Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1306307309311312581

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
  • JayJay
    upraveno 28. července 2015
    @flanker.27: Ty jsi i ekonom a prognostik? Já jen, že já se trochu v ekonomické sféře pohybuji a s TÍM rozpočtem to bylo tak, že se spousta předpokladů sestavuje i s půlročním předstihem a když ti pak koncem roku (tuším, že šlo řádově o září) vystřelí nějaký extrém, tak technicky nemáš z čeho určit jak velký průšvih to bude. Ostatně myslím, že podával rozpočet s podobným vysvětlením - v kostce něco na způsob "Vím, že ta čísla jsou chybná, ale do konce roku mít lepší nebudeme" - jestli bude pokles 0, 5 nebo 15% netušil nikdo. A zjevně je menší riziko to, že ne zcela přesně trefím příjmy (máš jistě statistiku, jak moc přesně se trefovali jiní... :o)), než to, že nebudeme mít schválený rozpočet a pojede se přes provizorium (které ostatně automaticky používá "loňské" předpoklady). Takže ne, diletantství je, když se něco děje a ty o tom nevíš. Když o tom víš, ale neexistuje lepší řešení než pracovat s tím, co máš k dispozici i když víš, že je to blbě, to je pragmatismus.
    Ostatně, podle mě by bylo nejlepší státní rozpočet "fázovat" a příjmy neodhadovat, ale použít "přesnou hodnotu" za předchozí rok (píšu v uvozovkách, protože ten rozpočet se sestavuje dlouho před tím, než je znám daňový výběr daného roku).
    Takže jestli je to pragmatické řešení horší než 190 mld zásek v rozpočtu?... Ne, není. Já bych chtěl vyrovnané rozpočty i když by to znamenalo Churchilovské "Krev, pot a slzy".
    @Jay Tak za prvé, jeho předchozí rozpočet nebyl vyrovnaný. Maximálně dokázal pár věcí odložit na později (na pozdější rozpočty).
    Za druhé, ústřel o 200 mld. je diletantství. Dlouhodobá příprava má znamenat to, co to říká, dlouhodobou přáípravu základu, abych měl přehled a věděl co můžu a co ne (to by bylo hezké, říct "no ale my to dělali s moc dlouhoou přípravou, kdybychom to dělali hned, bylo by to přesnější :) ).
    Za třetí Kalouskova ex post sebeobhajoba je mi u řiti, to bych uměl taky. V době schvalování rozpočtu nic takového ten kulišák neříkal. Ano, ignoroval dění okolo a to diletantství je, jestli byly diletanti i jiní je jen ubohá obhajoba ve stylu "a vy zase bijete černochy", tedy neobhajoba a neargument.
    Za čtvrté, s přesnou hodnotou za předchozí rok bys byl tak půl a víc roku v provizoriu, nevěděl bys, kolik vůbec můžeš investovat a pak by všichni všechno utráceli na poslední chvíli za kraviny, aby "dovyčerpali" (ne že by to nedělali i tak, ale teď by to bylo to samé na druhou). Navíc vím, jaké to je, když žije půl roku bez rozpočtu jedna organizace (páč byly komunálky a předchozí vedení města, které vědělo, že končí, se neobtěžovalo začít vůbec něco připravovat na další rok. Takhle by ve stejném stavu byl celý stát.
    Za páté, proti vyrovnaným rozpočtům nic nemám, pokud to ovšem neznamená jen přesouvání věcí na později, kdy budou stát víc. Důležitější než každoročně vyrovnaný rozpočet je jasné stanovení financování se stanovením kritérií, co musí splnit (a jaké případně přijmy mají nést, případně jaké jiné náklady se tím ušetří, jak dlouho budou trvat a podobně - a z toho odvozená odpovědnost jeho plánovačů a realizátorů).Tedy např. teď dám do opravy mostu 50 mil., protože když to odložím, za tři roky do něj budu muset dát 80. Leč uznávám, že v prostředí střídajících se vlád a vidění věcí v pouze 4letém horizontu do příštích voleb je to asi utopie.
    @Everett_Young Věci vyloučené z výkonu rozhodnutí/exekuce:

