Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
A pokud má někdo názor, že jistý všeobecný přehled by neměl být součástí maturity, tak by k ní chodit neměl.
@Krisa Ale to co by kazdy maturant mel mit je prece diskutabilni. A ja mam prece pravo dat maturitu i kdyz mam nazor, ktery maturity z urciteho pohledu kritizuje.
Hlavne, ja tady neobhajuji nazor (jestli se to tak vubec da nazvat) "zamrdany nabozenstvi". Ja tady obhajuji nazor formulovany treba takto: "Myslim si, ze znalost prijmeni Jidase by nemela byt nutna pro absolvovani maturity".
Nazor, ze Jidas patri k vseobecnemu prehledu je taky diskutabilni. Nikde neni napsane, co presne je soucasti vseobecneho prehledu. Proc bych si tedy nemohl myslet opak? Rekneme, ze mam treba nazor, ze nejake zakladni operace nad maticemi (nasobeni, transpozice, inverze) by meli byt soucasti maturit. Obsah maturity tedy ocividne neodpovida mojim predstavam. Znamena to, ze bych k maturite nemel chodit? Mozna chci maturitu prave proto, abych to mohl zmenit. A ministrem skolstvi se clovek bez maturity asi nestane.
Že je Jidáš součástí všeobecného přehledu diskutabilní není. Celá naše kultura je založena na křesťanské tradici, takže nějaké základní vědění o křesťanství by měl mít každý. Že Jidáš zradil za 30 stříbrných Ježíše je asi takový základ jako, že se Ježíš narodil v Betlémě a byl ukřižován (to by taky měl vědět každý).
Až budou základem naší kultury operace nad maticemi, budou součástí všeobecného přehledu ty.
A jestli jedna otázka na 2 body připravila studenty o maturitu, tak jsou blbci, protože měli dalších x otázek na 48 bodů a stačilo jen 44%.
Abych byl konkretni. Ja jsem tady nediskutoval o tom, co je soucasti povinneho vzdelani. Nic jsem do maturity neprosazoval (jestli jo, tak mi ukaz kde). Ty jsi z mojich prispevku nabyl spatny dojem. Pravda je, ze se v tomto spis priklanim k tvemu nazoru (ze Bible je soucasti povinneho vzdelani a tedy patri do maturity), i kdyz si tim tak jisty jako ty nejsem.
O cem ja tady ve skutecnosti diskutuji je, ze nekdo, kdo ma opacny nazor, by nemel byt branen v absolvovani maturity.