Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1328329331333334581

Komentáře

• Tak Česko dneska předalo nesouhlasnou nótu norskému velvyslanectví, z toho vyvozuji, že asi z norské strany úplně všecko ok nebude. A přijde mi dost divné, že by zrovna nějaká režisérka a spisovatelka v tomto případě měla možnost dostat k jiným materiálům než čeští politici. Ledaže by oni teda byli úplně padlí na hlavu (jako pravda, to se nedá úplně vyloučit, zvlášť u některých... :twisted: ).
  • @Lara otázka je, jak do oněch důkazních materiálů nahlížela, to si opravdu prolistovala celý soudní spis a probrala ho s právníkem nebo ono nahlédnutí znamená vybrat si ty části, kterým rozumím a které se mi hodí do krámu? Z takových lidí, jako je autorka článku je mi na nic :-@
  • Kdysi jsem četla článek, který popisoval rozdíly v norské sociální společnosti, lidé tam mají jiný pohled nejen na děti, ale i na ostatní členy společnosti, včetně seniorů. O každého jedince vlastně stará (nebo měl by starat) stát a taková ta naše "tradiční rodina" tam nefunguje, nebo funguje úplně jinak. Ve světle kauzy Barnevernet to do sebe skvěle zapadalo a konečně mi dávalo smysl, proč se tak Norové chovají.
    Teď ho bohužel nemůžu najít. :wall:
  • JayJay
    upraveno 7. října 2015
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Pozn. k občanství: Norové je nemohou zbavit občanství podle českého práva. České právo je postaveno na tzv. ius sangvinis, čili právu krve. Je-li jeden z rodičů český občan, pak má jeho dítě české občanství, bez ohledu na to, kde se narodí. Pozbýt občanství sice lze, ale nikoli na základě jednostranného úkonu jiného státu.
  • @flanker.27 Dík za vysvětlení.
  • upraveno 7. října 2015
    Je to smutné, ale Michaláková je bude moci kontaktovat nejspíš skutečně až v těch 18 letech, do té doby budou kluci vychováváni ve lži a v domnění, že nemají biologické rodiče nebo, že je rodiče nechtěli nebo opustili. To mi připadá strašně nefér vůči původní rodině, rodiče snad také mají nějaká práva na zdravý psychický vývoj, pokud by mě někdo zabavil děti a věděla bych, že je to neprávem a že jsem téměř bez šance je dostat zpět, asi by to u mě nebylo dost dobře možné a skončila bych na antidepresivech popřípadě na větvi.
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
  • Pokud mají kluci jenom české občanství, tak je to do nebe volající únos a sprostota. I kdyby děti byly zneužívané, má to řešit česká sociálka a případní pěstouni/adopční rodina má být vybrána českým úřadem a pravděpodobně v Čechách..
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    @sfik Pokud jses na uzemi ciziho statu, tak prece plati pravidla toho statu. Kdyz to prezenu, pokud nejaky Cech nekoho zavrazdi v Norsku, tak ho prece zavrou a budou soudit v Norsku, takze jestli ma nebo nema ceske obcanstvi na tom vubec nic nemeni. Samozrejme existuji mezi staty nejake smlouvy (o extradici treba), ale v tomto pripade ocividne nic takoveho mezi Norskem a Ceskem neni.
    @Vena Až na to, že oni nic neporušili.
  • upraveno 7. října 2015
    @Vena Jistě, takže ty děti spáchaly jaký trestný čin? Jasně že máš pravdu, ale ať teda soudí Michálkovou v Norsku a ať jí tam klidně šoupnou do basy.. jo aha, (norští) policajti na ní nic nenašli...
  • @Everett_Young bojím se, že místo kriminálu nebo vyhoštění čeká na viníky psychologická pomoc a azyl.
  • Němci a všechny ostatní státy by měli připravit nějakou záchytnou síť pro ženy, které se ocitnou v podobné situaci, bylo by pěkné kdyby ochránci lidských práv a různí bojovníci proti čemukoliv, co je dle nich momentálně stádní myšlení, zaměřili svoji energii právě sem, není možné takové zacházení se ženami tolerovat v Evropě.
  • upraveno 8. října 2015
    @Dreamer Mě by celkově zajímalo, proč v celé té diskuzi ohledně uprchlíků nejsou vůbec slyšet feministky. Chápu, že je jednodušší stěžovat si na rozdíly v platech a nebo zastoupení žen v parlamentu, ale žádné hrdinky to fakt nejsou. Kdyby se do Německa cpal milion misogynních homofobních řekněme Ukrajinců, asi by byly slyšet víc. Ale z rasismu/xenofobie se přece nemůžou nechat obviňovat, to přece nejde :roll:
  • @svoa00 taky to nechápu, proč ta připosranost z porušování svobody vyznání nebo z onznačení za xenofoba stále brání vyslovit nahlas pravdu, a to že tihle lidé nerespektují naše demokratické hodnoty, za vůbec největší chybu beru možnost zakládání uzavřených komunitních škol, kde budou další generace vychovávány v podobně zpátečnické, nedemokratickém a xenofobní (nenalhávejme si, že naši nebozí uprchlíci nejsou xenofobové a rasisti) atmosféře, když na druhé straně je například naše školství kritizováno za zpátečnictví.
  • @Krisa @sfik Jinak, co se týče madame "la Fey" tak tady jsem našel na tu paní názor s nímž se ztotožňuji (podle nějakého článku, který jsem od ní četl)...
    http://sonasvobodova.blog.idnes.cz/c/479653/novinar-safr-a-reziserka-elsikova-novy-rozmer-medialnich-lzi-a-presstituce.html
    Každopádně článek odkazuje i nějaké informace, na které tu zazněly otázky (vztah kluků s prarodič, zda byli v Čechách,...). Na mě působí věrohodně, ale samozřejmě je to "jen" názor jedné strany.
    Též docela síla

