Co zrovna čtete?

upraveno 6. listopadu 2010 v Literatura
1118119121123124144

Komentáře

• @Benji "takže mě to snad nemůže zklamat" Naivka, strašná kniha. Místy poeticky hezké, ale jinak obsah nula.
  • @Kalam Mekhar Mně se to naopak moc líbilo. Právě pro tu poetiku, u téhle knihy je děj celkem nepodstatný.
  • Četl jste někdo již oba díly Archivu bouřné záře? =D
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    Jo, je nas tady vic takovych, pokud se nepletu.
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @OslicekCZ anoo
  • @OslicekCZ GRRM ma naučil nezačínať s rozpísanými ságami, a 2 knihy z 10 je zatiaľ celkom desivé. :D Ale od Sandersona je kopu čo čítať aj iného.
  • upraveno 18. ledna 2016
    @OslicekCZ jop. Pěkná, předvidatelná pohádka. Stále na rozmezí YA a fantasy. Výborná kniha na relax, je to hodně čtivé.
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    Na druhý pokus sem dočetl první díl, druhý díl mám ještě pořád v knihovničce.
  • Já teď čtu Přemyslovskou epopej od Vondrušky. Zatím jsem v polovině ságy baví mě to.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    Já četl Žáby v mlíku, těsně za půlkou jsem tu knížku odložil
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 24. ledna 2016
    Mně to znechutilo asi po 50 stranách, když mi začali vysvětlovat, že Češi nejsou Češi. Tak jsem to zaklapl a už jsem nepocítil potřebu se k tomu vrátit.
    @flanker.27 Co, Žáby v mlíku, nebo Přemyslovská epopej?
  • Jak to autor myslel, že Češi nejsou Češi?
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Achileus Žáby v mlíku. Zapomněl jsem dát "zmínit".

@Aviv Jak to myslel? Nevím, to by musel odpovědět on sám. Byla tam kapitola s autorovou pseudohistorickou teorií, že lidé žijící v českých zemích v roce 1938 nejsou potomky těch, kteří zde žili ve středověku nebo něco v tom smyslu. Už je to řada let, takže si to nepamatuju přesně.
    @flanker.27 Tak Drnek je pomatený, už to jak obdivuje nekriticky Františka Josefa I., kterého považuje za největšího státníka všech dob, obhajoba sudetských Němců a jeho plivání na 1. Republiku o něm jako o člověku hodně vypovídá...
  • Čítali ste niekto The Magicians (Mágové) od Leva Grossmana? Aktuálne beží nový seriál rovnakého mena s celkom dobrými hodnoteniami, a keď som zistil, že je to podľa kníh, tak som sa pustil najprv do nich, a neľutujem.

Zaujala ma tématika, predstavte si Harryho Pottera (univerzita mágie) spojeného s Narniou (čarovná krajina za zrkadlom), ale písané štýlom pre dospelého čitateľa (drogy, sex a pod.)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Arutha V tom prípade aj Narnia je pre dospelých, lebo to znie, akoby autor bral drogy =D Ale kreatívne drogy.
  • SagartSagart Amo ergo sum
  • @Gepeto Tak Narnia je hlavne náboženská agitka, čomu sa Grossman našťastie vyhýba. :D Cez Narniu som sa pravdupovediac nikdy neprekúsal, čítal som iba jednu knihu (myslím že je to tá podľa ktorej bol film) a tá ma zúfalo nebavila.
  • Ja som čítala Ranného pútnika a normálne mám pocit, že film bol spracovaný lepšie.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Aviv Tak do filmu si čo to vymysleli nech to nie je 20-minútová nuda. A vyškrtli tu pasáž Aslana zase raz sa prejavujúceho ako židovský Boh. Všeobecne vo filmoch Aslana zkresťančili. Lewisov Aslan je taký židovský Boh. Akoby mal bipolárnu poruchu, klídek klídek naserie sa kvôli nejakej chobotine, klídek klídek zase sa naserie kvôli chobotine. A to bol Lewis tuším kresťan.
  • Mne sa zase páčila zmena chronológie udalostí. To pasovanie sa s ostrovom nočných môr naozaj viac pasovalo na záver (gradácia a tak). A aj to, ako Eustaca ponechali drakom, až dokým neodviedol v boji kus práce bol tiež fajn nápad. Nie, že by som chcela kritizovať tú stať knihy, kde oľutoval a v noci bol Aslanom zbavený dračej kože, to bolo pekne napísané, ale tento filmársky zásah do deja bol jedným z mála, ktoré považujem za úspešné.
    Aké chobotiny máš na mysli?
  • Tak filmy se hlavně dost oprostili od té alegorické složky, i když že by byli nějak extra kvalitní se říct rozhodně nedá.
  • otazka ktora fantasy seria je lepsia mec pravdy alebo kolo casu , ktora sa lahsie cita
  • Máte tu ještě někdo profil na databazeknih.cz? Zatím jsem tam našel akorát Raptorku, Flankera, Nevadu a Ben Nevis. Tak se pochlubte lidi, nestyďte se. Já jsem tam pod stejným nickem jako na CSFD tedy "javaznenevim"
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.