Je zajímavý, že když hraju jinde a nemíchám se do toho, tak švédi velice rychle dobudou Kodaň a Dánům zbyde jen Island :) škoda že za Dány se hrát nedá, za ty bych si to právě zahrál rád.
Pokud funguje ta hra na stejném principu jako předchozí díly, stačí přepsat pár řádků v configu a všechny frakce budou přístupné. Spíš se mi líbí způsob vznikání nové frakce na způsobu rebelie, dánům se vzbouřilo norsko a vytvořilo samostatný stát, zajímalo by mě jestli by takhle dokázaly vzniknout i české země. Mám dojem že už to tak bylo v Rome: Barbarian invasion.
@Blackfish V rome: BI se jednalo pouze o určité národy. co se týká přepisování configu, tak u medievalu a rome to funguje, nicméně v napoleonu jsem to již musel módovat a empire je na tom podobně (myslím).
@Blackfish V datadisku Medieval II: Kingdoms takhle mohlo Norsko vzniknout taky. V Empire ještě podobně může vzniknout Afghánistán. Ale tam to většinou zaplaví Indové, kteří jsou tam naprosto přepísknutě silní, jediné, jak jsem zastavil indickou invazi, bylo hrát za Rusko.
No podle wiki mohou v Empire vzniknout tyto země. Afghanistan, Gran Colombia, Greece, Hessen, Hungary, Ireland, Mamelukes, México, Naples & Sicily, Norway, Punjab, Québec, Scotland, United States
Pamatuji si, že v medieval 1 byla jen jedna takováto frakce. A bylo docela vzácné na ní narazit. Já z toho měl hrozné vánoce když se mi na mapě vedle Francie zjevilo Burgunsko. Pak mě bavilo zjišťovat, jaké všechny další skryté frakce ve hře ještě jsou :-)
@M1on : Celkem mě mrzí, že v Alphě nebude soubojový systém. Na ten jsem se opravdu těšil. Ale trailer vypadá moc hezky a nová hudba je taky dobrá. S tím skladatelem, co si ho našli, nešlápli vedle.
@Blackfish Crusader Kings II je dost specifická hra. Hra za panovníka dává řadu možností, které by u hry za stát nedávali smysl a strategie je tak doplněna o trošku RPG. Trochu mně ale frustrovalo periodické přicházení negativních traitů, nebo ztráta pozitivních. Řešil jsem načtením starší pozice, ale občas to bylo zdlouhavé. Předpokládám, že snahy o zhoršení mých panovníkům byly kvůli jejich kvalitám, a že hrát za nedochůdče, tak je tomu naopak. Základem dlouhodobé strategie je jinak kvalitní potomstvo, to dá fušku, pohlídat si, aby z nich nevyrostl nějaký budiž k ničemu.
Jenom pro doplnění (asi už jste si všimli), tak na steamu právě běží víkend slev u Paradoxu. Nejenom Crusader Kings, ale i EUIV, Cities in motion a Hearts of iron jsou s velmi sympatickými slevami.
@M1on: Nj, Dungeon je tam odjakživa, pekelníci jsou proti němu rybízové ;-) I když netuším, zda jim vůbec ještě zůstaly nějaké původní jednotky. Hádám, že takoví Minotauři by mohli..
@Ugla V šestkách mají minotaury, oči zla, mantikory a černé draky. A podle dnes zveřejněného popisu království temných elfů. Žijí v hlubinách Ashanu i troglodité. Takže se možná vrátí i zelení slepci s kopím. :-)
@Montezuma3 Trailer mají pěknej. Mě to přestalo bavit hnusný nepřehledný menu, čekací fronty na simulátor bitvy 5 vs 5 a nudná hrátelnost můj subjektivní názor
Komentáře
škoda že za Dány se hrát nedá, za ty bych si to právě zahrál rád.
Osobně jsem to nezkoušel, ale mělo by to dánsko zprovoznit :)
http://wiki.totalwar.com/w/Factions_in_Empire:_Total_War
Afghanistan, Gran Colombia, Greece, Hessen, Hungary, Ireland, Mamelukes, México, Naples & Sicily, Norway, Punjab, Québec, Scotland, United States
Pamatuji si, že v medieval 1 byla jen jedna takováto frakce. A bylo docela vzácné na ní narazit. Já z toho měl hrozné vánoce když se mi na mapě vedle Francie zjevilo Burgunsko. Pak mě bavilo zjišťovat, jaké všechny další skryté frakce ve hře ještě jsou :-)
- nehrál jsem ještě ani jedničku, mohl by mi to někdo doporučit?
Crusader Kings II je dost specifická hra. Hra za panovníka dává řadu možností, které by u hry za stát nedávali smysl a strategie je tak doplněna o trošku RPG. Trochu mně ale frustrovalo periodické přicházení negativních traitů, nebo ztráta pozitivních. Řešil jsem načtením starší pozice, ale občas to bylo zdlouhavé. Předpokládám, že snahy o zhoršení mých panovníkům byly kvůli jejich kvalitám, a že hrát za nedochůdče, tak je tomu naopak.
Základem dlouhodobé strategie je jinak kvalitní potomstvo, to dá fušku, pohlídat si, aby z nich nevyrostl nějaký budiž k ničemu.
A podle dnes zveřejněného popisu království temných elfů. Žijí v hlubinách Ashanu i troglodité. Takže se možná vrátí i zelení slepci s kopím. :-)