Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1270271273275276581

Komentáře

• @Hildegarda tak evropsky soud prý zamítl z důvodu, že nepodala žádost k norskému soudu, jak říkám, nechápu v mnoha ohledech proč postupovala, tak jak postupovala, nechápu proč jí to advokátka dovolila, udělala určitě spoustu kiksů, ale to snad neznamená, že si zaslouží přijít nadobro o děti, pokud jí nebylo prokázáno žádné týrání ani zneužívání, sociálka by neměla být stavěna nad policii a jejich domněnky a pochybné závěry by neměly mít vyšší hodnotu než skutečné důkazy.
  • V zásadě souhlasím s Krisou, nechápu proč si maminka "vzpomněla" až po čtyřech letech. Ale musím uznat, že teď má to PR zvládnuté slušně.
  • @Dreamer No ved to! Mam pocit, ze ide o byrokraticku otazku. Ak nepodala ziadost o svoje deti, tak je jasne, vo co go.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Dreamer Já jen prostě nechápu, proč důvěřovala norskému systému 4 roky! I rok je dost dlouhá doba, aby důvěřovat přestala a hnala to co nejvýš.
    Trochu mi přijde, že se neřeší vůbec ti kluci - není pro ně po 4 letech paní Michaláková už někdo cizí? Nebude to pro ně ještě víc stresující? Nevím, docela by mě zajímal názor někoho, kdo na tohle zná odpověď, pokud někdo takový existuje.
  • Na porovnanie pre tych, ktori tvrdia, ze u nas by to bolo ine. Toto je aktualny pripad zo Slovenska, clanok je z dnesneho dna.
    https://dennikn.sk/63998/dieta-vam-mozu-zobrat-aj-preto-ze-je-chore/
  • @Krisa pokud by matka vzdala svůj boj, předpokládám, že kluci by nezůstali u pěstounů ale přistoupilo by se k adopci, čili by tak jako tak došlo k vytržení ze současného prostředí. Navíc jsou momentálně oba rozděleni k jiným pěstounům, než u kterých byli na počátku ne? Navíc pokud svoji matku mohli během těch 4 let vidět pouze dvakrát ročně, na nějaké směšně krátké schůzce pod drobnohledem sociálních pracovnic,tak je logické, že matku už příliš neznají. Tohle mi připadá jako neuvěřitelná nespravedlnost, matka po takovém odloučení také musela utrpět neuvěřitelnou psychickou újmu, kdo jí tohle vynahradí? Jsou snad její práva a psychická pohoda na nižší úrovni než práva jejích dětí?
  • @brbr tak podle toho co vím z médií, si nevzpomněla po čtyřech letech, po ty čtyři roky se celý ten spor táhne, ale byl medializován až teď, medializací si matka u norské sociálky asi moc nepomohla, ovšem je fakt, že nevím, kdy si vzpomněla na českou vládu a začala to řešit přes ni.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Že se vmezeřuji, "správná" procedura postupu jednání s orgánem sociálně právní ochrany dítěte potažmo soudy není mnohdy zřejmá lidem ani v mateřské zemi, natož v zemi cizí (i kdybych tam několik let bydlel), i právník nespecializující se na tu oblast bude mít problém. Natož někdo, kdo prochází dosti složitou životní situací, je vyšetřován policií, čelí obvinění atd. V takovém případě bych se divil, kdyby to bylo bez oněch "kiksů". A o kompetenci úřadů ohledně toho, zda postupují tak jak mají a že si správně vykládají pravidla, kterými se mají řídit, mám též své pochyby (či spíše zkušenosti). Tak nebo tak hodnotíme něco, o čem máme velice málo skutečných informací, média si přisadí svoje, Norsko, naše úřady, paní Mihcaláková, angažovaní politici atd.
  • @Dreamer Jo, tím "vzpomněla" jsem myslela, relativně dlouhou dobu než zapojila do sporu ČR.

Spíš mě fascinuje mediální stránka toho sporu - Hašek prodává metál, pomalu se vyhlašuje válka Norsku, při biatlonovém poháru v Novém Městě se posílají prohlášení norským sportovcům, atd.
    @Dreamer Nevím jak v Norsku, ale tady by se k adopci mohlo přistoupit až poté, co by se rodiče vzdali práva na své děti = právně by je uvolnili. Takže i kdyby vzdala boj, ale nevzdala by se práva na děti, k adopci by dojít nemohlo. Ale nevím, jak to je v Norsku!
  • Pokud jde o mě, nevěřím Norsku ani slovo. Co to je vůbec za úřad, že jeho slovo má větší váhu, než vláda nebo policie a stojí mimo jakoukoli kontrolu? Je to ujeté, jestli je pravda jenom polovina toho, co o norském systému péče o dítě koluje, tak to podle mě není ani trochu v pořádku.
    Pokud jde o to, že se to medializuje až teď, to se vám jenom zdá. Vsadím se, že tohle už někdo dřív v médiích řešil, jenom se to tak nechytlo a málokdo si to pamatuje. Nemluvě o tom, že ten úřad očividně vyhrožuje tím, že pokud rodiny případ medializují, děti už nikdy neuvidí. Problémy s jejich systémem mají i další země a také samotní Norové. Kolik lidí se snaží svůj boj vyhrát potichu a my o nich nevíme?

