Téma je jednoduché, každý koho baví vymýšlet a spekulovat co dál, nechť nás oslní svými nápady a můžeme diskutovat o tom co se vlastně ve Vichrech stane!
No nebudu dělat, že jsem si toto téma nezaložil proto, abych Vás seznámil s mými myšlenkami..
Tedy podle mne: Na severu něco konečně jednou dopadne dobře a Stannis porazí Boltony (Boltoni podle mě nakonec určitě vymřou, protože je chtějí mít všichni mrtvý a naproti tomu mají jen podporu Lannisterů na Železném trůnu, kteří si ho určitě neudrží..) Věřím taky, že Davos najde Rickona nicméně s Chundeláčem tam bude možná trochu veselo.. Malíček se bude snažit získat lordy Údolí (víceméně úspěšně) ale bude zavražděn (Sansa/Varys) a lordi údolí se pak připojí ke Stannisovi pokud doopravdy porazí Boltony. Arya odejde z Braavosu, aby konečně začla plnit svoji modlitby smrtí. Cersei se ještě na poslední chvíli vydrápe k moci jen aby zjistila, že se vše okolo ní hroutí. Na konci knihy bude zavražděna Jaimem (valonquar ;) nebo Aryou. Pokud nezemře Cersei tak je Jaime mrtvý (konec Tance). Dorni se připojí k Aegonovi, který se střetne s Tyrelly, ( tip.. ..s výsledkem si už nejsem moc jistým, ale Aegon asi vyhraje a Rovina se vrátí zpět k Targaryenským royalistům pak už by mohlo vše směřovat ke střetu Stannis vs Aegon ale to už je doopravdy výmysl..) Jon není mrtvý, ujme se zpět velení na zdi. Co se stane v Zálivu otrokářů si neodvážím tipnout, jedině to, že Tyrion dost možná zemře.
Sever 1) Stannis svede bitvu s Boltonama 2) Ramsay zabije Roose 3) Theon se pokusí zabít Ramsaye 4) Melisandra dá Jonovi věčný oheň Říční krajiny 1) Roslin se narodí syn, Edmure bude popraven 2) Starý Frey natáhne bačkory 3)Stoenheart zabije většinu Freyů Východ 1) Sansa se vdá za Harryho 2) Malíček zabije Roberta 3) Sansa zabije Malíčka Královo Přístaviště 1) Lannisteři se začnou zabíjet s Tyrellama 2) Varys zabije Maceho 3) Aegon obsadí město Jih 1) Dornové vpadnou do Roviny 2)Arianne se vdá za Aegona 3) Doran umře Záliv otrokářů 1) Drogon upraží Jhagův khalasar 2) Tyrion se vplíží do Meerenu 3) Yunkajci zaútočí, ale většinu jich zabijou draci a Železná flotila
Uznávám že zabití Maceho by bylo geniální jen si nemyslím že se to stane protože Mace se zrovna nenachází v Kings Landing podle mě tam byl Theon jen abychom viděli co se na Severu dějě a poznali krutost boltonů z první ruky a teď je to postava navíc, jejíž smrt zas může překvapit pár čtenářů Theon je bezprstá troska, ten nemá budoucnost (podle mě samozřejmě ale třeba máš pravdu ty) jinak bitva mezi Stannisem a Boltony bude podle mě vypadat podobně jako bitva u Kresčaku/ Azincourtu, protože Stannis je skvělej velitel a právě v těchto dvou bitvách se projevila brilantní vojenská strategie kdy míň angličanů porazilo více francouzů a navíc Martin je inspirován Anglií
no uznávám že je tam logický vodítko Daenerys popadne jednoho draka, Victarion druhýho a Tyrion třetího, ale to by pak mohlo znamenat, že Tyrion je Targaryen a to je blbost takže logicky musí umřít.. :D beru, že se potká s Dany pokud Meereen + Victarion vyhrají a Dany se vrátí, ale jak ji znám tak právě po tom setkání by mohl brzy zemřít ...pamatuješ jakej problém měla přijmout čestného Barristana Selmyho.. s Tyrionem...
