Za mě -- "uložit koncept" bohužel asi ne, protože by se musela vytvořit nová tabulka v databázi, jedině časem formou pluginu. Další nadějí je až vyjde stabilní verze Vanilla fora (což nikdo neví kdy bude), ale pochybuji, že tuhle funkci implementují. Po "náhled"u se podívám, nemělo by to snad být nic složitého.
No tak bohužel, konverzace jsou odděleny od jádra (jsou jako samostatná aplikace), takže jak jednoduše přidat tuto funkci nevím :( (nevyznám se v tom). Zkusím se na to kdyžtak ještě podívat (nejen na toto), teď mi však začíná zkouškové a nachci nad tím trávit tolik času.
Ok, já pak stejně plánuju forknout vanillaforum na githubu + pushnout naše změny (třeba tě tak přemluvím k používání gitu :D), bude to tak (nejen) pro mě mnohem přehlednější a nebude problém updatovat :).
@paulcz: to se zlomí, já také dlouho odolával, a teď mám repozitář na každej pitomej prográmek, kterej nejspíš už nikdy znovu neotevřu. A také mě k tomu přiměli až kluci s katedry, kteří nastupovali na doktorát až v době, kdy já už měl odevzdáno. Ony jsou tyhle verzovací systémy ostatně užitečné i na to sepisování, o čemž se ke své škodě většina programováním nepoznamenaných jedinců ani nedozví..
@Ugla jo to je stejný i u mě. Teprve před čtvrt rokem jsem se k tomu pořádně dostal a teď verzuju téměř všechno -- nejen programátorské úlohy, ale i všelijaké textové soubory (povětšinou LaTeXové). Velmi užitečné je verzovat i různé binárky (.doc, .odt), takže naprosto souhlasím k tomu sepisování (eseje, BP, DP atd. cokoliv). Nedokažu si představit, že bych psal textovou část bakalářské práce bez verzovacího systému. Toto jsou opravdu mocné nástroje nejen pro programátory. Ostatně to dokazuje mnoho projektů na GitHubu (namátkou třeba https://github.com/jacobian/djangobook.com). Další výhodou třeba toho GitHubu je možnost ostatních opravit nějakou chybu nebo dokonce něco připsat. Tak je vlastně částečně vyvíjena například i ta Django book.
@Nevada přidal jsem to na todo list, takže snad časem. Je toho tam víc a určitě to budeme procházet, ale jak říkal alek spíš až vyjde finální verze.
Zdravím, na Androidu 2.3.6 mi nejde v žádném prohlížeči, kromě Opery, načíst stránka www.icefire.cz/forum. Je to stejný problém, jaký popisoval Mrcel17 na 7. straně. Jednoduše při načítání spadne celý prohlížeč. Podařilo se to už někomu vyřešit? Operu používat nechci.
Celý problém je trochu v tom, že ten výrobce toho fora měl už 4 měsíce dodat finální verzi a pořád nic, takže jedeme v takovém zbastleném meziproduktu, na který neexistují nějaká vyzkoušená a otestovaná rozšíření. Takže když do toho šáhneme my ručně, při další aktualizaci se to rozpadne :-(
@Nevada já toho nakecám :). No o pár příspěvku výše jsem psal, že konverzace jsou odděleny od jádra vanilly, takže vůbec nevím jak na to. Musel bych vanillu více nastudovat a pravděpodobně přímo z kódu -- k Vanille není téměř žádná dokumentace. Navíc čekám na tu stabilní verzi vanilly, kde je spousta věcí opravených (upřímě kdyby teď Vanilla vyšla, tak bych stejně nic neudělal, protože mě čekají státnice + musím dělat na BP)
Jinak jak píše alek, vývojaři vanilly si dávají pořádně na čas -- jejich rychlost je tak 20 řádků kódu za den (což je dost orientační, některé bugy zaberou celý den a oprava je nakonec na 1 řádek), na vanille dělají 4.
@alek už jsem se dokonce odhodlal k "forknutí" vanilly na GitHubu (viz https://github.com/PavelDedik/IceFireVanilla). Řekl jsem si, že občas tam něco přidám a zatím to zůstalo u překladu :). Takže kdyby se ti chtělo učit se s Gitem + naklonovat "forknutý" repozitář, tak si založ profil na GitHubu, abych ti mohl přidělit práva.
