Hobit

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize
14344454648

Komentáře

• Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 13. září 2015
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Tyrion Lannister V knížce Aragorn nic neslyšel, to byla jen Jacksonova licence, prostě knížka působí tak, že Prsten ovlivnil jen Boromira, což je zvláštní, protože Aragorn se v blízkosti Prstenu pohyboval mnohem déle než kdokoliv ze Společenstva s výjimkou Gandalfa a Hobitů, takže by měl být z lidské části Společenstva ten více ovlivněný. Navíc jeho rod byl Prstenem poznamenán
    @Tyrion Lannister Aragornovi ležel na srdci Gondor a Arwen. Prsten na něj nepůsobil jako na jiné lidí. On Aragornovi je dost zvláštní, záhadná a zajímavá postava s obrovským charismatem a vlivem na lidí, podívej jak všichni žerou ten příběh o tom, že je dědic Isildura. A jediné čím mohl prokázat svůj původ byl Narsil, který mohl klidně ukrást.
  • @Achileus ono trochu pomůže, když se za tebe zaručí obrovská armáda duchů :-D (bylo to sice až ke konci, ale pořád před korunovací)
    @hodor_the_king Spíš mám na mysli Boromira a Rohiry, vždyť co dokazovalo, že Aragorn je dědic Isildura? Jedině Narsil a to mi přijde, jako malý důkaz
  • @Achileus myslím, že boromirovi to mohl potvrdit elrond, ale na těch rohirech něco bude :-k . Asi je čas na další kolečko tolkienovských knih :-D .
  • @Everett_Young ale no tak, aragorn je hrdina bez bázně a hany podle tradičního schématu :-) . Snad každý (hm, možná spíš každá :-D ) prošel v lotrovi obdobím milujeme Aragorna/ milujeme Legolase, než se dopracoval k tomu, že gandalf/ boromir/ glum/ sauron je vlastně o dost zajímavější :-D . A aragorn je rozhodně o hodně lepší než legolas, o to se klidně pohádám :-D
    @Everett_Young No vidíš, právě tu jeden fanoušek Aragorna je :-D Celá Aragornova love story s Arwen, jeho minulost, přátelství s Gandalfem....