Odhadovat je asi bezpředmětné, stejně nám Martin nakope zadky! Přál bych si aby byl ve svém tažení úspěšný malíček (pokud možno se Sansou jako manželkou, nebo alespoň nástrojem). Stannis mě je u pr****, ať třeba zdechne a jeho vojska se pak přidaj k Jonovi při obraně zdi před Jinými. Jeho slavné prohry mě už nějak neberou, obávám se že právě jeho prohry naznačují že nás "překvapí" i nějakou výhrou. Dany už asi konečně sežere drak. A nebo draka ovládne. Hlavně ať se už konečně proboha něco s drakama stane a hne se to ze zálivu otrokářů. Bran...no to by mohlo být echt zajímavý. Bloodraven nemá dobrou pověst, takže bych se nedivil kdyby Bran hrál důležitou roli, ale na straně zimy. Taky si dost slibuju od úlohy starků jako mněničů (Arya, Bran, Jon)...pořád se mi vkrádá a spojuje myšlenka na draky a měniče jako možnost jak je ovládat. Ale to by mohlo přijít až v posledním díle, protože než ta buchta z jihovýchodu zvedne prdel může trvat ještě jednu knihu. A nebo se objeví ledový drak...teorie o nich jsou zase silnější díky Světu ledu a ohně. Na Aryu se těším moc, ale zároveň se i trochu bojím, aby její linka nedopadla nějak ála Daenerys a budem jen čekat kdy se to hne dál. Co se vyklube z Aegona, jestli je vůbec pravej, jestli to jestli je pravej bude hrát roli...uf spekulovat by se dalo dlouho, dlouho...už aby to vyšlo sakra!!!
@Zlord_Antiježíš Bloodraven nemá dobrou pověst, ale podle skeče v Rytíři sedmi králoství vypadal jako rovnej člověk, tady podle mě zrada nebude a Bran i Brynden budou bojovat nějak proti Jiným.. ale jak? to by mě taky zajímalo.. mimochodem myslíte si, že Průzkumník je Benjen?
Já spíš myslím že to Benjen je, ale na druhou stranu v tom čuju nějakou zradu. Ty náznaky na něj ukazují až moc. A navíc...je takovej divnej...takovej napůl jinej. Ale buví co se za zdí může člověku stát...
Stannis porazí Roose Boltona a začne připravovat úder na jih a Theona na hranici, za účelem výroby kamenného draka. Sansa se ožení s Harrym. Jaime bude oběšen. V bitvě o Meeren bude klíčová zrada Druhých synů a příjezd Victariona Greyjoya, který všechny varuje, že se blíží flotila z Volantisu a město se začne připravovat na útok. Victarion vyšle posly, aby našli Daenerys. Zláte společenstvo obsadí Bouřlivý Konec, Arriane se ožení s Aegonem. Mace Tyrell vyráží na jih a obklíčí Aegonovu armádu v Bouřlivém Konci. Železní mezitím zaútočí na Staré Město. A v říčních krajinách a na západě vypukne kvůli hladu lidové povstání pod vedením západozemské verze Williama Wallace s cílem sesadit a veškerou šlechtu a zmocnit se všech potravin. Meeren v obležení, Victarion vypluje se svou flotilou a svede s ní bitvu o záliv, aby se Volanťané nemohli snadno vyloďovat. Samotnou obranu města povede Selmy. Tyrion vymyslí plán, který jim pomůže město udržet do chvíle než dorazí Danerys na Drogonovi s dothrackým khalasarem v zádech(když ji totiž potkali, uvědomili si, že proti drakovi nemají šanci, tak si uřízli copánky a přísahali jí věrnost). Volanťané zničeni. Mace Tyrell obléhá BK, blokáda prolomena Martellskou armádou, smrt Maceho Tyrella a zničení poloviny armády Roviny. Aegon a Connigton spojují síly. Železní útočí na SM, díky Samovi město nepadne. Randyll se setkává se Samem a nabízí mu zpátky jeho dědičná práva, protože Dickon zemřel. Sam se dostane do rozporu mezi rodinou a