Ja som zástanca mysteriózna na pozadí hlavných udalostí aj masívne používaného čarovania aj ďalších typov. Podľa mňa nezáleží akú podobu dá autor mágii, ak ju vie zaujímavo a zmysluplne v príbehu používať. Mňa veľmi upútala mágia čítaného slova (+ omamný hlas osoby s danou schopnosťou) Cornelie Funkeovej. Je to nezvyčajné, propaguje knižky a čítanie, trocha tajomné, lebo samotné postavy si nie sú tak úplne isté, čo od čítania čakať a aký je pôvod, možnosti a všetky pravidlá danej schopnosti (takže sa ani nemusíte obávať dlhých nudných zložitých pasáží teórie čítania), je tam značné riziko, krutá cena a keď chcú dianím manipulovať skrz napísanie niečoho iného, nemôžu napísať len tak hocičo, musí to správne zapadať do existujúcich vzorov (čo teda nedokáže hocikto) a i potom sa veci môžu zvrtnúť a väčšinu času sa prekážkami musia prebíjať inak, než čítaním. V nasledujúcich dieloch dôjde k upgrade-u ale rovnako sa zväčšia aj prekážky.
To je vedlejší. V tej fanfiction by bol Harry radšej vedcom a racionálny prístup (+ trocha megalománie) sa snaží aplikovať pri všetkom, na čo narazí, vrátane mágie. Voldyho by si ani nepoznal, natoľko má inú povahu a správanie a vôbec celé sa to vyberá úplne iným smerom. A dočkáš sa tam aj takej perly ako "Nepřítelova brána je stranou!" a Dračej armády.
Komentáře
Mňa veľmi upútala mágia čítaného slova (+ omamný hlas osoby s danou schopnosťou) Cornelie Funkeovej. Je to nezvyčajné, propaguje knižky a čítanie, trocha tajomné, lebo samotné postavy si nie sú tak úplne isté, čo od čítania čakať a aký je pôvod, možnosti a všetky pravidlá danej schopnosti (takže sa ani nemusíte obávať dlhých nudných zložitých pasáží teórie čítania), je tam značné riziko, krutá cena a keď chcú dianím manipulovať skrz napísanie niečoho iného, nemôžu napísať len tak hocičo, musí to správne zapadať do existujúcich vzorov (čo teda nedokáže hocikto) a i potom sa veci môžu zvrtnúť a väčšinu času sa prekážkami musia prebíjať inak, než čítaním. V nasledujúcich dieloch dôjde k upgrade-u ale rovnako sa zväčšia aj prekážky.