Komu fandíte? Jak si myslíte, že dopadnou postavy ze ságy? pouze Knihy!!

upraveno 10. června 2015 v Postavy a bytosti
Napadlo mě, založit skupinu (nikde jsem to tady nenašel), kdo komu fandí a která postava má nejvíce sympatií?
Taky by mě zajímal váš názor na postavy, které celou ságu přežijí?
Nebudu tady rozvádět všechny důvody, a jak jsem k nim došel, proč která postava zemře nebo přežije, to můžeme rozvést v diskuzi. :-)

Moji favorité :-D

Starkové:
Bran: myslím si, že Bran se konce nedožije a zemře na Severu v boji proti Jiným
Rickon: podle mě se stane následníkem Starků a přežije
Arya: zemře při plnění svých " smrtelných slibů"/ zemře při pomoci Jonovi
Sansa: stane se z ní loutka (zůstane v Údolí)/ pomůže k zničení Malíčka a částečně převezme jeho "bussines"

Lannisterové:
Tyrion: neznám nikoho kdo mu nefandí, třeba bude někdo mezi vámi :-D
pomůže Danny a bude vládnout Lannisterům/ zemře při střetu ze svými sourozenci
Jinak ostatním nefandím (Tywin je bohužel mrtvý), Jaime je mi akorát víc sympatičtější a podle mě má dobrý příběh v poslední knížce :-)

Baratheoni:
Samozřejmě můj oblíbenec Stannis: stane se králem/zemře při boji proti Jiným pro Říši a jako falešný světlonoš
Davos: Tohoto chlapíka mám hodně rád, jediné kdy podle mě zemře, tak to bude ve službách Stannise, pro jeho věc /přežije

Greyjové:
Já vím ,že se to celkem vylučuje :-D vzhledem ke Starkům
Theon: bude se snažit odčinit to co způsobil a zemře
Aša: zabije ji Euron/ získá Železné ostrovy
Euron: bude se snažit získat Danny a u tohoto pokusu zemře (zrada od železných, zabije ho drak na příkaz Danny, atd.) / přežije do konce, ale trůn nezíská

Ostatní postavy
Jon a Danny: zamilují se do sebe, ale oba zemřou v boji proti Jiným
Varys: zemře při snaze dosadit Danny/ Aegona na trůn
jediný charakter, který nepodcenuje Malíčka podle mě si půjdou ke konci tvrdě po krku
Malíček: dostane se na trůn, ale zemře/ vyjdou najevo jeho pikle a zemře
Mám samozřejmě víc postav, které mám rád např. Černá ryba, Sam, Barista Selmy, Doran Martell, Aero Hoat atd.

Jsou tu i postavy, kterým vyloženě nefandím: Tyrellové, Cercei, Píseční hadi, Dario, Mormont, Connigton, Muži bez tváře (jsou sice cool, ale přece) a spousta dalších.

Omlouvám se za delší příspěvek a taky za chyby ve jménech :-)

13

Komentáře

  • @Stannis_Baratheon

    Ale tak jenom v seriálu :P v knize ani toho Quetina nebyli schopni sežrat a Grogon si lítá s dany po všech čertech :D
  • @p1e9t9r2 : i v knize. S jistotou sežral minimálně to dítě, jehož kosti pak otec přinesl Dany.
  • @suertuda Třeba to dítě spálil sám, aby dostal cash :twisted:
  • @suertuda

    bylo to jen jedno od drogona, takže bych to tak neřešil i mistr tesař se utne. Druzí dva draci lidi nepapají a drogon si pak odletěl a následně ještě pochutnal na umírající bojovnici a pak s dany letěl někam na výlet. Vtipná otázka je co nadělá s dotraky, které v závěru potkali :D
  • skončí to tak, že Martin zaklepe bačkorami. Takže to vlastně neskončí. Hihi...
  • @p1e9t9r2 jedno, o kterém víme ;-) Já se obávám, aby se nevyplnilo proroctví a Dany na drakovi nevedla Dothraky do války o sedm království.
  • sfik napsal(a):

    @suertuda Třeba to dítě spálil sám, aby dostal cash :twisted:

    Zaplaceno dostal slušně, to je pravda :-D
  • suertuda napsal(a):

    @p1e9t9r2 jedno, o kterém víme ;-) Já se obávám, aby se nevyplnilo proroctví a Dany na drakovi nevedla Dothraky do války o sedm království.