§ 322 OSŘ:
    (1) Z věcí, které jsou ve vlastnictví povinného nebo ve společném jmění povinného a jeho manžela, se nemůže týkat výkon rozhodnutí těch, které povinný nezbytně potřebuje k uspokojování hmotných potřeb svých a své rodiny nebo k plnění svých pracovních úkolů, jakož i jiných věcí, jejichž prodej by byl v rozporu s dobrými mravy a jejichž počet a hodnota odpovídá obvyklým majetkovým poměrům.
    (2) Z výkonu rozhodnutí jsou vyloučeny zejména tyto věci ve vlastnictví povinného nebo ve společném jmění povinného a jeho manžela:
    a) běžné oděvní součásti, včetně prádla a obuvi,
    b) obvyklé vybavení domácnosti, zejména lůžko, stůl, židle, kuchyňská linka, kuchyňské nářadí a nádobí, lednička, sporák, vařič, pračka, vytápěcí těleso, palivo, přikrývka a ložní prádlo, pokud hodnota takové věci zjevně nepřesahuje cenu obvyklého vybavení domácnosti,
    c) studijní a náboženská literatura, školní potřeby a dětské hračky,
    d) snubní prsten, písemnosti osobní povahy, obrazové snímky a obrazové a zvukové záznamy týkající se povinného nebo členů jeho rodiny a nosiče dat těchto záznamů, pokud nelze takové záznamy přenést na jiný nosič dat, a jiné předměty podobné povahy,
    e) zdravotnické potřeby a jiné věci, které povinný nebo člen jeho domácnosti potřebuje vzhledem ke své nemoci nebo tělesné vadě,
    f) hotové peníze do částky odpovídající dvojnásobku životního minima jednotlivce podle zvláštního právního předpisu80c),
    g) zvířata, u nichž hospodářský efekt není hlavním účelem chovu a která slouží člověku jako jeho společník.
    (3) Je-li povinný podnikatelem, nemůže se výkon rozhodnutí týkat těch věcí z jeho vlastnictví, které nezbytně nutně potřebuje k výkonu své podnikatelské činnosti; to neplatí, vázne-li na těchto věcech zástavní právo a jde-li o vymožení pohledávky oprávněného, která je tímto zástavním právem zajištěna.
    (4) Z výkonu rozhodnutí jsou vyloučeny technické prostředky, na nichž se podle zvláštního právního předpisu86a) vede evidence investičních nástrojů nebo se uchovávají dokumenty týkající se údajů v této evidenci, a dále technické prostředky sloužící k poskytování údajů o vlastnících investičních nástrojů podle zvláštního právního předpisu86b).
    (5) Z výkonu rozhodnutí jsou vyloučeny věci, které povinný nabyl jako substituční jmění. To neplatí, má-li povinný právo s věcí volně nakládat nebo jde-li o výkon rozhodnutí, kterým jsou vymáhány zůstavitelovy dluhy nebo dluhy související s nutnou správou věcí nabytých jako substituční jmění.
    (6) Ustanovení odstavců 1 a 4 platí též na věci, jejichž je povinný spoluvlastníkem.
    (7) Odstavce 1 až 6 se na návrh oprávněného nepoužijí, jde-li o věci, které povinný, který úmyslným trestným činem způsobil škodu, nabyl z majetkového prospěchu získaného tímto trestným činem, je-li oprávněným poškozený z tohoto trestného činu. V usnesení o nařízení výkonu rozhodnutí soud podle tvrzení oprávněného uvede věci, na které se podle věty první nepoužijí odstavce 1 až 6.
  • @flanker.27:
    1) A slib, že zavede vyrovnané rozpočty mávnutím čarovného proutku jsi viděl kde? nebo tvrzení, že jeho předchozí rozpočet byl vyrovnaný?
    2) Kolik jsi dělal finančních analýz? Třeba NOZ zavedl spoustu novinek, takže odhady, které jsem já dával často zněly "bez započtení NOZ bychom předpokládali takové a takové příjmy a výdaje, experti uvažují dopad NOZ takový a makový". A to TEXT NOZu byl víceméně znám asi rok dopředu, ale rozhodnutí např. o ceně lékařského "bodu" přišly až asi čtvrt roku po začátku jeho platnosti. A to bylo všechno dáno "byrokratickým rozhodnutím" a nejistoty v řádu stamilionů. Ve chvíli, kdy se ti něco objeví z čistajasna a dopředu netušíš, jak velký dopad to bude mít (jako kdyby teď přišel krach Řecka), tak pokud tě to ovlivňuje, tak můžeš buď všechno hodit do koše a říct za rok možná budeme mít dost informací, do té doby to nějak přetlučte (blbost), vycucat si čísla z prstu (nebezpečné a neobhajitelné), nebo říct, že tohle v analýze zahrnuto není a nemáme tušení, co to udělá (přehrání zodpovědnosti na toho, kdo rozhoduje)
    3) Věř čemu chceš, nic to na podstatě nemění.
    4) Tak si přečti co jsem napsal. Lepší žít z půlročních dat s tím, že o třetím čtvrtletí vím, co se dělo, než z téhož odhadovat čtyři čtvrtletí následujícího roku.
    5) Jako principiálně souhlas, ale je to nerealizovatelné. Jak vyčíslit ekonomický "přínos" budování nadjezdů na železničních tratích? Jak vyčíslit ekonomický přínos vybudování nové školky,... a to už vůbec nemluvě o takových perlách jako je zvýšení minimální mzdy a podobných Rozhodnutím vlády zásadních zásahů do ekonomiky.

