Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1329330332334335581

Komentáře

• upraveno 8. října 2015
    @Krisa tobě se ta paní prostě nelíbí :) neříkám, že je svatá koneckonců o ní víme kulový, ale dovedu si představit jak to jednání se sociálkou zpočátku vypadalo a nedivila bych se, kdyby byla vydírána stylem, zkus něco a neuvidíš je ani jednou do roka, momentální kroky ze strany toho úřadu takový styl jednání spíše potvrzují.

EDIT: a pokud jim paní Michaláková zpočátku věřila a nechala se jimi manipulovat, nedivím se, že výsledkem je něco, z čeho se už jen těžko vymotá.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
  • @Krisa: Hmmm, a kolik znáš případů (jmen a podobně) například z jmenovaných Černých ovcí. Sorry, ale Blesk je nejčtenější médium, Nova nejsledovanější televize a když něco podpoří Dominátor nebo Jarda, tak to lidi zajímat bude. Spadá to do kategorie o které mluvím - medializace je holt cirkus (nebo opačně, je-li cirkusem, má větší šanci uspět...).
    Nebýt toho "cirkusu", tak tak po tom neštěkne pes.
  • Mimo aktuální téma...

Co je to za svět, kde lidi musí platit za ústní dohody svých pradědečků, samozřejmě se to vytáhne až v době, kdy můžeme jít zpovídat svědky akorát tak na hřbitov a najednou by rejžovaly, hyeny vyčůraný. A ještě si na drzo přiznají, že o tom výměnným obchodu věděly a smějou se člověku do ksichtu =D co na to říct, ať si na těch pár metrech čtverečných příjezdové cesty (podotýkám jediné příjezdové cesty) třeba postaví hrad, holt se trochu nachodíme, ale chlupa nepustíme :king:
    @Jay Ha, zrovna včera v Černých ovcích byla reportáž o firmě, která prodává poukázky na zážitky, ale neuskutečňuje je (jo, fakt se na to dívám, když jsem v HK, dke je TV, protože tam jsou testy z Dtestu).

Zrovna Hašek se začal angažovat až poté, co to bylo zmedializované, takže tomu imho nepomohl, jen si přihřál polívčičku.
    @Dreamer My měli v rodině zas opačný případ - smlouva neplatí, protože podepsaný zemřel. Lidi jsou zvláštní. Hodně nervů přeji.
  • @Krisa kdyby si alespoň přistoupili na rozumnou cenu, tak není problém, ale oni se tváří, že ty vyjeté koleje vysypané šutry jsou vydlážděné zlatem :D
    @Dreamer A kdybyste trochu zakopali tak najdete uhlí/diamanty/ropu?
  • @Krisa hmm :-k to asi ne, mimochodem, jsou to naše šutry, kterými jsme tu cestu zpevnili a najednou to není naše, každý den se člověk dozvídá něco nového :D
    @Dreamer Napadá mě krásný naschvál, který by to ale celé jenom zhoršil - cesta vaše, šutry naše, tak je odvezem, ať vám nepřekáží...
  • @Krisa bohužel, ta cesta vůbec nesousedí s jejich pozemkem, je jim úplně k ničemu, je to kousíček polňačky do kopečku, po jejích stranách je naše území a na jejím začátku je obecní :D jenže milým hyenám se zdá, že zavětřily zlatou žílu a teď se jim kouří z hlaviček, jak se snaží vykoumat, jak z toho neúrodného suchého kousku něco vytřískat.
    @Dreamer Aha, tak nic. V tom případě počkat až karma zaúřaduje, Earl Hickey doporučuje :)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 8. října 2015
    Asi tam chtějí postavit lavičku dotovanou z evropských fondů :-)
  • @Monte Karstark šššš, ticho teď si to přečtou člověče :anxious: taková zvrácenost nenapadla ani mě =D
  • upraveno 8. října 2015
    @Dreamer pokud jste se o pozemek prokazatelně starali vy víc jak (teď nevím přesně, něco mezi 7 a 10 lety), tak automaticky získáváte věcné břemeno, kvůli kterému by vám to neměli úplně přehradit.......

