Malazská kniha padlých, yeah! Jako fanouškovy komplexních rozsáhlých světů se mi to líbí. Aneb, kdo máte rádi Dunu, tak Malaz vás chytne také. :-) Píseň samozřejmě také.
Já zas naopak Sapkowského můžu a hodně. Neznám žádného tak čtivého spisovatele fantasy. Některé jeho knihy jsou slabší např. poslední dva díly ságy o Zaklínači, ale i tak je to vysoký nadstandard. Jho knihy jsou svižné a akční, plné skvěle napsaných dialogů. Zaujala mě tvá poznámka, že sis doslova nerozuměl se Sapkowským. Mohl bys to jen pro zajímavost rozvést?
nikdo neříká že sapkowského nemáme rádi , samozřejmě je to jeden z nejlepších autorů to jo jen ta sága o zaklínači už byla ke konci o dost slabší narozdíl hlavně od povídek ty byly 100% nejlepší , jinak sapkowski nepíše jen o zaklínači poslední co si pamatuju byla husitská trilogie a ta byla super jinak nevím jestli vydal ted něco nového
Sapkowski napsal román Zmije, který se odehrává v Afganistánu v době sovětské okupace. Myslím že v Polsku už vyšel, je otázka kdy bude přeložen ( někde jsem četl že Sapkowského dvorní překladatel Komárek má problémy se zrakem). Jinak mě osobně se nejvíce od Sapkowského líbila husitská trilogie. Sága mě osobně(na rozdím od většinového názoru) přišla lepší než povídky. I když její kvalita kolísá některý pasáže jsou skvělé ( např. bitva u Brenny,velká část věže vlaštovky kdy Kalousovo komando pronásleduje Ciri) U ságy o zaklínači se mě hodně líbilo že postavy nejsou černobílý a děj popisuje hodně postav ( obojí je i v písni )
no doufám že to přeloží co nejdřív :-) jinak stebou souhlasím taky mě nejvíc chytila husitská trilogie .. tak já si tipnu 28.2. ale stejně ikdyby to vyšlo do konce první řady GoT tak českej překlad můžem čekat tak příští prázdniny samozřejmě že ti co uměj dokonale anglicky to mají v pohodě že
Komentáře