Ohledně exekutorů zněl dotaz, nakolik může stát dosáhnout na majetek exmanželky, na kterou jej převedu předtím, než mě začnou stíhat v době, kdy papírově budu mít holou řiť.
  • http://www.novinky.cz/domaci/376144-nadacni-fond-chce-do-ceska-dostat-152-irackych-krestanu.html

Jsem pro to pomoct jakékoliv menšině z muslimských zemí, natož tak relativně malé skupině, která nepředstavuje riziko náboženského extrémismu a v zemi původu jí hrozí ještě větší nebezpečí než muslimské většině. Jestli si upřímně přejí spojit svoji budoucnost s Českem, to je jiná otázka. Trošku mě mrzí, že v té anketě jsou pořád víc než dvě třetiny proti - byli by sice z jiného kulturního prostředí, ale učení nového jazyka a adaptaci na novou zemi by museli podstoupit stejně jako lidi, které Česko "adoptovalo" ze zemí bývalého Sovětského svazu (zajímalo by mě, jestli i ti těm hlasujícím vadí).
  • JayJay
    @svoa00: Článek to prezentuje, jak kdyby ta nadace byla reinkarnace sira Wintona. Zeptat se těch samých lidí na něj, tak jej budou blahořečit...
    Každopádně jestli je pravda jen polovina toho, co tam píšou (a já jsem celkem skeptik), tak takového emigranta odmítne jen hlupák... Ale to víme, Novinky.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Jay Průměrný diskutující na Novinkách? Vedle nich je Hodor génius s IQ 150
  • V topicu "Odkud jste" se rozběhlo téma Kofoly.
    Několik poznámek - Ano, je velmi specifická a akceptuji, že ji někdo "nemusí" (Aneb, "Když ti nechutná, taky není co řešit" :o))
    K reklamám - "Žahnutý žuby naholu" - legenda, se kterou se může rovnat málokterá jiná (třeba Bóbika,... ale u té nejmíň 50 netuší na co byla a přiřadí ji konkurenci, a třeba ta sada motorkářských "Asi jinej geng" "Co si dáte, máme ledvinky, brzlíček, jatýrka,... mozeček", která má navíc plus, že jsem ji poprvé viděl v přestávce filmu Hannibal, to se nezapomene :o)).
    "Hele limčo" řekl bych, že je lepší průměr mezi reklamama.
    "Dáš mi napít? Jasně..." takový průměr, ale nijak otravná
    "Dáf fi fofolu" otravná debilita na entou (ale stejně jako mě dobrá reklama nepřesvědčí, tak mě špatná neodradí), naštěstí jsem ji v televizi vídal jen tak týden,... a navíc jsem si ji spojil i s jinou podobně debilní reklamou kterou začli dávat ve stejnou dobu "A můžu jít s váma?" asi na nějakou stavební spořitelnu (ta se bohužel udržela dýl... :o().
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Reklamy s Kotkem a tím blonďákem mi přišly debilní!
    Ony všechny reklamy na T-mobile jsou ze začátku celkem slušné (tak 2) a pak se snaží nápad ždímat a stanou se totálníma srajdama.
    Stejně tak poslední s Trojanem - ze začátku zajímavý nápad s tělocvikářem a teď stupidita s Agentem, brrr.
  • upraveno 29. července 2015
    A pamatujete reklamy na Oskara? „Zmýlená neplatí, láska se chápe opratí...“
    A taky (ale to už byl myslím Vodafone) - mohli jsme pro vás udělat normální vánoční reklamu. A krásnou! Umělý sníh, umělí sobi.... Ale my jsme si řekl NE!