Já si to v ideálním světě představuju tak, že naže modifikovaná Vanilla bude mít 2 repozitáře -- jeden v GitHubu (ten ani není tak potřeba, ale dobře se tam zapisují chyby + je mnohem přehlednější a je jednoduché vidět kdo jaké změny provedl), druhý u BlueBoard (ten je hodně důležitý).
Největší výhoda je v tom, že s pomocí verzovacích systémů obecně je každá modifikace vedena jako "commit". Pokud se budeme hrabat ve Vanille nebo budeme aktualizovat (což je s Gitem trivialita), každou změnu samozřejmě otestujeme na lokále. Nicméně nikdo neví jak se bude změna chovat na serveru BB. Tím, že verzovací systémy udržují historii "commitů" je úplně triviální vrátit se o pár commitů zpět (= nasadit starou verzi), pokud se něco pokazí.
Ono to má tolik výhod, že se mi to tu ani nechce vypisovat, ale na to přijdeš sám, pokud se ke gitu dostaneš :). Já v každém případě budu verzovat (v gitu) + udržovat repozitář na GitHubu -- pokud se ti bude chtít vytvářet repozitář u BlueBoard bude to super ;)
Návrh někdy do budoucna, pokud to bude schůdné... Šlo by prosím nastavit,
1) aby si uživatel sám vybral, jestli se mu linky na youtube budou zobrazovat jen jako linky, nebo přímo videa?
2) aby při pohybu na stránce pomocí posuvníku se posun nezasekl na každém obrázku či videu, které je v diskuzi? Protože s epidemií obrázků a videí, která se tady rozmohla, je to pěkně otravné.
(A pro jistotu jen připomínám možnost znelíbit/nesledovat diskuzi.)
1) zapsal jsem na github -- https://github.com/PavelDedik/VanillaIF/issues 2) podle mého názoru technicky neřešitelné. Problém je v tom, že uživatelé vkládají velké obrázky a ty mají prohlížeče problém vykreslit. Jedině obrázek zmenšit na straně serveru, ale to se mi nelíbí a bylo by nutné obrázek stáhnout (je to barbarské řešení).
BTW Možná to vypadá, že jsem všechny nahlášené problémy doteď nevyřešil a tedy se na ně "vykašlal". Je to tak, že jsem teď pracoval na aktualizaci fóra, spoustu věcí jsem přepsal, pár nahlášených chyb opravil. Chybějící "náhled" v konverzacích apod. je docela oříšek (je vidět na githubu, že se mi to zatím nechtělo řešit, pokud někdo pošle pull request, budu rád :-)). Všechny změny, které jsem na fóru provedl ještě nejsou nasazené, protože jsem přešel na jiný systém vývoje a aktualizované fórum můžu nasadit až budu mít fórum hotové. Přidal jsem několik vylepšení, nasazení plánuju na konec srpna/začátek září.
Trošku to tu opráším. Tím nemyslím jen toto téma, ale i fórum.
Vzhledem k tomu, že už delší dobu blbnou registrace, provedu zítra v 9 hodin večer aktualizaci fóra. Aktualizace bude trvat tak 30 minut až hodinu (pokud to půjde dobře). Aktuální verze fóra je "alfa", tedy je nevyladěná a obsahuje chyby. Tyto chyby by měly být odstraněny, především ty s registrací.
Aktualizaci jsem plánoval už před dvěma lety, ale z nějakého důvodu k ní nedošlo. Hlavní důvod asi byl, že jsem se pustil do úpravy webu (wordpressu), kterou jsem doteď vůbec nedokončil (byly tam nějaké komplikace a přestalo mě to bavit).
Takže ta verze, kterou tu budu dávat je v podstatě 2 roky vyrobená (dělal jsem nějaké drobné úpravy v průběhu, které jsem diskutoval s Alekem). Co se týče změn, tak jsou trošku větší. Tím, neříkám, že se kompletně změní vzhled fóra. Jen se přesunou některé tlačítka, zmizí některé doplňky (ty, které někdo používal jsem nahradil alternativou), ale naopak něco nového přibude.
