Povídka č. 2 (10. kolo) - Ice & Fire

upraveno 27. července 2015 v Povídky

Komentáře

• TergasTergas Ten, který schází z kopců
    Konečně básnická tvorba a navíc tak hezká (dadaistická?). Někdo tu zřejmě má rád Apollinairea. osobně se mi nejvíc líbí Kapka a Koruna. Bravo
  • Tohle se mi líbilo. Ten poslední kaligram s Ramsaym mě hrozně, snad až neúměrně rozesmál.
    Poznávám tam (krom jasného Davose a Ramsayho) odkazy na Jaimeho, Theona, Sansu a Stannise. Zbylé dva s kopáním a dračím jménem neodhadnu.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Pěkné! Jen by to mohlo být trošku větší a možná zvolit jeden dobře čitelný font a neměnit :-)

@červ koruna je Viserys. Stannis - není to spíš Renly? To poslední také nepoznám.
  • ajo, Viserys, to dává smysl. mně to sedne víc na Stannise, protože se mi v tom mísí ospravedlňování (to, co udělal, mu bylo proti srsti, ale bylo to nezbytné pro říši, zabil jednoho, ale zachránil tím tisíce) a vina (ta část naležato, kde se překotně ubezpečuje, že to je správně, on je právoplatný král, ale přesto nemůže utéct vzpomínce na broskev v bratrově ruce)
    teď mě napadlo, že to poslední může být Malíček. víc než drozd to vypadá jak vážka, ale obsahově by se to na něj dalo napasovat.
    Já ten lísteček nejsem schopen pořádně přečíst. :-/

Tak jestli je to vážka, tak to odkazuje na Sansu. Ale to by tam pak byla dvakrát :-k
  • musíš nechat hlavu klesnout doleva =D ne, tak já budu laskavá a přepíšu ti to: "správně je to správně ale ta broskev jsem král!" tak a teď, když můžeš lísteček už pořádně přečíst, přijímáš mou verzi výkladu? :)

proč odkazuje vážka na Sansu? ze zvířat se k ní váže spíš ptáček aka "little bird" nebo holubička aka little dove
    upraveno 27. července 2015
    V seriálu nosila přívěšek s vážkou. Měl jsem za to, že jej nosila i v knize, ale nemůžu najít důkaz. No tak jsem asi debil a pletu si knihu se seriálem. No ale na koho jiného by vážka seděla?

Ještě mě napadl Oberyn... :-k Jakože je to kopí a 'něco'
  • máš dobrý postřeh, toho jsem si v seriálu vůbec nevšimla, nebo si to nepamatuju, v knize to není určitě. taky to vážka být nemusí no.

to "něco" by mohl být Gregor Clegane =D co jiného by mohlo být nabodnuté na Oberynově kopí?(dvojsmysly stranou) Oberyn mi však nepřijde jako typ člověka, který tiše a útrpně snáší kopance od druhých.
  • Je to deštník a odkazuje na Deště Kastameru...
    Ne, na otázky typu "co tím chtěl autor říct" mě nikdy neužilo...
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    Tak tohle jsem nečekal. Líbí se mi nápad a zpracování, skvělý výběr slov. Jen bych také byl pro lépe čitelný font, stejně jako Monte mám problém přečíst lísteček. :-D
  • @Tergas: Na dadaismus mi to přijde příliš smysluplné - každý ten kaligram zjevně za sebou má příběh,... ačkoli některé jsou hůře rozpoznatelné.
  • Skvělé!
    Tiše závidím autorovi básnické střevo :-)
  • Můj styl to moc není (eh, či spíš vůbec...) ale za originalitu smekám klobouk, to se musí nechat. Autor zjevně nemá problém s "thinking outside of the box".
  • NeyraNeyra Oheň, led a krev
    Tohle je hustý :D (Zvlášť potlesk za to, natěsnat básničku do toho obrázku...)
    Nejvíc se mi asi líbí Jaime :D
  • Neuvěřitelně originální a osobité.
    Tady prostě není co vytknout. Zpracování i grafická úprava.
    Moc děkuji autorovi za toto neotřelé osvěžení.
  • upraveno 3. září 2015
  • @CervenKa To ses nepochlubila, že jsi poeta! :-) A já si pořád lámala hlavu s tím, kdo to tak mohl napsat... :-D
  • @Michelle Já jsem taky nevěděla, že jsem poeta :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.