Fofola mi vadí, K lze přece říct i s předkusem...
    Ke kofole jako takové, občas si ji dám. A některé reklamy na ni mi nepřišly (v rámci nároků na reklamu) špatné, ostatně pokud vím, tak jejich reklamní kampaň je dost úspěšná, takže minimálně ten, kdo ji dělá, ví, co dělá.
  • @Krisa: Jo to je o vkusu, mě se líbil Zadar Volanič, motorkáři, tělocvikář (jak to dopadne pod kruhy i jez) i tentokráte agentské "Rozumím a Laserový Taktický Eliminátor" byl teda lepší, než současná "je to bomba" (a ta rádobysexbomba na konci je fakt zmalovanej hnus o kterou by si Bond kolo neopřel... ale to je o úplně jiným vkusu. :o)).
    @Terezička: Písnička pro Vladěnu... Jak by ne,... akorát mi nepřišla nic moc a kouzlo získala až na táboře, kdy se jelo u ohně "kolečko písní na přání" a než se dostalo na Vladimíra (řečeného Vladěna Kulhanek), tak jej předběhl sám hudební mistr s tím "Jsem ti chtěl zahrát písničku..."
    Jinak sobi a třeba ocamcaď pocamcaď bylo dost dobrý, nicméně opravdu elita byla třeba "až to budeme natírat příště, babičko, tak to vy už tady nebudete" (opět dát dohromady výrobek z hlavy je nadlidský úkol, internet by to věděl)...
    Ono popravdě u reklam se mi líbí vtip, ale když není vysloveně otravná (fofola, stotabletůtýdně (ta mě ovlivnila, tam se zdráhám chodit), "a bude tam to štěňátko", takové to vytrubování - Halls, Winterfresh, nebo tak něco), tak je nepřepínám, ale i tak myslím, že při koupi produktu mě to ovlivňuje minimálně... určitě to víc ovlivňuje mojí mluvu a narážky na kde co... :o)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
  • Tak Kofola už má dlouho zažitý marketingový koncept "když ji miluješ,..." a každý si to hned asociuje s lásečkou, mládím, létem,.. a to je celkem zdařilé. Nicméně jako každé stojaté vody časem zasmrádnou a potřebují něco navíc. Proto udělala Kofola jednorázovou kampaň se šišlajícím psem, která byla naprosto mimo jejich dosavadní standardy. Zčeřili vody a vrátili se zpět k "když ji miluješ". Jasně, šišlající pes je dost dementní, ale účel to splnilo víc než dobře, takže se můžou teď v reklamách opět věnovat lásečkám a třeba si i trochu rýpnout do "limči", což je označení pro plagiáty na kofolu (dřív to označovali jako kofotina :D )
  • JayJay
    upraveno 29. července 2015
    @Krisa: Máš pravdu s "maminkou", to mi ulítlo, ale o Hammerite vážně nešlo (ten znám a tohle bylo na něco, u čeho bych byl ochoten přísahat, že jsem to nikdy neviděl...). :o)
    Hammerite měl "Železo stárne, železo stárne, jó ono taky železo stárne. Až jednou z rána, spadne i brána, železo proto chraň už teď. Železo braň, před rezem chraň, již jeden nátěr stačí. Zde pomůže rád tvůj Hammerite, ten umí, ten umí. Tak to natři všechno a všem..." - mimochodem geniální popěvek. :o)
    ... tak jsem koukl na google a je to AntiRezin... Zítra už si to zase nebudu pamatovat. :o)
    @Jay Kruci. Ale u mně je všechna barva na kov Hammerite :D
    (Stejně jako všechny barvy na stěnu jsou Primalex)
  • @sfik: Eh, co myslíš tím, že to účel splnilo víc než dobře? Jo, vím že existuje mefuňková, nikde jsem ji neviděl (což mě štve u Mimoňských banana tic-taců, to bych jako i vyzkoušel, ale nenarazil jsem na ně :o(), nemám chuť ji zkoušet a vím, že i tihle umí votravnou dementní reklamu... Já nevím, ale mám pocit, že tohle je spíše o tom, že vyrazili slepou cestou a velmi rychle to pochopili a reklamu stáhli, o splnění účelu, natož o víc než dobře bych fakt nemluvil.
  • O psicka som prisla, nepozeram tv, ale niekto dobrosrdecny mi ho po mojom nechapavom vyraze pustil na youtube....nechapavy vyraz zostal.

