S pánem bohem. Přijdu do takové témy, onaké témy, a jakkoli to začalo, zjeví se on, pokud ji ovšem už předem neměl vyhrazenou pro sebe. Ten Pan kytka se snad umí nacpat všude.
Petyr "Malíček" Baelish - "Já si, Sanso, taky kdysi myslel, že svět je píseň." Sansa Stark - "A pak?" Petyr "Malíček" Baelish - (Vytáhne odkudsi zezadu celou ságu a se smutným vrtěním hlavy povídá) "A pak jsem zjistil, že je to pravda."
Daenerys - "It is known, it is known... You always say it is known, as if you have seen whole world since its beggining. I ask how!" Irri and Jhiqui - (vytáhnou ságu) "By reading this. It is known..."
Na Zdi... Nejaký strážca nováčik- "Hele, proč je ten Edd pořád takovej pesimista?" Nejaký strážca veterán - "On o tom moc nechce mluvit, ale říká se, že uviděl něco strašlivého a teď má z toho trauma." Nejaký strážca nováčik - "Kde? Potkal snad něco za Zdí?" Nejaký strážca veterán - "A to je právě ta ošemetná část... Prý se mu to stalo v knižnici."
Tywin - "Šae, zlatíčko, nezdržuj a poď už konečne sem do postele." Šae - (zvodne) "Ale pane, na niektoré veci sa musí ísť pomaly a zľahka. Tak aby bolo možné vychutnávať si ich. Napríklad aj celú noc..." Tywin - "Áno, ale my celú noc nemáme."
Jorah Mormont - "Khaleesi nerob to! Prosím." Daenerys - (obráti sa k nemu, s vatrou plápolajúcou do temnej noci v pozadí pripomína bohyňu a s podivným úsmevom ho pohladí) "Cením si tvojich slov a rada by som ti vyhovela. Lenže ja to musím urobiť." Johan Mormont - (s maximálne zroneným výrazom) "Ale... Ale prečo?" Daenerys - (zamračí sa na knihu pri svojich nohách a kopne do nej) "Lebo ten bastard GRRM to sem napísal."
Tyrion Lannister - "Spát je dobrý, číst lepší." Jon Snow - "To se mi nezdá..." Tyrion Lannister - "To proto, že nevíš nic Jone Sněhu. Ale mohu tě ujistit, že to tak je, když máš správnou literaturu."
Ned: Jon prý před smrtí četl nějakou důležitou knihu, a kvůli tomu prej umřel, nevíš o co šlo? Malíček (uzamkne truhlu se zbrusu novým výtiskem Ságy, kde je mj. zmíněno jeho přiznání, že za Arrynovu smrt může on a Lysa): Samozřejmě že vím, můj pane... Jednalo se se o... eeeeh... o "Rodové linie a historii velkorodů Sedmi království, s popisem mnoha významných lordů, vznešených dam a jejich potomstva"...
Lord Manderly - (si číta Tanec s Draky a dorazí k svadobnej hostine na Zimohrade) "Ano! Přesně to je ono! Konečně změna v jedálničku a kulinářská výzva! Tenhle recept prostě musím vyzkoušet... Sluha XY zaneste tenhle svazek kuchaři a vemte i ty Freye, co se nám tu tolik motaj."
@Aviv: Kdepak, Manderly se dostal k úplně jiným uměleckým počinům, při této scéně je evidentní souvislost s filmy "Mlčení jehňátek" "Ďábelský holič z Fleet street" a "Pán prstenů" sestříhaného dle Gothmogh bros (při čtení knihy v Morii - Magdalena Dobromila Rettigová, Velká trpasličí kuchařka: Hobit na víně. Vezmeme jednoho dobře vypaseného hobita Sama... Gandalfe, tady recept končí... Neboj, to zvládneme. - čímž se vysvětluje roky trvající záhada, kdo recept vytrhnul a odnesl...)
