Povídka č. 5 (10. kolo) - Ice & Fire

upraveno 24. srpna 2016 v Povídky

Komentáře

• Krásně depresivní :-) Autorovi se podařilo skvěle navodit mrazivou atmosféru plnou bezmoci, líbila se mi i stručnost vyprávění, díky které děj hezky odsýpal. A navíc v povídce vystupovali dva mí oblíbenci, takže mám jen slova chvály a nemám žádných námitek :-)
  • A já myslela, že ho Duch olíže a zahřeje vlastním tělem :-D Jinak krásná temná povídka která měla šťávu! Jen mi asi úplně nedošlo, jestli tedy Duch na konec zemřel, když se vrátilo tělo Benjena?
  • upraveno 31. července 2015
    Trochu kingovsky nadech.
    Ty nejzajimavejsi casti byly asi schvalne podane jen v naznacich a mlhave, nic nebylo receno doslovne, tedy zbylo hafo prostoru pro nasi predstavivost. Sice taky nemam jisto v tom, zda jsem si to vylozila spravne, ale tenhle styl se mi libi vic, nez kdyby to bylo popsano explicitne. Pro me Duch skoncil a zrodil se z nej novy Benjen, ktery i mozna ponese nejake stopy Duchovy osobnosti (nemost). Zajimalo by me, z ceho vznikl. Nejspis z jeho puvodniho masa, kterym se Duch nadlabl, ale je to hodne fujtajbl predstava teda :D no je mi jasny, ze kde nastupuje magie, logika jde stranou.
    Z otevreneho konce me svrbi prsty, co chtej klast otazky. Jedna z nich je, jak chteji/chce zachranit Jona. Mozna se dockame pokracovani?
    Jo a ocenuju originalni pojeti Benjenova osudu.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Mě to připadalo, že se proměnil v člověka. Jako nějaký vlkodlak nebo tak něco. Já nevím sakra, ale je to dost dobrý.
  • První povídka v tomto kole kterou jsem přečetl a musím uznat, že výborná.
    Konec Benjena mě vždycky zajímal a doufám, že Martin nám k němu prozradí víc (tady pokud někdy dopíše zbylé díly). Úvod příběhu mi lehce připomínal povídku z minulého kola, ovšem autor se zde vydal vlastní cestou. Popis nekonečné krajiny i zoufalství v duši Starka se velice povedl. Scéna se zanícenou ránou je dost naturalisticky popsaná což oceňuji, že autor měl odvahu nezjemňovat skutečnosti. Setkání s Duchem mě dost překvapilo a následné vyústění příběhu snad ještě více. Co vlastně jsou zač Benjen a Duch? Budu si muset nad tím lámat hlavu. Doufám, že autor nám prozradí víc, nebo možná napíše další část příběhu v následujícím kole.
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    Hoho, mám pocit, že tohle kolo nám přináší nadmíru skvělých povídek. Tahle je jemně krutá, láskyplně zlá, zjemněně surová, horce mrazivá a nádherně černočerná. Musím říct, že témata ze severu mají v sobě sílu!

A co se týče děje, doufám, že nám autor dovypráví, jak to bylo s Duchem a Benjim, jsem lehce zmaten. :-)
  • Na můj vkus trochu moc otevřený/nejasný konec, ale jinak... :applause: :applause: :applause:
    Podle mě jedna z nejlepších (ne-li nejlepší).
  • NeyraNeyra Oheň, led a krev
    Mno, a jelikož autorka zatím pokračování jenom převaluje v hlavě a moc to nevypadá, tak vám to asi musí vysvětlit, jen nevím, jak se mi podaří. Když mě tahle povídka napadla, byla jsem z toho sama trochu zmatená :D

@Monte Karstark se s vlkodlakem vlastně trefil, protože jsem se tak trochu chytla toho, co padlo v komentářích už pod zadáním nového kola. Logika stranou taktéž šla.... :)
    Zhruba tak: Duch prakticky neexistuje, jeho vědomí (hlavně vzpomínky) se tak nějak usadilo v Benjenovi. Ten získal i Duchovo tělo, ale jako "vlkodlak" se může měnit zpět do svého (proto ty vnitřnosti, jo, je to trochu ble :D ). S tím, že se Duchovo vědomí usadilo ve Starkovi také oněměl, zrovna pro tohle hlubší důvod než "osud je mrcha" asi není.
    Jak chtějí / chce Benjen chránit Jona, to jsem měla vymyšlené zhruba tak, že se do Černého hradu vrátí jednoduše v Duchově podobě a nikdo nic nepozná a dál to bude probíhat možná cca jako v knížce, když se Duch vrátil. A jak věděli, že se Jonovi něco stane, za to asi taky mohou bohové... :D

Doufám, že teď je to trochu jasnější... nebo možná ne, to je jedno, jsem ráda, že se vám povídka líbí, děkuju :) Tenhle depresivnější styl pro mě byl trochu experiment ;) :D
  • Chválím, je to čtivé, nijak ukecané, působivé, byť mě mrzí, že jsem si ten závěr musela nechat vysvětlit. Ale líbí se mi to.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.