Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1259260262264265581

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
  • @pavel u nás jsme posledních pár let chodili na vánoční mše, občas i na Velikonoce jen kvůli faráři, mnichovi (nebo jak se tomu v pravoslavné církvi říká). Neuvěřitelě příjemný a charismatický člověk s roztomilým přízvukem :D Uměl několik jazyků, studoval na zahraničních univerzitách. Zpívali se koledy, žádné kecy o peklu apo. Jenže některé uvědomělé ovečky ho napráskali, že si moc rozumí se zdejšími (wtf?), taky měl nějaké problémy se sousedy, tak teď míří na Aljašku, ale prý se tam těší :D Já jsem křtěná a byla jsem na křtu i jako host/křoví, neskutečné, samé zvasty o pekle a hříchu, nic osobního, nic pozitivního. Možná to záleží na faráři nebo jsou skutečně tyhle kecy nutné?
  • upraveno 15. ledna 2015
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Hildegarda Ale víš jaký je pak problém se z takové církve dostat? Nevím jestli snad mají nařízeno za žádnou cenu nepouštět nebo co, ale i s originálem křestního listu je to pro ně problém a pořád se na něco vymlouvají a vyhrožují a zkrátka pustit nechtějí.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Lara pokud jsou nesezdaní tak ne, dítě narozené (nikoliv počaté, čímž je celý nápad poněkud povrchní a celkem k ničemu) mimo manželský svazek by katolický farář správně neměl pokřtít.
  • @Everett_Young No mě by právě zajímalo to Polsko, když Flanker tvrdí, že v podstatě každé dítě je automaticky zapsáno jako pokřtěné.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Hildegarda Ešteže tá stránka zbohom.sk funguje.
  • @Gepeto týkalo se to toho projevu, který mi připadal neosobní, nevhodný a zbytečný, tohle si klidně mohl odpustit. Fanoušek samotného obřadu se ze mě taky nestal, u lidí, kteří do kostela nechodi to nechápu, prarodiče na tom taky netrvali, asi to bylo kvůli pěkným fotkam miminka v kostele ve sváteční košilce.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Dreamer Já byla jednou na církevní svatbě. Bylo to ta nejhorší svatba, kterou jsem kdy zažila! 2 hodiny plkání o tom, jak má žena muži sloužit, n,apř. když přijde unavený z práce, má mu umýt nohy... no prostě hrůza děs. Naprosto dokonale to ohodnotila dcera máminé sestřenice (byla fakt malinká), která prohlásila: "Já se poblinkám" a pak to vyplnila :D.

Je mi jasný, že jde asi o to, kdo tu svatbu vede, ale i kdybych zažila sebelepší církevní svatbu (dost pochybuju, nemám kolem sebe téměř žádné věřící či pokřtěné), tak to nemůže zlepšit jejich reputaci.
  • @Krisa chudák holčička =D nejvíc mě rozčilovalo neustále vstávání a sedání, ani prospat se to nedalo, připadala jsem si jako mimozemšťan, nevěděla jsem, kdy mám říct ámen, ani kdy se pokřižovat, ničeho podobného už se v budoucnu nehodlám účastnit :D
    upraveno 15. ledna 2015
    @Dreamer Raz rodinný známy žid bol tiež v kostole a jeho prvá sťažnosť: ,,Veď tam sa furt vstávalo a kľakalo." =D

Predstav si, že by si toto mala každú nedeľu. Paradoxne to ma tiež trápilo. Človek to po čase nevníma, relaxuje a tu zrazu vstávanie. :D
    @Gepeto Chudáci totální endoprotézaři :D
    Já byla na jedné evangelické svatbě, to bylo takové fajn, kněz byl strýc nevěsty a vyprávěl o tom, jak Ježíš přeměnil vodu ve víno, pak se zpívalo, pohodička. Pak jsem byla na dvou římskokatolických a nechápala jsem, jak se mohly tak moc lišit. První byla v Lanškrouně a vedl ji Zbigniew Czendlik, povídal obecně o životě, úctě mezi manželi a tak, občas nadhodil vtípek, jak to nevěstě sluší, ta byla moc hezká. ALE jinou svatbu vedl takovej zvláštní kněz, kterej nám vyprávěl, jak kříž symbolizuje + jako pozitiva, - jako negativa, x jakože se s dětmi radost násobí...no hrozný, největší perla byla "svislá vertikála" a "vodorovná horizontála".
    Byla jsem i na křtu a kromě povinných frází typu "zříkáš se ďábla?", který jsou asi povinný, to bylo milé a intimní v kruhu rodinném - taky zásluhou prima kněze.

Autorka příspěvku je nepokřtěná neznabožka, co měla sama svatbu u rybníka

A ze mše za rodiče měla jednou tchýně nekolik dní depku, protože byl kněz kokot, házel nějaký příklady o blbých vztazích dětí a rodičů, a pořádně neřekl, co tím jako chce říct
    @Jitka V mene sínusu a kosínusu =D
    Když se tu zmiňují náboženské obřady, zažil jsem dva církevní pohřby a to radši zetleju nepovšimnut v prachu cesty než aby si mě nějaký flanďák bral do huby :)
  • @Lara mě naopak církevni pohřeb přišel velmi neosobni, ty náboženské řeči mě jako nevěřícího vůbec nijak neutěšily, na osobní čast příliš málo prostoru na úkor rituálu a obřadných řečí, které se mě vůbec nedotkly.
  • @Dreamer No, proto říkám, že to strašně záleží na osobě, která ten obřad provádí, jedno jestli civilní nebo církevní. I když u toho pohřbu, když je to blízký člověk, tak je to z mého pohledu skoro až jedno, co tam kdo kecá... když si teda odpustí extra drásající plky. :-|
    @Lara Nejhorší na pohřbech mi přišel "básnický přednes" nějaké naprosto cizí báby, která je zaplacená jako "uvaděčka" (nevím, jak se ta pozice přesně jmenuje).
  • Cha cháá, ty jsou parádní, ta první s kočičím zadkem obzvlášť. =D
  • http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/359118-temer-polovina-francouzu-je-proti-karikaturam-mohameda.html

To všichni ti autoři dystopií a informace a realitě komunismu západní svět nic nenaučili? Polovina Frantíků je pro omezení svobody slova? :wall: Chápou vůbec, že jenom blbec očekává, že bude žít v demokracii a nebýt něčím uražený?

Jako ve skutečnosti svobodu slova stejně omezujeme politickou korektností, manažerskými doložkami a doložkami o mlčenlivosti pro některé pracovníky ve státních službách, ale tímhle by islamistům jenom plnili jejich vlhké sny o tom, jak mají západ na háku a svoje vidění světa kdekoliv kdykoliv komukoliv vnutí kalašnikovem. Á propos - to přetisknutí karikatur a vytvoření nové je necitlivé vůči muslimům, ale necitlivé je i pálení vlajek západních států, pálení kostelů a provokativní slogany ("Jestli ty jsi Charlie, já jsem Kauchi" - příjmení těch dvou vrahů) v muslimských zemích. Se zabedněností sobě vlastní ignorují i to, že zobrazovat Mohameda je zakázáno jenom muslimům.

Jestli to Frantíci (BTW obyvatelé země, která pro udělení občanství prý ani nevyžaduje znalost úředního jazyka) myslí vážně, ať si svoje vize "svobodného světa" nechají pro sebe.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.