Jakýpak hobit na víně? Koláč to byl! Masovej. O víně se tam nepsalo. :hand::-D Mne to pripomínalo tú starogrécku legendu u kráľovi čo bohom ponúkol pokrm z človeka, akurát, že tam to bol vlastný syn a tu potomok nepriateľov servírovaný nepriateľovi. A taky Karkulku. Starší verze zahrnují pojídaní masa z babičky a krvi v láhvi od vína ničeho netušící dívekou, protože ji to převlečenej vlk přikázal. Pak snědl vlk i ji, případně mu utekla, protože ho poznala a byla lstivá jak liška (ta taky běhá v rudé).
Někdo v Slunečním oštěpu - "Od tý doby, co je Dorran Martell nemocný, začal dělat přeukrutně dobré plány. Přichází snad s dnou jasnozřivost?" Někdo jiný v Slunečním oštěpu - "Třeba. Já ovšem slyšel, něco jiného. Prý se v tom svým křesle hodně nudil a tak začal číst opravdu zajímavé knihy."
Komentáře
Petyr "Malíček" Baelish - "Já si, Sanso, taky kdysi myslel, že svět je píseň."
Sansa Stark - "A pak?"
Petyr "Malíček" Baelish - (Vytáhne odkudsi zezadu celou ságu a se smutným vrtěním hlavy povídá) "A pak jsem zjistil, že je to pravda."
Jon: ... jo...
Sam: A ???
Jon: Zase nevím nic.
Daenerys - "It is known, it is known... You always say it is known, as if you have seen whole world since its beggining. I ask how!"
Irri and Jhiqui - (vytáhnou ságu) "By reading this. It is known..."
Nejaký strážca nováčik- "Hele, proč je ten Edd pořád takovej pesimista?"
Nejaký strážca veterán - "On o tom moc nechce mluvit, ale říká se, že uviděl něco strašlivého a teď má z toho trauma."
Nejaký strážca nováčik - "Kde? Potkal snad něco za Zdí?"
Nejaký strážca veterán - "A to je právě ta ošemetná část... Prý se mu to stalo v knižnici."
Šae - (zvodne) "Ale pane, na niektoré veci sa musí ísť pomaly a zľahka. Tak aby bolo možné vychutnávať si ich. Napríklad aj celú noc..."
Tywin - "Áno, ale my celú noc nemáme."
Jorah Mormont - "Khaleesi nerob to! Prosím."
Daenerys - (obráti sa k nemu, s vatrou plápolajúcou do temnej noci v pozadí pripomína bohyňu a s podivným úsmevom ho pohladí) "Cením si tvojich slov a rada by som ti vyhovela. Lenže ja to musím urobiť."
Johan Mormont - (s maximálne zroneným výrazom) "Ale... Ale prečo?"
Daenerys - (zamračí sa na knihu pri svojich nohách a kopne do nej) "Lebo ten bastard GRRM to sem napísal."
Jon Snow - "To se mi nezdá..."
Tyrion Lannister - "To proto, že nevíš nic Jone Sněhu. Ale mohu tě ujistit, že to tak je, když máš správnou literaturu."
Malíček (uzamkne truhlu se zbrusu novým výtiskem Ságy, kde je mj. zmíněno jeho přiznání, že za Arrynovu smrt může on a Lysa): Samozřejmě že vím, můj pane... Jednalo se se o... eeeeh... o "Rodové linie a historii velkorodů Sedmi království, s popisem mnoha významných lordů, vznešených dam a jejich potomstva"...
Mne to pripomínalo tú starogrécku legendu u kráľovi čo bohom ponúkol pokrm z človeka, akurát, že tam to bol vlastný syn a tu potomok nepriateľov servírovaný nepriateľovi. A taky Karkulku. Starší verze zahrnují pojídaní masa z babičky a krvi v láhvi od vína ničeho netušící dívekou, protože ji to převlečenej vlk přikázal. Pak snědl vlk i ji, případně mu utekla, protože ho poznala a byla lstivá jak liška (ta taky běhá v rudé).
Petyr: ,,Varys, prezraď mi, čo je tvojím tajomstvom?"
Varys: ,,Vieš, môj pane, som veľmi SČÍTANÝ muž."
:-)
Někdo jiný v Slunečním oštěpu - "Třeba. Já ovšem slyšel, něco jiného. Prý se v tom svým křesle hodně nudil a tak začal číst opravdu zajímavé knihy."