Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1236237239241242581

Komentáře

• " V tuhle chvíli zcela nenásilné" - To má být vtip? Vždyť ve spoustě městech se řezali Ukrajinci s Rusy (zjednodušeně). Nebo Rusové s policii...
  • upraveno 1. září 2014
    @flanker.27 Tvůj popis je silně tendenční a jednostranný. Slovy 'to má být vtip?' se to dá vyjádřit celkem přesně. Snažíš se vytvořit dojem objektivnosti, ale přitom to předkládáš manipulativně. Protesty na východě země rozhodně nebyly pokojné, viz vypalování a zabírání instituci radikály atd. Dělo se to na obou stranách.
  • Ještě navíc když připočtu, že proruští demonstranti (abych jim neříkal tedy rusové) byli ti co začali obsazovat správní budovy, tak se mi to nezdá úplně dobré opáčko..
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Nestačí koukat na ČT :)

Zatímco majdanovci se šli bít cíleně (dlažební kostky, molotovy - mimochodem už v záběrech z konce minulého roku jsem viděl policii v Kyjevě, která se jen pasivně bránila štíty a nijak nezasahovala), tak na východě sami protestanti nebyli ti, kdo začal. S obsazováním správních budov také nezačali jako první, s tím začali majdanovci (krom správních budov a televize také rabovali v kancelářích strany regionů).

Opakuju. Kdyby nedošlo k násilnému převzetí moci, nemuselo nic z toho být. Ty volby dle dohodnutého termínu mohly být někdy teď a mohlo se to odehrát v klidu.

Pozor, opakuji asi po desáté, současný stav nemá jediného viníka, oponuji především jednostrannému výkladu ofiko médií (a tomu zde).
    upraveno 1. září 2014
  • upraveno 2. září 2014
    http://zpravy.idnes.cz/ruska-vojenska-doktrina-zmena-deg-/zahranicni.aspx?c=A140902_093704_zahranicni_bse

Některé výroky jsou značně úsměvné. Třeba takové "zvyšování útočného potenciálu budováním obranného systému" Asi to ale zní lépe - pro Rusy - než "snižování našeho útočného potenciálu". Protože Rus na rozdíl od ďábelského spolku NATO přece NIKDY neútočí :D

Jak si vlastně někdo vůbec může dovolit budovat obranný systém! Asi jako, když někdo poznamená, jak se ten Izrael může dovolit nemít tolik padlých, když Palestinci padaj jak hrušky. Jak si mohou vůbec dovolit mít obranný systém! Vždyť to není fér....Obdobně zvrácená logika asi jako: "Jak si svrchovaný stát může dovolit sám rozhodovat o tom, jestli se chce "kamarádit" s Ruskem nebo ne.

Vítejte v Rusku, výspě logiky, spravedlnosti a demokracie :D :D

Doufám, že mě tu někdo aspoň nazve Rusofobem, ať vidím, že odvádím dobrou práci.
  • Neběžel zrovna včera ten díl Simpsonů, jak tam zaznělo legendárrní "Sovětský svaz tu loď přijme s otevřenou náručí" "Já jsem myslel, že žádný Sovětský svaz už neexistuje" "Ano, to je přesně to, co jsme chtěli abyste si mysleli", následováno několika záběry na to, co všechno bylo habaďůra, zakončeno tím, jak se v Mauzoleu zvedne Lenin a povstane...
    @Mellien No když se můžou vymýšlet logické slogany jako "Strategická obranná iniciativa", tak to se dá s jazykem dělat ledasco :)

Co myslíš, že je cílem "obranného systému?" Možnost zaútočit bez rizika z protiúderu. Když si rytíř bral zbroj, nebylo to proto, aby někde stál a nechal do sebe bušit. Ne, smyslem brnění je být krytý při útoku.

Ve smlouvě Anti-Ballistic Missile Treaty výslovně omezily pouze na ochranu hlavních měst. Byla uzavřena v roce 1972, v roce 2002 od ní Spojené státy odstoupily.

Ono se tak moc neděje, v reálu na jednu jednotku měny vydanou na útok se musejí vydat tři jednotky na obranu, aby ten obranný systém byl účinný. nejspíš proto se tehdy ke smlouvě přistoupilo, vyrábět zbraně útočné vyšlo levněji :)
  • upraveno 3. září 2014
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
  • @Achileus Jak za chvíli? V Brně už máš mešitu.
  • Blázni... Londýn byl vždy multikulturní město, také jsem tam byl. A Francie je logicky plná přistěhovalců, protože na to má polohu. Tak je u nás mešita, a co? Byl sem tam a je moc pěkná.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • A jak dopadlo? :D

Takže bych se nebál :)
  • @Mellien jo Londým byl vždy multikulturní... teda od té doby co se tam začali sjíždět přistěhovalci :D
  • Víte proč Brno muslimové nikdy neovládnou? .... Protože v Brně nejsou žádné panny :)
  • Když jsem byl 2009 v Uppsale, také mě překvapilo, kolik je tam černochů. Je to sice univerzitní město, ale vnímal jsem je spíš mezi stavebními dělníky (tenkrát se tam stavělo ve velkém). Zeměpisnou šířkou je to přitom někde na úrovni Orknejí..

U těch Anglánů a Frantíků to nějak chápu jako následky kolonizace, ale Švédové byli spíš na to jednorázově zplundrovat něco v Evropě než budovat nějaké africké državy.
  • Já jsem se minulý týden vrátila z Bari (jižní Itálie) a podotýkám, že černých je tam taky hafo. A kvůli rádoby humanistickému přístupu italské vlády, který jenom povzbuzuje další úprchlíky, aby zkusili svůj "evropský sen", takže moc humanistický není, to bude jenom horší. Můžeme tu ještě vůbec mluvit o rasismu? Všechno je to první generace v Evropě, jsou to vidláci bez způsobů, co budou leda čumět ženským na prsa, protože na pláži je to pro ně jako u vánočního stromečku, a v pracovním nasazení se můžou s jižními Italy potykat. Nestávají se Evropany a nestojí o to. Nerada to říkám, ale ani jejich děti Evropani nebudou, vnoučata... snad. Tohle není asimilace, v některých místech to připomíná kolonizaci.
  • Vy musíte mít zajimavý povolaní. Pořád tady čtu, jak jste každou chvíli někdo v zahraničí. :-)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 8. září 2014
    @M1on Můžu ti poradit abys zkusil nájemného vraha, to se podíváš všude možně, třeba i na Pankrác :-)
  • @Everett_Young Na to jsem se neptal:D
  • Už jste slyšeli o bookbooku? Za mě rozhodně skvělej vynález, řekl bych že je to mnohem lepší než čtečka.

• http://www.ted.com/talks/zak_ebrahim_i_am_the_son_of_a_terrorist_here_s_how_i_chose_peace#t-53523 Zak Ebrahim: I am the son of a terrorist. Here's how I chose peace. - K tomu jak jste se tady bavili o Muslimech...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.