hlídkou, nakonec ale volí hlídku. Výpad proti Starému městu pouze léčka na odlákání vojsk Tarlyho a sera Garlana. Euron se zmocňuje Vysoké Zahrady. Povstání v říčních krajinách rozdrceno, nicméně poslední zbytky sil Lannisterů a Freyů přestávají existovat. V králově přístavišti je Cercsein soud, její šampion vyhraje, ale upadne mu helma, která odhalí, že nemá hlavu. Vypuká chaos. Královo Přístaviště v plamenech. Cersei utíká s Tommenem na západ. Margery během povstání umíra. V Meerenu probíhá svatba Victariona s Daenerys. Tyrion odahluje svou totožnost a Daenerys ho jmenuje do své Mále Rady, za službu prokázanou Meerenu. Seru Jorahovi odpuštěno. Spojené síly všech se vydávají na západ osvobodit všechny otroky. Dorne a Zláte společenstvo táhnou na Královo přístaviště. Euron seskupuje své síly ve Vsoké Zahradě, začíná s nájezdy na Krásnohrad a Lannistport. Oslabený západ se nemůže bránit. Cersei se doslýchá o smrti Jaimeho a se synem se zavírá do Casterlyovy skály. Údolí začne svolávat armádu ke Krvavé bráně, Stannis spojuje armádu z jihu, severu a žoldnéřů z Braavosu. Upaluje Theona a probouzí kameného draka. Jiní prorážejí zeď a to be continued.....
@Zlord_Antiježíš Jo podle mě by mohl získat nebo zjistit něco pomocí čeho si udrží mysl i po přeměně na Jiného, třeba protože je Stark nebo ho nějak zakouzlil brynden
@Stannis_Baratheon hezky :D 2 body za slohovku ale nemyslím že je železných tolik aby zároveń mohli jít po High Garden a Lannisportu ... já jejich počet odhadoval na max. 4000-5000 ještě před tím než zaútočily na Sever a Victarion odvezl půl flotily :D a upřímně v Meereenu bych takovej happy end nečekal, bacha abys nebyl zklamanej, uznávám že mají velkou šanci na vítězství proti těm neschopným armádám Yunkaie atd. ale spíš bych čekal že se to pak po... mezi nimi navzájem (POV postavy)
@_Já_ Vážně, já myslel že jich bylo tak 20 000 stejně jako Seveřanů, což je pořád poměrně malý počet, Lannisteři by měli mít okolo 30 000 a Rovina s Bouřlivými krajinami pod 50 000. Údolí bych viděl tak na 20 000-40 000, podle toho jak dlouho bude svolávat vazaly a cvičit armádu. Každopádně nevím, můžu se mýlit, ale je vysoce nepravděpodobné, že by železní měli jen 4000-5000, proboha vždyť takovou armádou disponují Tarlyové, že by síla všech rodů ze železných ostrovů se vyrovnala jednomu malému si nemyslím. A vem si, že seveřanů sice zůstalo doma, jen málo, ale zase ne až tak málo. Vycházíme-li z počtů Stannisovi armády
http://awoiaf.westeros.org/index.php/March_on_Winterfell Kde slouží 2 500 z horských klanů a 1250 z rodů Glover, Talhart a Mormont, tak nemohli mít jen 5000 mužů, vžyť by síly Severu s takovým počtem jen vyrovnali dokonce by možná seveřani byli v přesile. :D A jak by s tak malými silami mohli napadnout naráz Kamenité pobřeží, Kalinskou držbu a Pahorek v Hlubokém lese, vždyť by byli strašně rozptýlení. A o Štítových Ostrovech nemluvě, proboha vždyť po těch ztrátách na severu by jim zbyli oči pro pláč. :D. Vždyť i Walder Frey má 2000-3000 pěšáků. Ne, před válkou jich bylo. To je jedno, přinejmenším Daenerys vyhraje. Drogon spalí všechno. Neviděl jsi opening Hobita 3? Tady to dopadne stejně
Hej lidi vaše pubertální sny radši nechám bez komentáře :D
