@sfik No ono "Linux" je spis nazev pro jadro operacniho systemu, z uzivatelskeho pohledu je asi relevantnejsi, jake je tam nainstalovane pracovni prostredi (DE - Desktop Environment). A techto prostredi je na Linux strasna spousta. Takze pokud uzivateli jedno prostredi nevyhovuje, staci si nainstalovat jine. Samozrejme nepopiram, ze hledani vhodneho prostredi muze byt dost otravne.
@Velbloud Ja vim, ze se nezastavas. A ja ani nechci nejak kritizovat Microsoft, nejsem zadny "Microsoft-hater". Treba Windows 10 se mi docela libi podle videi (osobne jsem s nim nepracoval), nejvic se mi libi, ze pridali virtualni plochy, bez ceho si uz nedokazu predstavit praci na PC. Linux jsem zminil hlavne protoze si myslim, ze nekterym uzivatelum by vyhovaval.
@flanker.27: Měl jsem něco podobného, ale zhruba před rokem kleknul (s vtipnou hláškou "Contact service")... když jsem se snažil vydlabat alespoň telefonní čísla, tak to na pobočce drželi jak kdyby to pomatovalo faraony a při čištění konektorů pronesl neprozřetelně "to jste asi nenosil v pouzdře". Odpověď "posledních sedm let jo, předtím pět let ne" jej málem položila. :o)
Koukám, že novinky si drží standard. Já na to nekoukl od té doby, co tam ke článku o nedostatku lékařů psali (všichni) o lehkém řešení. Přikovat po škole na 10 let za minimální mrzdu, protože přece mají sloužit lidu a nestudovali to kvůli životu. A vlastně stejně nic neumí a uplácí je farmaceutické firmy. Co komentář, to čtyřicet + hlasů =D
Na iDnes najdu přinejmenším dvě, tři protichůdné teorie a vzájemné slovní přestřelky, což shledávám zajímavějším :D
Mě teda asi nejvíc na novinkách znechutily komentáře pod zprávami o znásilnění nebo ohledně nějakých ekologických témat, v obou případech byli někteří diskutující schopní vytáhnout Kalouska a přičítat mu nějakým způsobem vinu...hádám, že letos Kalouska zhusta nahrazují migranti :D
Komentáře
@Velbloud Ja vim, ze se nezastavas. A ja ani nechci nejak kritizovat Microsoft, nejsem zadny "Microsoft-hater". Treba Windows 10 se mi docela libi podle videi (osobne jsem s nim nepracoval), nejvic se mi libi, ze pridali virtualni plochy, bez ceho si uz nedokazu predstavit praci na PC.
Linux jsem zminil hlavne protoze si myslim, ze nekterym uzivatelum by vyhovaval.
Na iDnes najdu přinejmenším dvě, tři protichůdné teorie a vzájemné slovní přestřelky, což shledávám zajímavějším :D