Catelyn v knize nejvíc záleželo na tom, že jí odjedou pryč děti. Původně tuším měl jet i Bran. Její nenávist k Jonovi pramení především z Nedova absolutního mlčení o jeho původu.
Spíš bych řekl z toho, že ho Ned vychovával na Zimohradě společně s jeho legitimními dětmi. Někde přímo říká, že by dokázala přežít, kdyby mu po světě běhaly "stovky" bastardů (jako králi Robertovi), ale to, že jednoho má neustále na očích jí štve.
Říkal to GRRM, když vysvětloval, proč není použit název Píseň ledu a ohně. Že prý Hra o trůny je údernější a asi se z marketingovejch důvodů použije u všech sérií. Což je rozumný, posilovat brand. Ale samo to neni zaručený, tohle rozhoduje HBO.
Tak je to i logický. Proč by pro každou sezónu měnili název seriálu? Navíc Hra o trůny je přesně to, oč tam celou dobu běží, tak proč to tak nenechat, když už nepoužili název Píseň ledu a ohně?
...kromě toho každej kdo se bude aspoň trochu zajímat zjistí, že to je Píseň ledu a ohně asi tak půl minuty potom co zapne internet, ta sága je jedna z nejznámějších fantasy a autor je relativně dost osobnost, takže v tom bych žádnej stres nehledal.
Ohař je dobrej, sice není tak ohyzdnej jako v knize, ale to není ani Tyrion, každopádně má správnej "démonickej" pohled, takže já jsem s ním spokojenej.
připomenete mi někdo, v jaký situaci to dá Tyrion Joffovi facku (čas 0:44)? Je to eště na Zimohradu, jak muříká, aby šel vyjádřit Eddardovi a Catelyn soustrast?
je to aj eddardov smiech? nenapadá mi, pri akej príležitosti by vravel svoje rodové heslo a smial sa pri tom. pravda, ten smiech môže byť strihnutý z úplne inej časti deja...
Parádní trailer, už dlouho jsem nebyl takhle nadšený a natěšený z každičého obrázku, každičkého teaseru, traileru atd. Jen trochu nechápu tu Nedovu hlášku "I was trained to kill"
Komentáře