadruhé jeden používá aktivně softwary od RTS a druhý Money a Form Studio, což jsou všechno programy z tzv. lokálního národního balastu, jejichž spouštění na Lynuxu je přinejmenším problematické.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @sfik =D

Já mám dotykáč a baterka mi vydrží týden. Ale mám zakázaný internet a vypnuté vyhledávání wifi.
  • @Velbloud Výmluva, že to nevypadá jako windows je uplně mimo mísu. Existují grafická prostředí, které mají základní schéma podobné jako windows. Můj taťka taky používal asi rok Linux pro práci, než mu dali firemní notebook a žádný problém s tím neměl. Pokud ale potřebuješ specializovaný software, tak bych přechod nedoporučoval.
    @Velbloud Ja nikde nerikam, ze uzivateli, ktery nehraje hry, tam nic nechybi. Prave naopak, explicitne jsem zminil, ze pokud clovek pouziva nejake uzce specializovane programy, ktere jsou jenom pro Windows, tak ma problem. Neber to tak, ze ti neco vnucuju. Zakladni pravidlo internetu je, ze pokud nekdo v diskuzi zmini Windows, tak prijde nekdo, kdo zmini Linux jako alternativu :)
    On Linux nema zadnou reklamu (protoze je prevazne vyvijen komunitou), takze je jednou za cas treba navratit rovnovahu do vesmiru a zminit ho :)
    Nekteri lide treba o Linuxu nikdy neslyseli, pritom je to dost mozna system, ktery by jim vyresil velkou spoustu problemu.
  • Já vím že Linux mají u nás v knihovně.. a že když spouštím nějaký vyhledávání knížek nebo se tam jdu občas poflakovat na ty internety, tak v tom prostředí vyloženě trpím.. Spousta lidí to určitě ocení, ale já vlastně ani nevidím důvod proč bych to měl měnit.
  • @Vena: Já si nemyslím, že mi to vnucuješ. :-) A rovnováha ve vesmíru je taky pěkná věc. Mě jenom trošku vyprovokovala ta diskuse o Windowsech, která tady proběhla předtím a na kterou jsi reagoval. Já se nechci tak zastávat té velké zlé evil korporace Microsoftu, ale není zdaleka pravda, že všechno, co od nich vyleze je shit stvořený za účelem nasrání nebo oškubání uživatelů (a třeba W10 speciálně jsou podle mě rozhodně úspěch). Jako se tu probírali mýty o Linuxu, daly by se probírat i mýty o Windowsech. Např. já osobně využívám počítač docela často a přestože jsem maximálně "pokročilý" uživatel, rozmanitost činností, které s ním provádím je celkem široká. Přesto se mi stalo snad jenom 2 v životě, že jsem musel Wokna skutečně natvrdo přeinstalovat a v obou dvou případech to bylo tak před 12 lety ještě na XPčkách.
  • @Velbloud Mě pobavilo že to je na stránkách "polandball" přičemž rozpínavost Poláků na ostrovech je jedním z trnů v patě :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.