Já byla nucena shlédnout Tři bratry, proboha, koho napadlo natočit tohle peklo? I když jsem to po patnácti minutách, kdy jsem zjistila, že normální nudné dialogy byly nahrazeny kníkáním a popěvky ovšem pitomý text byl ponechán, vzdala jsem to, ale tomu otřesnému rádoby muzikálovému mučení jsem bohužel neutekla...
@Dreamer Tři bratry jsem viděla loni a jednou to úplně stačilo - mám pocit, že to o ničem nebylo. Jediné, co si vybavuji je to, že nejmladší bratr si našel malou holčičku, Dyk je samožer a Klus snad bere drogy, protože pokud ne, tak je to na pováženou (nesnáším mazlení se slovíčky ve stylu Krajča před 10 lety).
@Krisa@Dreamer My jsme byli na Třech bratrech v kině a za nás dobré. My staří po x letech v kině bychom v tu chvíli brali všechno a mládě v kině poprvé, takže nadšení (jako když se tam objevil vlk, tak to stálo za to :-)
Já krkavce neměl nikdy rád... Jako ta matka byla úplně blbá, že prokleje děcka jenom kvůli poleni v těstě.... To už by mě a bratru musela moje máma usekat ruce a nohy v pěti letech :) Navíc to byla děsná schíza. Do řady k tomu bych ještě asi postavil Třetího prince. Nový krkavce jsem neviděl a nějak mě to netáhne ani.
Nejlepší česká pohádka je imo S čerty nejsou žerty. Ještě mám rád Hrátky s čertem, ale tam 90% dělají ty Ladovy kulisy.
@sfik Na myšlený jsme tady my. NO TY ROZHODNĚ NE, DRÁPALE! ŽE NE? NE!!! :-D Asi težko bych si teď vybavil lepší :-k. Což mi pripomina, že jsem ji dlouho neviděl :-D
Hrátky s čertem děsně nemám ráda. A neumíte si představit to zklamání, když jsem si pustila TV, že poběží S čerty nejsou žerty a ono se z toho vyklubaly Hrátky s čertem.
@Krisa Mlč Sarkafarko! :D HsČ mám rád, ale u SČnŽ mám rád tu vizi kladného pekla, trestajícího hříšníky a pomáhajícímu hodným (to samé třeba u AndělaPáně). Ostatně kdysi jsem četl o tom, že je celkem rarita představení pekla jako kladné síly.
A viděl jsem teď "V srdci moře". Srovnáním s popisem událostí na Wiki dost vybájené, ale pěkný příběh a hlavně lodičky... moje námořnické srdce zaplesalo... a popravdě klobouk dolů u překladu, byl fundovaný - takhle tam sekat košovky, brámovky, čnělky, gaskety a tak - prostě paráda... a co víc, dle mých znalostí oplachtění to bylo dobře přeloženo a navíc to i dávalo smysl... Jediné co mě zarazilo, že při vyplutí zazněl první rozkaz napnout kosatku a vratiplachtu a přestože by měly jít snadno, tak rozhodně první napnuté nebyly (ale s tím překlad moc nezmůže... :o)). Mě se film líbil dost.
@svoa00: Jako na cestování v čase můžeme mít různé názory (byť v tomto případě ten různý názor mají spíše tvůrci T5 :o)),... - znalost z alternativní minulosti - jo, též považuji za blbost, ale kdyby tím trpěli jen tady (X-men budoucí minulost)... :o). Moje představa je, že cestující by měl mít všechny své znalosti do doby "odletu",.... z nichž jakákoli informace o věcech po době "příletu" by mu měla být na .... na nic, protože běh dějin by už měl být změněn jeho "příletem",... což svorně ignorovaly všechny T-filmy, protože kdyby v nich šlo "o nezměněnou historii" (a asi od T2 přiznávají, že se každým dílem historie (a doba soudného dne) změnila) pak by neexistoval pro Skynet důvod jakéhokoli terminátora posílat, protože by musel vědět, že neuspěje... - 15 vteřin - přehlížení optimálních řešení... Aryo, ten Tywin, co? :o) - upgradují - Myslíš z T5000 na T3000? :o) ... Jinak ohledně poslání taťky/dědy (možná si pamatuji špatně, možná jiný překlad) - jak říkám, nevím, zda jde o lenost scénáristům, nebo jestli to téma přiblíží v 6, 7... V čem vidíš aroganci vůči předchozím filmům (Za aroganci bych považoval, kdyby to bylo bez Arnieho, na což měl nejvíc našlápnuto Salvation, tam je myslím komplet počítačově... Zatímco tady je zřejmé, že si ani on na nic nehraje a rozhodl se nekamuflovat své stáří)? Já tohle jako arogantní nebral, spíš jako pohodovou podívanou, která se vcelku dá... Asi něco ve stylu Star Trek IV - Když se neřeší "nesmysly", tak to jde a nemyslím, že ten film bere sám sebe nějak vážně... Ale jo, možná mám problém pochopit správné vyznění - pamatuji, že onehdá jsem viděl geniální Volný pád a bral jsem jej jako celkem vtip, ta série naprosto absurdních situací a geniálních hlášek,... no, a pak na něčí upozornění jsem na to koukal "jako na drama" a přesně ty skvělé scény do dramatu neseděly, protože když se to bere moc vážně, tak to je až příliš absurdní (McDonald, telefonní budka, střelba z raketometu,...)