Ked uz si mam vybrat, radsej vineu. Ta ma v Cechach nejaky marketing?
  • @Jay @Krisa Tak já bych vsadila boty, že to byl Hammerite, tak jsem byla přesvědčena. Ale i tu"Železo braň" si pamatuju.

@Hildegarda Vinea už začíná být po útlumu vidět. Ovšem nejlepší je top topic s rumem. :twisted:
  • Tak pre mňa boli stopercentne najhoršie XXX Lutz reklamy. Toho čo to vymyslel by som vraždil.
  • @Jay To že se stala Kofola tématem. Jako třeba teď a tady. Ono ani tak nejde o meruňkovou limitovanou edici... Tady nejde o produkt a jeho prodej, ale o značku.

XXX Lutz. Ano, tu čubku bych nejraději srazil dolů z té megažidle. Antireklama a do toho obchodu bych nešel ani za boha :D

• AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    Reklama na KB je taky děs
  • @Terezička Neviem či je to zrovna marketingový úspech keď by som kvôli tej reklame do toho obchodu nevkročil ani za svet. :D
  • JayJay
    upraveno 29. července 2015
    @brbr: Vinea a Top topic... spadá pod Kofolu. :o)
    @sfik: Počkej - tady a teď se Kofola stala tématem kvůli tomu, že někdo napsal, že je od Kofolárny, za to nemůže reklama. Ta debilní reklama podle mě není úspěch, ale prvotřídní debakl a jen dobře, že ji záhy stáhli. Cílem reklamy je zvýšit prodeje... a to u té meruňkové nejspíše moc nevyšlo (už proto, že asi běžně v obchodě není...)
    Každopádně diskuze mě vyhecovala dát si po dlouhé době k obědu trojku Kofoly. :o)
    @Arutha: XXXL byla protivná,... ale tady si pamatuji to jméno, ne reklamu (paměť je v tomto milosrdná :o))... tam se zpívalo něco debilního, co by zveršovalo dítě z druhé třídy (ideově na výši "Toma pěkně vyděsil a zvládli jsme i reklamu" - a ta ženská verze je ještě o řád protivnější... na co to je, na BeBečka?)
  • @Jay Já nevím jestli ta reklama byla stažena pro neúspěch nebo byl záměr jí nechat v oběhu po krátkou dobu, jak tomu u limitovaných edicí bývá. Krom toho sociální sítě byly toho čokla plné a vyvolalo to záhy diskuzi na téma kofola. Tady je vidět právě ten rozdíl. U Kofoly lidi nesnáší buď psa nebo obsah reklamy, u XXX Lutz to byla nenávist, která se obrátila proti značce..
    @brbr Byl to fakt Antirezin:

Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.