To jen, abyste byli připraveni. A je samozřejmě možné, že tu budou chyby, které se však (snad) nebudou týkat provozuschopnosti fóra, ale samotného vzhledu. Někde bude přetékat text, někde bude škaredé tlačítko. Takové chyby jsou většinou na minutu práce, takže bude dobré, když mě na ně po aktualizaci upozorníte, aby tu zas nestrašily další 4 roky.
Tak je to hotovo. Komplikace byly, jak jinak. Můžete hlásit chyby :-)
Změny:
* přibyl nový formulář do "Ice & Fire nastavení" v profilu viz "zima se blíží" vedle mého nicku * odstraněn doplněk Q&A, nikdo nepoužíval * odstraněn doplněk štítky, málokdo používal * odstraněn doplněk, který umožňoval téměř libovolný nick (celou UTF-8 sadu znaků), možná mě za to nemáte rádi, ale byly s tím doplňkem příliš velké problémy * odstraněn doplněk, který ukazoval, kdy byl komentář upraven (je to teď podporováno přímo vanillou a zobrazuje se to v menu vedle avataru) * změnila se registrace pro nové uživatele, místo CAPTCHA je tam kontrolní otázka * vizuální změny, těch je více
Takisto keď kliknem na gadget pri týchto Oznámeniach, ponúka mi to možnosť Zahodiť. Neviem či to nesprávne chápem (a ide len o nejaké odoznačenie) alebo je to možnosť vymazania príspevku a omylom to prihadzuje obyčajným užívateľom právomoci, ktoré by nemali mať.
Komentáře
Po "náhled"u se podívám, nemělo by to snad být nic složitého.
(Ale jako nebráním se tomu, určo to nějak vymyslíme.)
Ony jsou tyhle verzovací systémy ostatně užitečné i na to sepisování, o čemž se ke své škodě většina programováním nepoznamenaných jedinců ani nedozví..
@Nevada přidal jsem to na todo list, takže snad časem. Je toho tam víc a určitě to budeme procházet, ale jak říkal alek spíš až vyjde finální verze.
na Androidu 2.3.6 mi nejde v žádném prohlížeči, kromě Opery, načíst stránka www.icefire.cz/forum. Je to stejný problém, jaký popisoval Mrcel17 na 7. straně. Jednoduše při načítání spadne celý prohlížeč. Podařilo se to už někomu vyřešit? Operu používat nechci.
Celý problém je trochu v tom, že ten výrobce toho fora měl už 4 měsíce dodat finální verzi a pořád nic, takže jedeme v takovém zbastleném meziproduktu, na který neexistují nějaká vyzkoušená a otestovaná rozšíření. Takže když do toho šáhneme my ručně, při další aktualizaci se to rozpadne :-(
Jinak jak píše alek, vývojaři vanilly si dávají pořádně na čas -- jejich rychlost je tak 20 řádků kódu za den (což je dost orientační, některé bugy zaberou celý den a oprava je nakonec na 1 řádek), na vanille dělají 4.
@alek už jsem se dokonce odhodlal k "forknutí" vanilly na GitHubu (viz https://github.com/PavelDedik/IceFireVanilla). Řekl jsem si, že občas tam něco přidám a zatím to zůstalo u překladu :). Takže kdyby se ti chtělo učit se s Gitem + naklonovat "forknutý" repozitář, tak si založ profil na GitHubu, abych ti mohl přidělit práva.
Já si to v ideálním světě představuju tak, že naže modifikovaná Vanilla bude mít 2 repozitáře -- jeden v GitHubu (ten ani není tak potřeba, ale dobře se tam zapisují chyby + je mnohem přehlednější a je jednoduché vidět kdo jaké změny provedl), druhý u BlueBoard (ten je hodně důležitý).
Největší výhoda je v tom, že s pomocí verzovacích systémů obecně je každá modifikace vedena jako "commit". Pokud se budeme hrabat ve Vanille nebo budeme aktualizovat (což je s Gitem trivialita), každou změnu samozřejmě otestujeme na lokále. Nicméně nikdo neví jak se bude změna chovat na serveru BB. Tím, že verzovací systémy udržují historii "commitů" je úplně triviální vrátit se o pár commitů zpět (= nasadit starou verzi), pokud se něco pokazí.
