Třeba zrovna u Poma to absolutně nechápu. Je často úplně mimo :)
Já osobně seriály po pilotu nehodnotím, ale taky málokdy se podle nich řídím v tom, zda seriál sledovat. Mám zkušené, že pilot je často dělaný "na jistotu", aby prošel u diváků i šéfů společnosti, ale další díly pak bývají často už trochu jiné. Z poslední doby je to případ třeba Jekyll & Hyde. První díl mě bavil, druhý nebyl špatný, ale pak se to jaksi divně kouslo a nejsem stavu to dokoukat. Nebo naopak vím, že spousta lidí vzdala Person of Interest po prvním dílu, že je to o ničem. A jak se to krásně v polovině série zvedlo, nemluvě o tom, že ve druhé a třetí řadě se z toho stal jeden z nejlepších seriálů mimo kabelovky. Podobně to mám s Blacklistem, kde to byl průměrný seriál, který se hodně zvedl. Nebo jeden z mých nejoblíbenějších seriálů vůbec, Good Wife. Do cca 15. epizody to byl jen dobrý seriál, pak nastal zlom a stala se z toho moje srdcovka. Najdou se výjimky jako Partners in Crime, kde jsem pilot nedokoukala ani na třetí pokus (ale to zas není typický seriál, ale minisérie a problém je ve zpracování).
@sfik to bys nevěřil, jaké války uživatelů probíhají na csfd. Hlavně si každý brání svůj píseček a navenek vypadat korektně. Hlavně nikoho neurazit a neříkat nic co by vyvolalo kontroverzi. Z podobného důvodu si POMO nikdy nedovolí smáznout Verbalův účet, přestože Verbal o něm veřejně prohlašuje, že je totální debil (POMO je majitel csfd). A jo, lidi tam to berou smrtelně vážně.
Tak co jste říkali na ukončení pasntví downton? Mne přišlo že ten poslední díl to všechno úplně uzavřel a skončilo to tak, že všichni žili šťastně ... atd
Líbí se mi to "tamní folklór". Priznávam sa, že keď na jeho komentár narazím, vždy sa tak kyslo pousmejem a som zvedavá, čo za slovotvary použije tentokrát.
Co se Downtonu týče, tak finále bylo náležitě sladké a uhlazené, ale k tomu seriálu to prostě pasuje. Mně se to líbilo. Zakončili to hezky a včas, na nic nezapomněli. Poslední repliku věnovali nejlepší postavě a byla přesně v jejím stylu :)
@sfik: Jako tenhle výrok je legenda,... Na druhou stranu myslím, že je to tak dva roky, co byl někde rozhovor s vnučkou paní Pohlové (autorka výroku se k tomu už vyjádřit nemůže) a říkala něco ve smyslu, že to bylo brutálně vytržené z kontextu a její babička patřila mezi nevelké procento důchodců, kteří internet aktivně používali (maily a tak)... - beru zpět, čtyři roky, co toto údajně prohlásil vnuk, rok co údajná vnučka prohlásila, že to co řekl je nesmysl a že neexistuje ani ten vnuk... :o) Holt anonymita internetu umožňuje takováto tvrzení a jediná pravda na tom tak zjevně je, že původní výrok (ať už jej pronesl kdokoli) jen dokazuje ono okřídlené, že každý problém má alespoň jedno jednoduché, ale naprosto chybné řešení.
Rozkoukala jsem 2. sérii Agentů Shieldu (jsem u 10. dílu) a musím říct, že přitom, jak je to kompaktní a baví mě to, tak to není taková pecka, jak jsem podle reakcí čekala.
Jsem zvědavá, jak si ve svém pokračování povede Agent Carter.
Komentáře
Já osobně seriály po pilotu nehodnotím, ale taky málokdy se podle nich řídím v tom, zda seriál sledovat. Mám zkušené, že pilot je často dělaný "na jistotu", aby prošel u diváků i šéfů společnosti, ale další díly pak bývají často už trochu jiné. Z poslední doby je to případ třeba Jekyll & Hyde. První díl mě bavil, druhý nebyl špatný, ale pak se to jaksi divně kouslo a nejsem stavu to dokoukat. Nebo naopak vím, že spousta lidí vzdala Person of Interest po prvním dílu, že je to o ničem. A jak se to krásně v polovině série zvedlo, nemluvě o tom, že ve druhé a třetí řadě se z toho stal jeden z nejlepších seriálů mimo kabelovky. Podobně to mám s Blacklistem, kde to byl průměrný seriál, který se hodně zvedl. Nebo jeden z mých nejoblíbenějších seriálů vůbec, Good Wife. Do cca 15. epizody to byl jen dobrý seriál, pak nastal zlom a stala se z toho moje srdcovka. Najdou se výjimky jako Partners in Crime, kde jsem pilot nedokoukala ani na třetí pokus (ale to zas není typický seriál, ale minisérie a problém je ve zpracování).
Holt anonymita internetu umožňuje takováto tvrzení a jediná pravda na tom tak zjevně je, že původní výrok (ať už jej pronesl kdokoli) jen dokazuje ono okřídlené, že každý problém má alespoň jedno jednoduché, ale naprosto chybné řešení.
Jsem zvědavá, jak si ve svém pokračování povede Agent Carter.