K těm alergiím: Já jsem zase alergický na Froda a Sama, všeobecně Hobity rád nemám
  • @Achileus připočítej i mě :D já mám Aragorna ráda, i když o kousek raději mám Faramira, to je teprv skutečný vysněný princ, Aragorn je prostě klasický hrdina, zabiják skřetů, zároveň je moudrý a rozvážný. Nevím, proč by každá postava musela mít nějaký připosraný mindrák z dětství nebo trpět nějakou úchylkou, dobří a čestní lidé existují a nemusí být nutně pitomí a skončit bez hlavy jako u Martina, který si na likvidování dobráků vyloženě zakládá.
    @hodor_the_king mě neuvěřitelně iritovala linka Froda a Sama, to byla dvojka na zabití. Legolase mi znechutil Orlando s blonďatou hlavou, i když tu averzi k němu vyvažuje můj další oblíbenec Gimli
  • Mě Frodo se Samem až tak nebavili ve filmu (no jo přiznávám, že trpaslík, elf a hraničář likvidující skřety po tuctech byly pro mě o dost zábavnější partou na pohled :anxious:) o to víc mě překvapila jejich linka v knihách, kde pro mě v některých částech o dost víc převyšovala zbytek, hlavně poslední kniha a pochod Froda se Samem k Hoře osudu. :)
  • @Achileus sama mám ráda, protože mezi těmi hrdinnými válečníky a potenciálními vládci světa je někdo s jednoduchým a naivně pozitivním myšlením osvěžující. Ve skutečném světě bych ho potkat nechtěla. Frodo je kapitola sama pro sebe, ale stejně jako u legolase platí, že mi ho znechutil hlavně film. A nejlepší na konec: legolas porušující přírodní zákony, stíhající se denně česat a cestou posbírat tisíce až miliony fanynek. Ne, prosím, už ne :wall:
    @hodor_the_king Mě Sám neuvěřitelně sr.l od začátku knížky, Frodo je fakt kapitola sama pro sebe. Všeobecně chovám k Hobitům odpor. Navíc mám rád Gluma, možná se budeš smát, ale já mu opravdu přál, aby dostal Milaska zpátky
  • @Achileus naprosto to chápu, v té pasáži, kdy se hádá sám se sebou, protože má froda rád, ale milášek je milášek, to bylo strašně smutné, ale i reálné.... nemůžu říct, že bych ho měla vysloveně ráda, ale taky ho nemůžu nenávidět... lidí (hobitů, elfů, trpaslíků, skřetů,...) se slabou vůlí je hodně a rozhodně si nezaslouží takhle dopadnout....
  • Frodo je snad nejhorší postava v celém LOTRovi. Je naprosto příšerný a neskutečně, ale neskutečně mě vytáčel. Samwise ne, ten je celkem v pohodě. Jinak ze společenstva jsem měl nejraději Gimliho (protože to je opravdový borec) a Boromira. A samozřejmě Galadriel (jediný důvod proč vidět filmového Hobita :-P ). Jinak když už jsme u těch LOTR filmů, představa Galadriel jako té temné královny o které se zmiňovala... teď a tady je přesně ten správný čas tenhle příspěvek useknout :-D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Everett_Young
    ... a jít si dát studenou sprchu co? :twisted:
  • @flanker.27 :oops:
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Everett_Young Mysli na Auri :)
    Mne osobně Frodo nevadil, vyjma momentů, kdy ho ovlivňoval prsten a on poslal Sama pryč. Ve filmech mám také mnohem raději dějovou linku Aragorna a spo., mimo jiné i proto, že obashuje mnohem větší množství bitev :-D Nutno ovšem říct, že u mne filmová trilogie zraje jako víno, takže dnes už mám rád stejně i linku Sama s Frodem a hlavně Milášek ten je naprosto legendární (už se na něj těším ve Star Wars). Hobiti jsou pro mne kouzelní právě v tom, jak dokážou se postavit i tomu největšímu zlu. A uznávám v knihách jsou lepší (všechno je vždycky lepší v knihách :D), Tolkien má prostě tu hravou dětinskou vypravěčskou jisku, při které srdéčko zaplesá a na filmové plátno nepřenosná. K debatě o Cate Blanchett snad jen to, že ve svých 46 letech s tím jak vypadá, strčí do kapsy většinu mladších ročníků :D. A parkrát jsem si také přál, aby Milášek dostal prsten, ani ne tak kvůli Miláškovi, jako spíš kvůli tomu, že by pak Sauron vyhrál válku :twisted: V tomhle ohledu doporučuji skvělé pc hry o LOTRA, namátkou třeba Battle of Middle-Earth, kde alternatvní scénáře za Mordor nebo Železný pas, jsou jedním slovem skvělé.
  • @flanker.27 (o jednu ledovou sprchu později) Auri je úplně jiná kategorie než Galadriel,je řazena do kategorie "roztomiloučká". Vážně by sis měl přečíst Hudbu ticha :-)

@Tyrion Lannister Sam je celkem dobrý, a ti dva ňoumové co putují se společenstvem taky, ale Frodo... to je vůl.
  • Nejlepší je přečíst si hned po Pánovi prstenů Silmarilion, kde se dozvíte, že Sauron byl oproti jiným vcelku žabař =D
  • @Tyrion Lannister sauron sám o sobě byl o dost slabší než morgoth, to prsten byl zdroj síly, pokud vím........
    @Everett_Young Gimli :applause:
    Hobiti jsou fakt opruz(alespoň pro mě byli). Tlustý ignoranti, kteří se starají leda o to jak sehnat hromadu listí, aby si nacpali dýmku, ke všemu se připletli náhodou, a nebýt Aragorna dostali by je už v Hůrce ( ně, že by mi jich bylo líto) Jediné co dokážou je zaplétat se do spousty problémů, které za ně pak většinou někdo musí řešit
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.