Tak ja som dnes videla Princezná so smaragdom. Podľa mňa je to veľmi dobrý film. Veľmi realisticky pôsobiace zobrazenie Indie, páčila sa mi zápletka i postavy, po dopozeraní som si uvedomila, že čosi ako stopy bolo podávané vlastne celú dobu, podstatné motívy sa vpletali do príbehu prakticky od začiatku a veci, ktoré pôsobili nepodstatne, ako také jednorazové perličky mali napokon ešte dohru neskôr (nespálená mŕtvola), ale človek si to dá dokopy až neskôr - nie je to predvídateľné. Má s týmto filmom skúsenosť aj niekto iný?
Komentáře
Nejlepší česká pohádka je imo S čerty nejsou žerty. Ještě mám rád Hrátky s čertem, ale tam 90% dělají ty Ladovy kulisy.
HsČ mám rád, ale u SČnŽ mám rád tu vizi kladného pekla, trestajícího hříšníky a pomáhajícímu hodným (to samé třeba u AndělaPáně). Ostatně kdysi jsem četl o tom, že je celkem rarita představení pekla jako kladné síly.
@DanielSvatoš Chceš říci zraje :P
Jediné co mě zarazilo, že při vyplutí zazněl první rozkaz napnout kosatku a vratiplachtu a přestože by měly jít snadno, tak rozhodně první napnuté nebyly (ale s tím překlad moc nezmůže... :o)).
Mě se film líbil dost.
- znalost z alternativní minulosti - jo, též považuji za blbost, ale kdyby tím trpěli jen tady (X-men budoucí minulost)... :o). Moje představa je, že cestující by měl mít všechny své znalosti do doby "odletu",.... z nichž jakákoli informace o věcech po době "příletu" by mu měla být na .... na nic, protože běh dějin by už měl být změněn jeho "příletem",... což svorně ignorovaly všechny T-filmy, protože kdyby v nich šlo "o nezměněnou historii" (a asi od T2 přiznávají, že se každým dílem historie (a doba soudného dne) změnila) pak by neexistoval pro Skynet důvod jakéhokoli terminátora posílat, protože by musel vědět, že neuspěje...
- 15 vteřin - přehlížení optimálních řešení... Aryo, ten Tywin, co? :o)
- upgradují - Myslíš z T5000 na T3000? :o)
... Jinak ohledně poslání taťky/dědy (možná si pamatuji špatně, možná jiný překlad) - jak říkám, nevím, zda jde o lenost scénáristům, nebo jestli to téma přiblíží v 6, 7...
V čem vidíš aroganci vůči předchozím filmům (Za aroganci bych považoval, kdyby to bylo bez Arnieho, na což měl nejvíc našlápnuto Salvation, tam je myslím komplet počítačově... Zatímco tady je zřejmé, že si ani on na nic nehraje a rozhodl se nekamuflovat své stáří)? Já tohle jako arogantní nebral, spíš jako pohodovou podívanou, která se vcelku dá... Asi něco ve stylu Star Trek IV - Když se neřeší "nesmysly", tak to jde a nemyslím, že ten film bere sám sebe nějak vážně...
Ale jo, možná mám problém pochopit správné vyznění - pamatuji, že onehdá jsem viděl geniální Volný pád a bral jsem jej jako celkem vtip, ta série naprosto absurdních situací a geniálních hlášek,... no, a pak na něčí upozornění jsem na to koukal "jako na drama" a přesně ty skvělé scény do dramatu neseděly, protože když se to bere moc vážně, tak to je až příliš absurdní (McDonald, telefonní budka, střelba z raketometu,...)
Kdo neviděl, doporučuji. Delší film, čas však strávený ve skvělé společnosti.