@Stannis_Baratheon mrkni se na mapu na neúrodné, malé, kamenité ostrovy by se 20 000 vojáků ani nevešlo :) vycházím z toho že malý lord disponuje 2000-3000 vojáky pokud se snaží nebo mu to pozabíjeli zrekrutuje i další železným jsem tedy dal dvojnásobek protože jsou to všichni bojovníci.. obsadili Pahorek, Torrhenův dvůr a Držbu na víc se nezmohli a neměli na to vojáky a to tam Balon poslal úplně všechny (Zimohrad nepočítám Theon tam neměl víc než 50 mužů a vidíme jak dlouho to udržel)
na jihu můžou někteří lordi disponovat více vojáky protože je tam úrodnější země jinak na toto téma jsem tu zakládal topic, ale pokud vím: Rovina 50 000 Lannisteři 30 000-40 000 (placení žoldáci-mají zlato) Sever 30 000 (když šel Robb na jih ti lordi mu toho tolik nedali podívej se co tam zbylo) Bouřlivý konec 30 000 (Stannisova armáda při útoku na přístaviště) Říční krajiny +-25 000 Údolí 20 000 (je malé) Dorne méně než 20 000 je tam zmínka, Doran boužel pro něj zdědil nejřidčeji obydlené království ale třeba pak tam Quentyn mluví o 50 000 dornkých kopí, mě se zdá, že Martin prostě od začátku průběžně navyšuje počty jinde jsem četl že zase bouřlivé krajiny na tom mají být stejně jak údolí a dorne a mají mít jen 20 000 ale pak by neseděla ta Stannisova armáda.. promiň na tohle jsem ujetej a řeším to díváním se do map atlasu furt ;) jako nejlepší zdroj pro porovnání sil bych bral čísla při Dobytí (Západozemí Targaryeny)
@Stannis_Baratheon: Vešla, ale neuživili by to. On středověk s sebou nesl takovou nemilou věc, že největší město mělo o řád méně obyvatel než třeba antický Řím. Zásobování jídlem, vodou,... to byl prostě klíčový faktor. To, kolik měli Železní 1BL je bezpředmětné, asi stejně jako počet Benátčanů ve středověku. Pro aktuální dobu vycházejme z toho, že na Trojzubci bylo necelých 100.000. Tyrell obléhal Bouřný konec, takže celé Západozemí může do pole postavit tak 200.000 vojáků. Robb měl asi 20 + v říčních krajinách třeba 15 (i když ty už prohlušil Hora dřív). Tywin osobně velel 20, Jamie měl 15, dalších asi 10 rekrutovali. Tyrellové asi 50 (v poli, zálohy asi jsou), Stannis na Černovodě 20 (ke Zdi pak ani ne 2). Dorne si myslím, že 20 klidně postaví,... nevím u Železných bych řekl, že něco mezi 5-10 není úplně blbý odhad. Mimochodem nejméně zalidněný je asi Sever, nikoli Dorne, ne?
Komentáře
Tedy podle mne:
Na severu něco konečně jednou dopadne dobře a Stannis porazí Boltony (Boltoni podle mě nakonec určitě vymřou, protože je chtějí mít všichni mrtvý a naproti tomu mají jen podporu Lannisterů na Železném trůnu, kteří si ho určitě neudrží..)
Věřím taky, že Davos najde Rickona nicméně s Chundeláčem tam bude možná trochu veselo..
Malíček se bude snažit získat lordy Údolí (víceméně úspěšně) ale bude zavražděn (Sansa/Varys) a lordi údolí se pak připojí ke Stannisovi pokud doopravdy porazí Boltony.
Arya odejde z Braavosu, aby konečně začla plnit svoji modlitby smrtí.
Cersei se ještě na poslední chvíli vydrápe k moci jen aby zjistila, že se vše okolo ní hroutí. Na konci knihy bude zavražděna Jaimem (valonquar ;) nebo Aryou.
Pokud nezemře Cersei tak je Jaime mrtvý (konec Tance).
Dorni se připojí k Aegonovi, který se střetne s Tyrelly, ( tip.. ..s výsledkem si už nejsem moc jistým, ale Aegon asi vyhraje a Rovina se vrátí zpět k Targaryenským royalistům pak už by mohlo vše směřovat ke střetu Stannis vs Aegon ale to už je doopravdy výmysl..)
Jon není mrtvý, ujme se zpět velení na zdi.