    To doufám nééé, Dothraky mám nejméně v oblibě.

  • JayJay
    upraveno 1. června 2015
    @Stannis_Baratheon: ad
    Přání otcem myšlenky.
    To není o tom, že bych Mel Standovi/Davosovi nepřál, to je o tom, že Ta věta se dá vysvětlit jakkoli - já řekl jak ji chápu já a že beru, že někdo to může vidět jinak. Ale se 100 jistotou nelze říct tak ani tak...
    @suertuda: Technicky vzato ani v knize ani v seriálu - to dítě Drogon jen spálil, ale nesnědl (ne, fakt si neumím představit, že by sedlák pobíhal po okolí a prohrabával hromádky dračího trusu a měl šenci, že najde kompletní neporušenou kostru dítěte - drak by kosti buď rozkousal nebo rozleptal žaludačníma šťávama)
  • AyleenAyleen Zachovejte paniku!
    pokud si to pamatuju, tak když Daario přinesl Dany hlavy kapitánů Bouřovran, tak si mlaskali draci všichni tři ne?
  • @Stannis_Baratheon v seriálu to ta husa s černým obočím možná dělá, ale v knihách byla Dany z představy, že by dráčci přešli z grilovaných ovcí na lidské maso, celkem nesvá. A pochybuji, že by přešla k těmhle praktikám, přeci jen se považuje stále ještě za spasitelku a humanistku.
  • @Ayleen hmm, vážně, tak na to si nevzpomínám, já měla za to, že od tohodle druhu stravy se je snaží držet dál :-k jasně, u Drogona, už to s tu výchovou prošvihla a těžko ovlivní, co sežere, protože jí trošku přerostl přes hlavu.
  • Jay napsal(a):

    Technicky vzato ani v knize ani v seriálu - to dítě Drogon jen spálil, ale nesnědl (ne, fakt si neumím představit, že by sedlák pobíhal po okolí a prohrabával hromádky dračího trusu a měl šenci, že najde kompletní neporušenou kostru dítěte - drak by kosti buď rozkousal nebo rozleptal žaludačníma šťávama)

    Já měla za to, že přinesl jen kostru dítěte, ne spálené tělo, takže masičko si dal. Ale přiznávám, že už si to přesně nepamatuju..
  • @suertuda Já myslím, že dračí trávení by s dětskou kostřičkou celkem zamávalo. Takže taky bych se připojil k tomu, že to dítě Drogon akorát zabil, ale nesežral. S těma hlavama Bouřovran už tuplem nevím jak to bylo.
    Ale seriálové Daenerys bych se zastal. Asi bych to v afektu udělal taky. Jde o to že to mohli zmínit "radši už draky nebudeme krmit lidma, nebo si zvyknou"
  • @sfik ať už tak, nebo tak, nemění to nic na tom, že jsou to vraždící bestie. A že si je Citadela podá :-)
  • @suertuda jsou to krásní tvorové :P a prakticky z tvého hlediska je každý vrcholový predátor vraždíci bestie (žraloci, lvi ... atd taky žerou maso a světe div se když mají možnost okoštují i člověka)
  • @p1e9t9r2 ale nemají možnost zničit zemi ohněm. Ostatně co se lvů a jiných predátorů týče, lidi už se postarali o to, aby měli jen omezený prostor, stejně jako to mistři z Citadeli udělají s draky. A já je chci mrtvé i s jejich psychopatickou paničkou :-D
  • A nebo v klecích - taky i s paničkou :-D
  • suertuda napsal(a):

    @p1e9t9r2 ale nemají možnost zničit zemi ohněm. Ostatně co se lvů a jiných predátorů týče, lidi už se postarali o to, aby měli jen omezený prostor, stejně jako to mistři z Citadeli udělají s draky. A já je chci mrtvé i s jejich psychopatickou paničkou :-D

