Strašne krásne opísal divočinu a ako to v nej chodil a keď som čítala o Tesákovej psychike, ja som tomu verila každé slovo. Poohlídnu se... Ja som od neho ešte čítala Mezi zlatokopy (nádherne ilustrované vidanie by the way). Tá poviedka o dvoch chlapíkoch čo zostali počas polárnej noci v tej chatke bola naozaj hororová. A strašne sa mi páčil zúfalý monológ o absurdnosti celej situácie úbohého kolegu počas kapitoly o víťazstvách v rulete. Otázka na tunajších pánov - Hlavný hrdina si nevedel vybrať medzi svetáčkou z mesta (Gladys sa volala?) a divožienkou z hôr (jméno si nepamatuju). Ktorú by ste si vybrali vy?
I Have No Mouth and I Must Scream (Harlan Ellison)...ufff :spike: Ale stejně bych si to dala ještě jednou, ideálně zfilmované jako brutální, chladný sci-fi horor :twisted:
Kdepak Malazskou knihu, tu už mám dočtenou dávno. Teď jsem se konečně pustil do Stvoření temnoty. A dnes jsem si koupil od páně Eriksona i Spratka (zatím jsem ho jen spěšně prolistoval, ale vypadá to na príma parodii na Star Trek). ;-)
Jinak dotaz pro znalce Eriksona, neznáte náhodou od něj něco dalšího, co by se dalo doporučit čtenáři, který má už za sebou celý Malaz a velmi se mu líbil?
@Kalam Mekhar nehledám pro sebe, spíš hledám inspiraci, čím potěšit fanouška Malazu, samozřejmě blížící se Vánoce s tím nemají nic společného, že jo :anxious:
@Dreamer Stvoření temnoty považuji za fantastickou knihu, která je lepší než většina knih z Malazké knihy padlých, problém je, že je to první díl a dvojka vyjde v angličtině až v létě, takže není moc důvod spěchat, pokud dotyčný nemá načteného Esslemonta, tak do toho, není to sice úplně ono a z Kisky může mít pupínky, ale zlepšuje a teď dočítám Jablko, žezlo, trůn a je to poměrně fajn kniha. Nebo zkusit zabrousit do podobně laděné, temné atmosféry? John Marco např.?
Potrebuju akutně pomoci, kdo ví kde v černých vodách internetu najdu Walking dead insue 149? Včera to vyšlo a já umiram touhou to vidět. Odkaz prosím :-)
Komentáře
@Magister_Peditum sci-fi nevadí, právě naopak, je to další vítaná možnost.