Co se stane v Zálivu otrokářů si neodvážím tipnout, jedině to, že Tyrion dost možná zemře.
tak co vy na to? ;)
1) Stannis svede bitvu s Boltonama
2) Ramsay zabije Roose
3) Theon se pokusí zabít Ramsaye
4) Melisandra dá Jonovi věčný oheň
Říční krajiny
1) Roslin se narodí syn, Edmure bude popraven
2) Starý Frey natáhne bačkory
3)Stoenheart zabije většinu Freyů
Východ
1) Sansa se vdá za Harryho
2) Malíček zabije Roberta
3) Sansa zabije Malíčka
Královo Přístaviště
1) Lannisteři se začnou zabíjet s Tyrellama
2) Varys zabije Maceho
3) Aegon obsadí město
Jih
1) Dornové vpadnou do Roviny
2)Arianne se vdá za Aegona
3) Doran umře
Záliv otrokářů
1) Drogon upraží Jhagův khalasar
2) Tyrion se vplíží do Meerenu
3) Yunkajci zaútočí, ale většinu jich zabijou draci a Železná flotila
podle mě tam byl Theon jen abychom viděli co se na Severu dějě a poznali krutost boltonů z první ruky a teď je to postava navíc, jejíž smrt zas může překvapit pár čtenářů
Theon je bezprstá troska, ten nemá budoucnost (podle mě samozřejmě ale třeba máš pravdu ty)
jinak bitva mezi Stannisem a Boltony bude podle mě vypadat podobně jako bitva u Kresčaku/ Azincourtu, protože Stannis je skvělej velitel a právě v těchto dvou bitvách se projevila brilantní vojenská strategie kdy míň angličanů porazilo více francouzů a navíc Martin je inspirován Anglií
beru, že se potká s Dany pokud Meereen + Victarion vyhrají a Dany se vrátí, ale jak ji znám tak právě po tom setkání by mohl brzy zemřít ...pamatuješ jakej problém měla přijmout čestného Barristana Selmyho.. s Tyrionem...
Přál bych si aby byl ve svém tažení úspěšný malíček (pokud možno se Sansou jako manželkou, nebo alespoň nástrojem). Stannis mě je u pr****, ať třeba zdechne a jeho vojska se pak přidaj k Jonovi při obraně zdi před Jinými. Jeho slavné prohry mě už nějak neberou, obávám se že právě jeho prohry naznačují že nás "překvapí" i nějakou výhrou.
Dany už asi konečně sežere drak. A nebo draka ovládne. Hlavně ať se už konečně proboha něco s drakama stane a hne se to ze zálivu otrokářů.
Bran...no to by mohlo být echt zajímavý. Bloodraven nemá dobrou pověst, takže bych se nedivil kdyby Bran hrál důležitou roli, ale na straně zimy.
Taky si dost slibuju od úlohy starků jako mněničů (Arya, Bran, Jon)...pořád se mi vkrádá a spojuje myšlenka na draky a měniče jako možnost jak je ovládat. Ale to by mohlo přijít až v posledním díle, protože než ta buchta z jihovýchodu zvedne prdel může trvat ještě jednu knihu.
A nebo se objeví ledový drak...teorie o nich jsou zase silnější díky Světu ledu a ohně.
Na Aryu se těším moc, ale zároveň se i trochu bojím, aby její linka nedopadla nějak ála Daenerys a budem jen čekat kdy se to hne dál.
Co se vyklube z Aegona, jestli je vůbec pravej, jestli to jestli je pravej bude hrát roli...uf spekulovat by se dalo dlouho, dlouho...už aby to vyšlo sakra!!!
Bloodraven nemá dobrou pověst, ale podle skeče v Rytíři sedmi králoství vypadal jako rovnej člověk, tady podle mě zrada nebude a Bran i Brynden budou bojovat nějak proti Jiným..
ale jak? to by mě taky zajímalo..
mimochodem myslíte si, že Průzkumník je Benjen?