• @Dreamer Nevím, jak by si ministerstvo školství obhájilo snahu, aby romské děti a děti cizinců chodili do stejných tříd jako většina, na jedné straně a tolerování segregace vzdělávání, kdyby podobné školy vznikly. Přece jenom nejsme v takové žumpě jako Británie. Ale souhlasím, že kdyby se našlo dost užitečných blbců, kteří by dost dlouho ječeli, že menšina to tak chce, tak u nás by se to teoreticky mohlo stát.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Jay Jak říkám, nevím, kdo to je, nevím, jestli to je pravda, ale dokud nebudu mít v ruce soudní spis, tak o tom vím prdlajz a nemůžu se přiklonit ani na jednu stranu (na stranu sociálky ani matky).
    Je mi líto těch kluků. Matky ne, ta mi přijde nedůvěryhodná, protože focení se do časopisů s Haškemnahrad je pro mne to samé jako Rychtářovo focení se u pomníku a hrobu Ivety Bartošové.
  • @Krisa: Já taky nepředjímám, která strana má "pravdu" (proto jsem psal, že ten který postoj je dost jednostranný), jen mi přijde přinejmenším zvrácené, že norská sociálka zabaví a dá k adopci dvě děti s českým občanstvím, a neobtěžuje se dát o tom vědět českým úřadům, natož aby důvěryhodně zveřejnili PROČ (za normální bych považoval odebrat v případě nutnosti a případně předat celý případ české sociálce). Na druhou stranu na BN vyplynula taková špína, že to na mě působí, že z adopcí mají příjmy jak prase a je to celé o penězích a dobro dítěte jim jde spíše okrajově. Na druhou stranu, nevím, jak se mají kluci, ale oddělit matku od dětí prostě vidím jako jeden z největších možných zásahů, které by měly probíhat až jako poslední možnost. S případem Rychtáře bych nesrovnával, jemu jde o vlastní "popularitu", zatímco EM jde o vlastní děti v procesu Kafkovského ražení. Ty bys podobný případ nemedializovala a nesnažila by ses být vidět, když bys měla pocit, že se s tebou vytírá ... jak Norsko, tak české úřady? EM neznám, ale nutno jí přiznat, že nebýt jí a toho, že případ medializovala, tak o prapodivných praktikách BV v česku ví ona, její právník, rodina a to je tak vše.
    Jinak jaký soudní spis myslíš? Děti neodebírá soud, ale komise BV na základě dvou nezávislých posudků (podle některých informací jsou oba znalci jsou partneři, takže nezávislost je zpochybnitelná) a nebo soud s rodičema dětí? Myslím, že to k soudu nešlo, protože neměli důkazy.
  • @Jay Ale proběhnul nějaký mezinárodní soud, který pro matku nedopadnul, ne?
  • Myslím, že vůbec ne, Michaláková pouze podala stížnost do Štrasburgu, ale tam jí to zamítli, tudíž podle mě se tím prakticky ani nezabývali.
    Někde jsem také četla, že vůbec Štrasburg se nechce zabývat těmihle případy norské sociálky a odmítl už víc takových případů.
    @Denebola Řekla bych, že Béčko bude správně...
    Já tedy musím souhlasit s Jayem. O Michalákové osobně nic nevím (jak se něco nebo někdo někomu "jeví", tomu význam nepřisuzuju) , takže její kroky ve věci jsem klidně schopen přiznat na vrub zoufalství a zkoušení možného. ve chvíli nemožnosti domoci se tak základní věci jako normálního kontaktu se svými dětmi bych dokázal pochopit i zvláštnější věci. Ostatně medializace - to bychom museli kritizovat každého, kdo svojí věc dá do Černých ovcí a podobných pořadů a ještě pak hájil ty, kteří k tomu dotyčného donutili.
  • K Michálkové jen dodám, že to není zdaleka první kauza norské sociálky - nějací Poláci to po marných snahách o legální cestu vyřešili tak, že dítě nechali unést.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.