    To sice udělal, ale jen někde a v jiných vyspělých státech je zase vrací do volné přírody viz vysazování rysů na šumavě nebo nově výskyt vlčí smečky na kokořínsku. A ještě každé zvířátko má nějaký důvod a smysl své existence a konečně se vratme k tomu co se má v tomto vláknu probírat
  • @p1e9t9r2 To že ti vrcholoví predátoři ochutnají člověka (žralok či ten lev), tak je to nějaký omyl. Ta zvířata sama o sobě nepovažují člověka za potravu. Žralok většinou bere člověka jako potravu ve chvíli kdy je na surfu a zespoda připomíná lachtana. Lvi taky útočí zřídka kdy na člověka. Většinou to jsou jedinci označení za lidožravce. Myslím si, že se to Martin snažil vysvětlit tímto způsobem. Drogon byl utržený ze řetězů a všimněme si, že zabil malé dítě, nikoliv dospělého člověka, na které je zvyklý od narození. To co se stalo v seriálu by se dalo vysvětlit, že jim potravu donesla maminka.. tak darovanýmu koni...
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Stannis_Baratheon v seriálu to ta husa s černým obočím možná dělá, ale v knihách byla Dany z představy, že by dráčci přešli z grilovaných ovcí na lidské maso, celkem nesvá. A pochybuji, že by přešla k těmhle praktikám, přeci jen se považuje stále ještě za spasitelku a humanistku.
    Ona je otázka, jestli je to další blbost od DD nebo Daenerys nakonec i v knížkách po vzoru svého otce zmagoří a stane se šílenou. Ta scéna by o začínajícím šílenství vypovídat mohla.
  • upraveno 1. června 2015
    Světlonoš je na 100% Dany.
    Obětovala královskou krev bla bla (svého nenarozeného syna/droga.. Khal znamená král.) a tím probudila kameného draka/draky. Ty vejice byla zkamenělá.
  • No jéje, ono se tu teď už i řeší, jestli draci žerou i lidi nebo jenom zvířata :D Když chtěl Quentyn osvobodit draky, tak si tam pochutnali na pár žoldácích :D Stejně tak jedl tu jámovou bojovnici, kterou si předtím podal kanec :D Já si myslím, že drakům je jedno, jestli jde o člověka nebo zvíře :D A že tohle řešit je docela hovadina :D
  • Pro draka je to vše jen maso a potrava. Proč by to měli rozlišovat?
  • @JoffreyWater mně tedy spíš šlo o to, jestli by je těma lidma Daenerys krmila záměrně, je jasný, že vzhledem k tomu, že se jí jejich výchova vymkla z rukou a žádné "fuj, lidi se nepapají" neproběhlo, mohou jít i po lidech.
  • Jay napsal(a):

    @Stannis_Baratheon: ad

    Přání otcem myšlenky.
    To není o tom, že bych Mel Standovi/Davosovi nepřál, to je o tom, že Ta věta se dá vysvětlit jakkoli - já řekl jak ji chápu já a že beru, že někdo to může vidět jinak. Ale se 100 jistotou nelze říct tak ani tak...
    Něco jako ve 12 úkolech pro Asterixe: „Říkají si ostrov rozkoše a nemají tady kance!“ Čili Melisandra ve své komůrce třeba peče slavičí jazýčky.
  • @Terezička Kdyby se Melisandra snažila ovládnout Sansu, pekla by citronové zákusky :D
  • Tlustá_SkálaTlustá_Skála bodej správným slovem
    Po včerejším díle si myslím že Stannis umře v bitvě o Winterfell...
  • upraveno 9. června 2015
    No spíš se konečně dle seriálu dozvíme, jestli má Mellisandra skutečně takovou moc, o jaký pořád mluví.

    Protože pokud ano, tak obětování vlastní dcery by mohlo sakra na výhru stačit a osobně si myslím, že k tomu dojde i v knize, i když nejspíš bez vědomí Stannise :-).
  • upraveno 9. června 2015
    @Miya Já právě taky doufám, že to není jenom kvůli bitvě o Winterfell. TVspoiler
    Že upálení Shireen bude jako tabletka s pozvolným uvolňováním, něco jako vitamíny Centrum
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.