Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1240241243245246581

Komentáře

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 24. září 2014
    @Hildegarda Mluvila jsi o Bratislavě, ne o bratislavském kraji ;-)
    Ostatně by mě zajímal rozpis daní na oblas vs. co se z vybraného vrátí nazpátek.
  • @flanker.27: Asi máš recht, já se zajímám spíš o druhou světovou a celkem jsem si byl jist jen tím, že tehdy to Kriegsmarine nebyla... To Hochseeflotte jsem přidal jako doměnku, protože jsem si ten termín pamatoval v souvislosti s bitvou u Jutska (která měla přesah -v konstrukcích- i do druhé světové války). Každopádně, tvůj popis dává smysl... a vida, co vše se člověk dozví... :o)
    @Jay Často se stává, že je jedno loďstvo (flota, fleet, nezaměňovat s flotila) zaměňuje za celé námořnictvo, i já jsem to dělal. Typický je to u Japonců za 2. světové, kdy se Spojené loďstvo (tedy pacifické síly japonského námořnictva) zaměňují za celé námořnictvo a obvykle admirál Jamamoto za velitele celého námořnictva, i když vrchním velitelem námořnictva (tedy náčelníkem štábu) byl admirál Nagano.
  • upraveno 24. září 2014
  • upraveno 24. září 2014
    @Gepeto tak v muzeach vela cernozeme nie je ;).
    K tomu vid reakciu na flankera.
    Kazdopadne, ako som povedala, byvam 15 minut od centra mesta v zahradkarskej oblasti. Prave sa zberaju posledne paradajky ;)

Sorry, ale Tatri hrozne biju do oci, pravdaze, ak nie si dyslektik.
    @Hildegarda To já aby bylo jasno, v Čechách se obvykle Prahou nerozumí celé střední Čechy.

Mi to připomnělo ten vtip "Na Žitném ostrově roste obilí jako telegrafní sloupy, místy i hustěji" :)
  • @flanker.27 to bolo v suvislosti s Benatkami. Je vseobecne znamy pojem odtrhnutie Benatok, aj ked sa jedna o celu oblast. Prahu do toho preto tahat nemusis.

Vtipy z druhej svetovej nepoznam...
    @Hildegarda Tam se celou dobu mluví o Benátsku či benátské oblasti. Když jsem četl Bratislava, rozuměl jsem tím Bratislava. Od teď to budu brát i s přilehlými polnostmi a poplužními dvory :)
  • @flanker.27 Tak potom se u nas mluvi o necem jinem ako u vas...
    @Hildegarda To je možný, i naše řeči se liší, jak jsem si všimnul :)
  • @flanker.27 Viz odtržení "Bratislavy" v roce 93 =D to taky bylo jenom "pár vesnic okolo" :-D
    @Everett_Young Který jenom doplácely :D
    @Hildegarda
    1) Preklep
    2) Mne zase bijú do očí adiakritické slová
    3) Neboli to múzea, skôr obhliadka Bratislavy ženou, čo tam býva...
  • @Gepeto Definicia preklepu je trochu ina. Vid
    "Nejčastějším překlepem bývá chybějící nebo přebytečné písmeno, nebo nesprávné pořadí písmen ve slově. Často bývá omylem použito písmeno, které na klávesnici leží v sousedství správného písmena, nebo chyba vzniká nesprávným použitím přeřaďovače (klávesy SHIFT)."
    Nepouzivam diakritiku, lebo na iPade kupenom v USA je to nanajvys neprakticke. A to nie je chyba. Breses na zlu stranu
    @Hildegarda
    Tak ja som iPad v rukách v živote nedržal (holt som len obyčajná nižšia trieda ľudí, ktorí sú kapitalistickými možnosťami skôr odrbávaní, takže využívame peniaze na potrebnejšie veci než sú jabĺčka), akokoľvek nechápem, čo s tým má miesto kúpi. Akože technológie v USA sú špeciálne, nepodporujú diakritické fonty, nemajú takú možnosť? No ak je to dôležité, my máme sprchu zrejme poľského pôvodu a ja kalkulačku asi čínskeho... Hoci je zvláštne, že nevidím žiadne špcifiká...

To je ale beztak fuk... Aj tak viem, kam by táto debata Ďalej mierila...
  • upraveno 26. září 2014
    Kam až mé znalosti o jablíčkách jdou (moc daleko ne) tak ipady podporují češtinu i slovenštinu. Měla by tam být i nativně, jazyky se přenastavují nějak takto: "settings -> Interantional -> language -> výběr"
  • upraveno 26. září 2014
    @Gorgloj Ale na to, aby si stvoril š, ľ a pod musis znacne obmedzit rychlost pisania, pretoze extra klavesu na to nemas, ako je tomu na pocitaci po prepnuti jazyka . Takze pre mna je to neprakticke.

Kym sprcha ci kalkulacku mozu v cine aj u nas pouzivat ludia vykoristovani kapitalizmom rovnako bez toho, aby to niekomu bilo do oci :roll:

Niekto kupuje zene hodinky, brilianty, auto, ja som dostala ako darcek iPad, kedze nic zo spomenuteho nemusim ;). Niekto ma doma pocitac, niekto iPad. Pritom pocitac je drahsi...
  • upraveno 26. září 2014
    @Hildegarda Já jsem na androidu zvyklý diakritiku psát, není to podle mě až takové zpomalení. Pokud vím tak na iOS se dá psát diakritika stejně jako na android.
  • @Hildegarda Tak záleží na tom jaký konkrétně máš model, co jsem je tak zběžně prošel, tak se dají iPady pořídit i za 20 000 czk a za to už se dá poskládat hodně slušný počítač (samozřejmě když víš od koho co sehnat, nemyslím PC sestavu).
  • Když už jsme u těch IPadů, jak to, že mi na něm nefungujou icefire stránky? Začnou se načítat a pak se zavře celý internet (používám prohlížeč safari, či co to tam je).
  • @Everett_Young Mam normalny podpriemerny model ;)

@brbr mne to robi na icefire posledne dva dni a tiez mam safari, ale na fb mi to robi stale
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    @brbr @Hildegarda
    Je otázka, jestli Kecáliště odpovědné osoby čtou. Napište to spíš sem: http://www.icefire.cz/forum/discussion/51413/novy-ice-fire-model-2012#latest
  • @Everett_Young !pozor! V angusfarm restaurant v Sobesukach u Nepomuku obsluhuje servirka velmi podobna Maise!
    @Jitka Everett sa momentálne zrejme balí, aby mohol navštíviť Soběsuky u Nepomlku (ktovie, čo je tam hlavné remeslo) :D
  • Jelikoz tu maji ten biochov krav, tak asi Hlidac krav
  • upraveno 27. září 2014
    Já vás obdivuju, že na těch pseudoklávesnicích vůbec něco napíšete. Pro mě je i ta notebooková spíše náhražkovou surovinou.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.