Co jiného číst?

upraveno 3. ledna 2011 v Literatura
1525355575893

Komentáře

• @Everett_Young jojo Rhulad je skvělá postava, nejlepší Edur, mně nevadil ani Trull, ikdyž to je takový dobrák, např. soubojem se Střížem v Vichru je skvělý.
  • Já Edury nemusím. Trulla už vůbec ne, je to přespříliš kladná postava. Mně se z ras nejvíc líbili Tiste Andii a jejich spojenci. Anomander, Caladn Chmur, Bába, Korlat a další jsou skvělí. Výborní jsou taktéž Segulehové a T'lan Imass. Onos T'oolan je má oblíbená postava.
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    upraveno 22. ledna 2015
    @Chmur mne sa prave Trull pacil, ked som to cital tak som si povedal aha konecne kladna postava a neni ani nijak dementna.
  • @Hildegarda
    O pár stránek výše jsi si posteskla, že na Slovensku se z vydavatelů fantasy jako menšinového žánru nikdo nechytá a jak málo překladů tam v této kategorii vychází - ale zase na druhé straně máte z první ruky mnohem rychleji nové knihy Juraje Červenáka a to také není k zahození - na nová dobrodružství kapitány Báthoryho, která měla v češtině vyjít už někdy v listopadu si počkáme minimálně ještě 2 měsíce a nějaký nový Černý Rogan je zatím v nedohlednu (ale ten možná i u vás :-))...
  • @Crocuta Tak zase Cervenak je Slovak, co si musel urobit meno u Vas, aby sa u nas dal predavat ;)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Nevada Bohužel ano...
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    upraveno 15. února 2015
  • Práve sme s priateľkou dopozerali Legendu o sovích strážcoch a keďže to skončilo tak otvorene a priateľka miluje sovičky tak som skúmal či neexistuje pokračovanie filmové alebo seriálové. Prišiel som na to že o Sovích strážcoch existuje celá sága kníh. No nepodarilo sa mi nájsť žiadnu v kníhkupectvách. Neviete mi poradiť kde by som vôbec našiel info o ich preklade?
  • upraveno 16. února 2015
    @JoeGyry Nevím, jestli tě dobře chápu, ale v překladu (českém) jsem knihy našla tady, měl by to být přímo e-shop nakladatele (Mladá Fronta):
    http://www.kniha.cz/kathryn-laskyova/w-3915/

Edit: Hm, ale jsou celkem rozebrané, jak tak koukám... :-?
  • @Zlord_Antiježíš @CervenKa
    ďakujem pekne ste super (y)
  • @derfel Tak to se moc netěš, evidentně to bude podle hry a ta s knižním Zaklínačem nemá moc společného... takže nic od Sapkowského bych v tom nečekal.
  • No uvidíme, pokud by to bylo podle ságy a povídek asi by knihu vydalo Leonardo, když vydává Zaklínače a celkově Sapkowského. I když v dnešní době se v tom člověk těžko vyzná, když třeba Rytíře taky nevydal Talpress.
  • @derfel Ano, ale tam byl stále autorem GRRM, a je to jeho oficiální prequel k hlavní sáze. Tohle je podle hry Zaklínač a od té se Sapkowski naprosto distancoval a odmítá s ní být spojován. Navíc nikde neoznámil nic o dalším psaní (kromě nedávno vyšlé osmé knihy).Takže tato kniha která vyjde je možná situovaná ve světě Zaklínače, nicméně toho herního, nikoli toho knižního.
  • upraveno 4. března 2015
    V dubnovém díle povnosti bude zase nějakej speciál Hra o trůny
    a v současné Epoše lze najít dvoustránku věnovanou Martinovi.
  • Čítali ste niekto Kronika temného dávnoveku? Do školy musím napísať prácu na tému Prvky šamanizmu v modernej literatúre a niekto mi radil že v tejto ságe je hl. postava šamanom. Viete mi to potvrdiť/vyvrátiť? :D
  • upraveno 8. března 2015
  • Nevíte někdo, jak je na tom překlad druhého dílu Archivu bouřné záře?
  • @derfel mě třeba ani tolik nevadila latina narozdíl od zaklínače mi tam celkem sedí a nepusobí to divně jako právě v zaklínači...jinak dialogy byli výborný
  • @DanielSvatoš Jo latina tam sedí, možná bych jen třeba já osobně uvítal vzádu překlad všeho - co si pamatuju tak tam uváděl, že úmyslně v poznámkách nepřekládal vše, za mě klidně mohl.
    Ještě co jsem si říkal, že třeba v názvech různých zbraní se běžný čtenář nechytá a trochu ukazuje co si všechno nastudoval. Kromě historických šermířů co se zaměřují na toto období beru, že některý drtivá většina čtenářů nezná. Jinak asi jsem to tady už psal husitskou trilogii celkem pochválil náš největší odborník na husitské období Petr Čornej. Uvádí, že Sapkowski přistoupil k teoretické přípravě poměrně zodpovědně a seznámil se s prameny.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @JoeGyry Už som to tu tuším písal. Mám doma zrejme prvý diel Černokňažníka. Musím povedať, že som mal veľké nádeje, ale boli troška rozkopané na začiatku. Zvládol som tak prvú kapitolu a odložil som to na neskôr. Hoci som zaklínača nečítal, mal strašný pocit, že autor pôjde až príliš nápadne tým smerom vo význame, že sa až moc inšpiroval. Takisto mi to prišlo príliš... americky hrdinské. Kúl drsný hrdina, čo hádže drsné hlášky (najskôr sa spýta koľko je nepriateľov v chatrči, len aby to zrušil tým, že je to napokon aj tak jedno, lebo je drsný a je mu jedno koľko má nepriateľov, on ich skántri všetkých). Samozrejme hneď pri začiatku stretne potetovanú ženskú, ktorá je strašne nedostupná a tajomná, ale napokon sa mu aj tak votrie do cesty. A už priam vidím ako odhalíme hrdinovú tragickú minulosť, pri ktorej prišiel o rodinu a tak. Jednoducho mi to už od začiatku prišlo veľmô nesympatické.

Ale potenciál aj nápad to má teoreticky dobrý a dalo sa s tým pracovať.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.