Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Základem jsou kolegové, kteří s vámi soucítí :D
Výklad, že jmenovat univerzitou schváleného člověka je prezidentovou povinností, není nic oficiálního, jak se snažíš opakovaně tvrdit. Já si coby laik myslím něco jiného (žádné slovo implikující povinnost v textu prostě nefiguruje). Dokud k tomu nepodá závazné stanovisko ÚS, je rozhodující, jak si to vykládá prezident, ne ostatní, neboť to spadá pod jeho kompetence.
Za nadutost považuji přisvojovat si pravomoc určovat správný výklad ústavy, kterou má pouze ÚS. Putna jeho členem není. Pokud si Zemanův ústupek vykládáš jako přiznání porážky, je to tvoje věc. Já souhlasím v tom, že udělal dobře. K ÚS to dávat nepotřebuje, on se o ten titul neucházel.
ten chlap musí bejt pořádnej zmrdson
Nepovažuji to za "přiznání porážky", domnívám se, že dostal rozum a udělal to, co od začátku byl ze zákona povinen udělat (jakkoli respektuji jeho odpor k Putnovi) a to bez ostudy pro úřad prezidenta, kterou by tomu nasadil prohraný (tady předpokládám výsledek a myslím, že stejný předpoklad udělal i Zeman) soudní proces (tak zase si to vynahradil Peroutkou...).
A ano, shodneme se, že místa v zákoně nejsou psána úplně do detailu (jako že tam třeba podobně jako u vlády nemá psáno, že tak musí učinit do tolika a tolika dnů), nicméně pro prezidenta, stejně jako pro každý jiný státní úřad platí, že co není výslovně povoleno, je zakázáno - má někde napsáno něco ve stylu "může jmenovat dle svého uvážení"? Ne, je tam napsáno JMENUJE. Stejně jako zákon PODEPISUJE (kde jak přiznáváš "musí i když vetoval a nesouhlasí").
Každopádně určitá volnost v zákonech (tj. nedefinuje u všeho co, kdy, kde,...) je lepší, než aby bylo předepsáno i v kolik má prezident vykonat večerní stolici.
Ale OK, nejde zdaleka o Putnu (ten kdyby nebyl titulovanej, tak se fakt svět nezboří), jen na tom ukazuji, že "sjednotitel" asi těžko bude ten, kdo nerespektuje zvyklosti, dupe po názorové opozici, velmi často se pohybuje na hraně zákonných možností, úmyslně otevírá kontroverzní témata a vystupuje jako buran. Ale OK, jestli si vážíš svého "sjednocení" v davu "dolních deseti milionů" (ať už jich je 10,5 nebo 3,5 milionu), budiž ti přáno.
Přijde uprchlik v Německu k lékaři a stěžuje si, že ho při sexu pálí děsně oči. Lékař praví: To nic, to je normální, to je pepřový sprej...
1) můžu jí buď odkázat na seznam činností (pokud takový existuje - a v daném případě ten seznam je - zákon), s tím, že papír abc tam není (leč zákon říká jmenuje, takže v tom seznamu ten papír je).
2) začnu na všechny strany rozhlašovat, že xyz je kretén a nic ode mě nedostane kdyby se na hlavu postavil (Prostě Putnu jmenovat nebudu a šlus...)
3) ten papír vyrobím a xyz jej se skřípěnim zubů a notně otráven předám... )Tak teda jo, když musím)
4) jdu si stěžovat svému šéfovi, že xyz je kretén/abc je blbost,... za sebe předpokládám, že mi řekne, že to je možný, podle seznamu činností mám abc vyrobit a předat xyz. (Ne nemyslím, že jsem nadutec jen proto, že předjímám rozhodnutí nadřízeného)... a asi bych mohl být rád, že nejsem ve firmě, kde mě za podobnou minelu nesáhne na prémie ani plat
5) oznámím xyz že je kretén a abc blbost, pročež to bude pravděpodobně eskalovat přes svého šéfa, ten si pohovoří s mým šéfem a povede to na to, že mi můj šéf řekne totéž co ve 4)... a bude skoro s podivem, pokud mi to neosladí alespoň na prémiích
6) no a nebo to vyřeším ve shodě se zažitou tradicí, a předpisy... a jelikož si myslím, že papír abc je blbost, tak to zkusím vysvětlit abc, svému šéfovi a zkusím navrhnout, jakým výkazem by se to mělo nahradit, že ten výkaz má pocházet z jiného zdroje, etc. ... ale to si můžu dovolit až jako výhled do budoucna a řešení pro příště... (a ano, tohle považuji za nejrozumnější a nezřídky používaný postup)
Proto říkám, že jestli má či nemá být jmenování profesorů na prezidentovi může nakrásně být legitimní otázka a proti jeho snaze úřad prezidenta této "koule na noze" zbavit neříkám ani slovo (maximálně řeknu, že si myslím, že to není krok správným směrem vzhledem k tomu jako společenskou prestiž mají obecně politici a jakou profesoři). Proti tomu říct "tebe nejmenuji" je pohyb na hraně zákona,... a podle mě přešlápnutý jasně za hranu (a ano, domnívám se, že Zeman dospěl ke stejnému názoru). Mimochodem, mýlíš se i v tom, že "jmenování prezidentem" je jakási libovůle profesorů, ne, je to dané zákonem,... který -řekněme si na rovinu- asi moc profesorů nesepisovalo. A jelikož jmenování je fakticky hlavně o tom podpisu pak jiný způsob předání mě fakt netankuje (bc. diplom taky nemusím přebírat v aule a ten papír abc můžu poslat mailem (přes podatelnu), a nemusím jej tisknout a nést xyz osobně, protože si o něm pořád myslím, že je kretén, kterému bych ruku nepodal... i když zrovna v tomhle měl pravdu-což by mě žralo o to víc).
http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/393642-branil-zenu-pred-obtezovanim-migrant-ho-zbil.html
Takovým zvrhlým způsobem jsem i ráda, kolik těch ubohých žadatelů o azyl dává svůj vděk najevo krádežemi, křiklavou neúctou, obtěžováním žen, útoky nožem a někdy i vraždou (celkem tuším už pět mrtvých - z toho tři ve Švédsku a z nich jedno dítě). Média už o tom konečně začala informovat, což doufám donutí politicii i politiky k poněkud jinému přístupu a snad v budoucnu i k tak neuvěřitelně tvrdému kroku, jako je uplatňování stejného práva vůči všem a kontrola toho, kdo se dostane do jejich země. Čekám na první případ, kdy nějakému Němci nebo Švédovi selže pistole, mediální poprask a bezradnost policie, soudů i politiků, co mají dělat, aby nevyvolali občanskou neposlušnost jeho odsouzením.
to je na tom nejhorší
Ostatně já si spíše myslím, že ukazatel nazvaný HDP je trochu na... na... nicmocnevypovídající, ale to je spíše otázka na makroekonomy...
Edit: Jak může existovat někdo tak pitomý?