Edit: tak je to "deset let nepřetržitého užívání v dobré víře"
  • @hodor_the_king je to zhruba padesát let :D
  • upraveno 8. října 2015
    @Dreamer tak ještě tu dobrou víru a můžeš sousedy poslat do háje :-D
  • upraveno 8. října 2015
    Pro odlehčení, právě jsem se z jednoho článku dozvěděla, že existují lidi, co překládají Němcovou do "rovnocenného" jazyka?! Ono je to asi jednodušší, než si s děckama sednout a vysvětlit v jaké době se pohádky odehrávají a jak je to dnes...budeme Němcovou, radši překládat, sláva :D myslím, že svoje staré pohádkové knížky zamknu do trezoru, chudák Němcová :wall:
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
  • upraveno 8. října 2015
    @flanker.27 noo, sice padly nějaké poznámky o vykopávání děr a umístění sloupků, ale na ty snad nedojde...takže vyčkáváme :D
  • @krisa my mame predplatne dtestu, aby sme sa nemuseli pozerat tv :)

@dreamer
    Povodne znenie Nemcovej si asi este necitala. Ja mam Dobsinskeho z 50tych rokov a teda ten sa uz poriadne lisi od "povodneho znenia".

Kazdopadne, ked ma dcera 15 minut do zaverecnej a citam jej rozpravku, tak by sme do polnoci neskoncili s povodnym znenim. Hlavne, ked teraz ma A preco? obdobie. To radsej vytiahnem Pipi dlhu pancuchu alebo Psicka a macicku.
  • @Hildegarda já nemyslím původní znění ale takové ty nekorektní věci, jako bezbranné princezny, hloupé mlynářky a podobně :) to už se teď asi nesmí, teď je v módě fotbalistka prasátko Peppa...
  • @Dreamer Že tady někdo četl článek v Dnes magazínu od J. Cíglerové? ;-) (já teda taky a děsně mě to vytočilo).
  • @dreamer tak potom som to zle pochopila

Peppu este nevidela, hoci vsetci okolo nej o nej hovoria. Nema to kde vidiet, pokial si to sama nepusti na youtube a abecedu este nepozna, takze sme safe :)
    upraveno 8. října 2015
    Článek jsem nečetl, ale už někdy před cca 15 lety vyšel v časopise Xantipa článek s názvem tuším "Cenzurované pohádky" přesně o tomhle, o upravování pohádek do nové podoby, "aby byly pro dnešní děti lépe srozumitelné". Namátkou si pamatuju, jak třeba z (tehdy) nového vydání Honzíkovy cesty vypustili veškeré zmínky o JZD i zacenu toho, že tam přidávali vpodstatě nesmyslný text, aby vyplnili mezery a pospojovali zbylý text... :)
  • @Lara jsem ráda, že nejsem jediná :D krucinál, ať se tyhle mluvčí ženského hnutí krotí, já nechci být jeřábnice a myslím, že je logické, že na stavbách jsou jeřábníci, koneckonců dámy přiznejme si kolik z nás by chtělo dělat zedníka/ci? Chápu emancipaci v tom, že každá by měla mít možnost si svobodně zvolit, co chce dělat, třeba i tu zednici. Ale cpát dětem, že je to nutnost, že takhle to běžně funguje, mi přijde jako trochu zaslepené a mimo realitu. A ta obsese s ženskými vs. mužskými rody povolání, příjmení atd. skutečně si tu sílu neumíme dokázat jinak, než lpěním na takových malichernostech, v tom tkví ona rovnoprávnost? Tyhle fanatičky by se občas mohly nad sebou zamyslet. Krucinál, já nechci být chlap a jsem ráda, že mi někdo pomůže s těžkou taškou, podrží mi dveře nebo se nediví tomu, že jsem si doma nepostavila zídku na zahradě a nevydláždila chodník :) radši upeču ty vdolky nebo dám dědouškovi jedno jabko :-P
  • @flanker.27 tam jde spíš o problémy s ponižováním žen ze strany šovinistky Němcové a jiných :)
    @Dreamer Blbost jako blbost...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.