Naše země je bohužel příliš malá a nevýznamná, aby tohle mohla řešit na diplomatické úrovni. Podle toho, co jsem si četla, stejné případy řešili i Rusové a Indové a děti nakonec dostali zpět, ovšem pouze po silném diplomatickém nátlaku a rozepří mezi zeměmi. Česko si tohle může sotva dovolit.
  • @Denebola Protože Norsko je ekonomická supervelmoc s úchvatným počtem obyvatel? =D Ne, vážně, jestli je Češích nějaké zobecňování pravdivé, tak je to to o stáhování kalhot dlouho před brodem. Nejhůř tak Česko může vyhostit jejich velvyslance. Norsko samozřejmě může nátlak z české strany ignorovat, do války s nima nikdo kvůli tomu nikdo nepůjde. Ale mezinárodní soud je už trochu jiná liga než posílání ošklivých diplomatických nót.
  • Potřebujeme Apache. K tomu speciální jednotky a blitzkrieg útok na Norsko =D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Vinnetou: Volal mne někdo? :D
    @Denebola Jenže je to úřad Norska a jak si to tam zařídí, takové to mají a když tam budu chtít žít, budu to muset respektovat.
    Mně taky přijdou ujeté burky, japonské zábavné soutěže, jedení živých chobotniček, mnohoženství, zapuzení manželky a mnoho dalšího, ale je to věc těch zemí, jaká pravidla si nastaví (pro chytače za slovo: do jisté míry, samozřejmě).
  • @Krisa To, že je norská sociálka nad soudem a nemusí se jeho výroky řídit, je divné a podezřelé, ale budiž. Jenže jedna věc je řídit se zákony země, ve které jsem, a druhá trestat cizince za něco, v čemž ho tamní soud uznal nevinným. V tomhle případě je zrovna tenhle argument "jiný kraj, jiný mrav" k ničemu. Rozhodně není absolutně tolerovatelné, aby norský úřad zadržoval občany cizího státu, kteří se nedopustili žádné kriminální činnosti. A jejich vysvětlení, jestli odmítnou svěřit ty dva kluky do péče příbuzných, si ráda přečtu. Pravděpodobně to bude něco ve stylu, že pro jejich duševní vývoj bude nejlepší, aby zůstali tam, kde jsou, a že si to tak sami přejí (protože přání tak malých dětí "samozřejmě" nejsou ovlivnitelná a úřad se jimi musí řídit) a sakra, navalte už konečně ty jejich pasy.
    @svoa00 No jestli takhle postupují u všech, včetně vlastních občanů, tak to tam asi tak funguje a my se s tím budeme muset smířit.
    Zadržování cizích občanů je blbé, ale já nevím, kdy o jejich propuštění ČR požádala (hned nebo až po 4 letech?).
  • Chápu, že když tak chci žít, tak se musím řídit jejich zákony, ale aby tyto značně ovlivňovaly i cizince, co jsou tam na dovolené? Norský zákon stanovuje, že veškeré děti, které se zrovna nachází na území Norska, jsou pod ochranou státu. To znamená, že ti takto mohou dítě odebrat i v případě, že tam jsi dva týdny na dovolené, a neuděláš nic. Když pominu, že já osobně se Norsku budu vyhýbat jako čert kříži, tak tohle už může být pro kohokoli na pováženou a smířit se s tím nemusí.
  • Když už Norsko, tak Špicberky. Kamarádova sestra tam byla na rok pracovat a z toho co povídala to vypadá, že pevninské Norsko na Špicberky z vysoka kašle :-D
  • Čo je vôbec v Nórsku oproti zvyšku severských krajín, čo by tam ľudí lákalo?
    @Arutha Petter Northug
  • @Krisa Neviem, ale asi by som si ho radšej išiel pozrieť na nejakú súťaž než ho ísť hľadať do krajiny čo má pol milióna kilometrov štvorcových. :D
    @Arutha No jo, jenže tam se na něj půjde podívat tolik lidí... By ses musel dělit :P
  • Tak dneska na kulturní notu...

http://www.theguardian.com/world/2015/mar/08/us-tourists-caught-carving-names-into-colosseum-rome

Dvě Kaliforňanky přistižené, jak vyrívají do Kolosea svoje iniciály a dělají si selfie. No vážně, jak velký idiot člověk může být? Loni těch půlmozků bylo pět a je to jenom pár měsíců, co při rýpání do Kolosea přistihli Rusa, který dostal podmínku a pokutu dvacet tisíc euro (na kterou samozřejmě neměl).

http://www.novinky.cz/zahranicni/blizky-a-stredni-vychod/363672-islamsky-stat-pustosi-dalsi-vzacne-naleziste-staroveke-asyrie.html

Ale spoustu podobných památek ukořistili mnohem dřív Britové a Němci - kluci, jsem na vás hrdá :twisted:
    Nedávno byla v TV zpráva, že 2 Němci (tuším) sprejovali na Národní divadlo a nechali se vyfotit kolemjdoucím, ze kterého se vyklubal policista v civilu, který si na jejich foťák nafotil důkazy :D
    @Dreamer Eko-bio-tofu lidi mě děsí.
    Jojo, výskyty a předávání černého kašle z nedávna je totiž děsná sranda, která je proti očkování moc zdravá.
  • upraveno 9. března 2015
    @Krisa taky jsem myslela, že jde o "středověkou" chorobu, dokud se neobjevila v mém dosti blízkém okolí, snad si mimina těchto rodičů nebudou muset podobné nemoci prožít a protrpět.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.