Jo podle mě by mohl získat nebo zjistit něco pomocí čeho si udrží mysl i po přeměně na Jiného, třeba protože je Stark nebo ho nějak zakouzlil brynden
@Stannis_Baratheon
hezky :D 2 body za slohovku
ale nemyslím že je železných tolik aby zároveń mohli jít po High Garden a Lannisportu ... já jejich počet odhadoval na max. 4000-5000 ještě před tím než zaútočily na Sever a Victarion odvezl půl flotily
:D a upřímně v Meereenu bych takovej happy end nečekal, bacha abys nebyl zklamanej, uznávám že mají velkou šanci na vítězství proti těm neschopným armádám Yunkaie atd. ale spíš bych čekal že se to pak po... mezi nimi navzájem (POV postavy)
http://awoiaf.westeros.org/index.php/March_on_Winterfell
Kde slouží 2 500 z horských klanů a 1250 z rodů Glover, Talhart a Mormont, tak nemohli mít jen 5000 mužů, vžyť by síly Severu s takovým počtem jen vyrovnali dokonce by možná seveřani byli v přesile. :D A jak by s tak malými silami mohli napadnout naráz Kamenité pobřeží, Kalinskou držbu a Pahorek v Hlubokém lese, vždyť by byli strašně rozptýlení. A o Štítových Ostrovech nemluvě, proboha vždyť po těch ztrátách na severu by jim zbyli oči pro pláč. :D. Vždyť i Walder Frey má 2000-3000 pěšáků. Ne, před válkou jich bylo.
To je jedno, přinejmenším Daenerys vyhraje. Drogon spalí všechno. Neviděl jsi opening Hobita 3? Tady to dopadne stejně
@Stannis_Baratheon
mrkni se na mapu na neúrodné, malé, kamenité ostrovy by se 20 000 vojáků ani nevešlo :)
vycházím z toho že malý lord disponuje 2000-3000 vojáky pokud se snaží nebo mu to pozabíjeli zrekrutuje i další
železným jsem tedy dal dvojnásobek protože jsou to všichni bojovníci..
obsadili Pahorek, Torrhenův dvůr a Držbu na víc se nezmohli a neměli na to vojáky a to tam Balon poslal úplně všechny (Zimohrad nepočítám Theon tam neměl víc než 50 mužů a vidíme jak dlouho to udržel)
na jihu můžou někteří lordi disponovat více vojáky protože je tam úrodnější země
jinak na toto téma jsem tu zakládal topic, ale pokud vím:
Rovina 50 000
Lannisteři 30 000-40 000 (placení žoldáci-mají zlato)
Sever 30 000 (když šel Robb na jih ti lordi mu toho tolik nedali podívej se co tam zbylo)
Bouřlivý konec 30 000 (Stannisova armáda při útoku na přístaviště)
Říční krajiny +-25 000
Údolí 20 000 (je malé)
Dorne méně než 20 000
je tam zmínka, Doran boužel pro něj zdědil nejřidčeji obydlené království ale třeba pak tam Quentyn mluví o 50 000 dornkých kopí, mě se zdá, že Martin prostě od začátku průběžně navyšuje počty jinde jsem četl že zase bouřlivé krajiny na tom mají být stejně jak údolí a dorne a mají mít jen 20 000 ale pak by neseděla ta Stannisova armáda..
promiň na tohle jsem ujetej a řeším to díváním se do map atlasu furt ;)
jako nejlepší zdroj pro porovnání sil bych bral čísla při Dobytí (Západozemí Targaryeny)
:D popros Martina :D
To, kolik měli Železní 1BL je bezpředmětné, asi stejně jako počet Benátčanů ve středověku. Pro aktuální dobu vycházejme z toho, že na Trojzubci bylo necelých 100.000. Tyrell obléhal Bouřný konec, takže celé Západozemí může do pole postavit tak 200.000 vojáků.
Robb měl asi 20 + v říčních krajinách třeba 15 (i když ty už prohlušil Hora dřív). Tywin osobně velel 20, Jamie měl 15, dalších asi 10 rekrutovali. Tyrellové asi 50 (v poli, zálohy asi jsou), Stannis na Černovodě 20 (ke Zdi pak ani ne 2). Dorne si myslím, že 20 klidně postaví,... nevím u Železných bych řekl, že něco mezi 5-10 není úplně blbý odhad.
Mimochodem nejméně zalidněný je asi Sever, nikoli Dorne, ne?