Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
@Hildegarda Aktuálně to u nás funguje takhle:
"Kdo bude zlobit, dostane od Mikuláše uhlí."
"Jéé, já potřebuju uhlí!"
"A šlupky."
"A co se z těch šlupek bude vařit?" :wall:
@brbr U nas ockovi donesie Mikulas uhlie...zivocisne, ine som nezohnala :)
Ale jinak klasika - mandariky, banány (v dobách, kdy nebylo možné zajít do supermarketu a nakupovat na kila), buráky, čoko figurky a adventní kalendář. Uhlí a brambory byly na vyhrožování městským balíkům... já věděl co je s bramborama práce i jak je uhlí užitečný, tak jsem si jej vždycky přál co nejvíc abych odvezl babičce...
@DanielSvatoš Teď jsem na Masarykově Univerzitě na oboru Aplikovaná informatika.
Nemyslim si, ze jako student vysoke skoly bys mel mit uceni nazpamet v malicku. Hodne lidem to nejde, a nemyslim si, ze by kvuli tomu na vysokou skolu nepatrili. Me treba uceni nazpamet dava dost zabrat a presto jsem FI MUNI prosel docela bez obtizi. A to podle me plati pro vice oboru, napriklad matematiku, fyziku a proste obecne STEM.
Z toho teda taky plynne, ze obtiznost predmetu (a tedy i oboru) je spise subjektivni.
No to ja si teda ani nemyslim. Je pravda, ze jsem si tam zadny predmet nezapsal, ale urcite tam nejsou jenom lehke predmety, a je dost mozne, ze mnoho oboru bych na FF nezvladl.
Na druhú stranu, pri filozofii sa práve používa taká logika, že niekedy aj keď sa to naučíš, nevieš to. Položí ti otázku typu "Ako to bolo myslené" a ty musíš hovoriť o súcnach a o tom, ako o človeku rozhoduje jeho duša delená do sveta ideí skrze anamnézis, čo si musíš prepájať a tváriť sa, že to dáva zmysel. To vie byť tiež výzva.
Ale za matiku by som to nemenil :D Tam keď sa pozriem na tie hieroglyfy, tam som rád, keď tam nájdem číslo.
BTW1: Aj v sociológií a filozofií a podobne potrebuješ latinu, ak si chceš zľahčiť učenie, potom si len zapamätáš pojem a obkecáš. Napr. výraz determinizmus si ako definíciu nemusíš presne pamätať, ak vieš, čo to znamená a vieš okruh, ono to príde samo.
BTW2: Povedal by som, že v dejepise potrebuješ čeliť problémom. Aspoň tak to robila naša profesorka dejepisu. Viac ako hladu textu sa nám snažila vysvetliť motívy daných činov a politické plány. Často ak hovorila o dobytí niečoho, tak sa spýtala, prečo to bolo dôležité (čím bolo treba často zapojiť všeobecnú zlanosť, čím je ten a onen prístav dôležitý, čo blokuje, čím to spojí) a následne nám tak vysvetlila kontext.