Ono to má tolik výhod, že se mi to tu ani nechce vypisovat, ale na to přijdeš sám, pokud se ke gitu dostaneš :). Já v každém případě budu verzovat (v gitu) + udržovat repozitář na GitHubu -- pokud se ti bude chtít vytvářet repozitář u BlueBoard bude to super ;)
1) aby si uživatel sám vybral, jestli se mu linky na youtube budou zobrazovat jen jako linky, nebo přímo videa?
2) aby při pohybu na stránce pomocí posuvníku se posun nezasekl na každém obrázku či videu, které je v diskuzi? Protože s epidemií obrázků a videí, která se tady rozmohla, je to pěkně otravné.
(A pro jistotu jen připomínám možnost znelíbit/nesledovat diskuzi.)
2) podle mého názoru technicky neřešitelné. Problém je v tom, že uživatelé vkládají velké obrázky a ty mají prohlížeče problém vykreslit. Jedině obrázek zmenšit na straně serveru, ale to se mi nelíbí a bylo by nutné obrázek stáhnout (je to barbarské řešení).
BTW Možná to vypadá, že jsem všechny nahlášené problémy doteď nevyřešil a tedy se na ně "vykašlal". Je to tak, že jsem teď pracoval na aktualizaci fóra, spoustu věcí jsem přepsal, pár nahlášených chyb opravil. Chybějící "náhled" v konverzacích apod. je docela oříšek (je vidět na githubu, že se mi to zatím nechtělo řešit, pokud někdo pošle pull request, budu rád :-)). Všechny změny, které jsem na fóru provedl ještě nejsou nasazené, protože jsem přešel na jiný systém vývoje a aktualizované fórum můžu nasadit až budu mít fórum hotové. Přidal jsem několik vylepšení, nasazení plánuju na konec srpna/začátek září.
Vzhledem k tomu, že už delší dobu blbnou registrace, provedu zítra v 9 hodin večer aktualizaci fóra. Aktualizace bude trvat tak 30 minut až hodinu (pokud to půjde dobře). Aktuální verze fóra je "alfa", tedy je nevyladěná a obsahuje chyby. Tyto chyby by měly být odstraněny, především ty s registrací.
Aktualizaci jsem plánoval už před dvěma lety, ale z nějakého důvodu k ní nedošlo. Hlavní důvod asi byl, že jsem se pustil do úpravy webu (wordpressu), kterou jsem doteď vůbec nedokončil (byly tam nějaké komplikace a přestalo mě to bavit).
Takže ta verze, kterou tu budu dávat je v podstatě 2 roky vyrobená (dělal jsem nějaké drobné úpravy v průběhu, které jsem diskutoval s Alekem). Co se týče změn, tak jsou trošku větší. Tím, neříkám, že se kompletně změní vzhled fóra. Jen se přesunou některé tlačítka, zmizí některé doplňky (ty, které někdo používal jsem nahradil alternativou), ale naopak něco nového přibude.
To jen, abyste byli připraveni. A je samozřejmě možné, že tu budou chyby, které se však (snad) nebudou týkat provozuschopnosti fóra, ale samotného vzhledu. Někde bude přetékat text, někde bude škaredé tlačítko. Takové chyby jsou většinou na minutu práce, takže bude dobré, když mě na ně po aktualizaci upozorníte, aby tu zas nestrašily další 4 roky.
Změny:
* přibyl nový formulář do "Ice & Fire nastavení" v profilu viz "zima se blíží" vedle mého nicku
* odstraněn doplněk Q&A, nikdo nepoužíval
* odstraněn doplněk štítky, málokdo používal
* odstraněn doplněk, který umožňoval téměř libovolný nick (celou UTF-8 sadu znaků), možná mě za to nemáte rádi, ale byly s tím doplňkem příliš velké problémy
* odstraněn doplněk, který ukazoval, kdy byl komentář upraven (je to teď podporováno přímo vanillou a zobrazuje se to v menu vedle avataru)
* změnila se registrace pro nové uživatele, místo CAPTCHA je tam kontrolní otázka
* vizuální změny, těch je více
Je nějaká šance, že se do budoucna objeví i něco ze zde dříve diskutovaných funkcí?
@Nevada Minimální. Třeba se však najde někdo, kdo dá "Pull Request" na GitHubu: https://github.com/paveldedik/VanillaIF :-)