Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1234235237239240581

Komentáře

• @Everett_Young Ale tak to vyzeralo v nemocniciach za zlateho socializmu. A sestricky si postoj k pacientom nezmenili.
    O liekoch som nehovorila, ale ok. Mne lieky hradi poistovna. 100% vsetkych predpisanych liekov. Ano, dedukcia ti asi hovori, ze nie som v statnej poistovni ;)
    Z ktorej studie vychadzas pri tych 90%?
  • @Hildegarda No nevim jestli za socializmu byli doktoři arabové a rusové, kterým nejde rozumět.
  • Na to mám jednoduchou odpověď. Chtějí žít, dovolenkovat u nás? Musí se přizpůsobit naši kultuře a šátky, burky nenosit. Ve školách atp. Po svém si mohou žít u sebe. Pokud někam cestují, musím se přizpůsobit.
  • upraveno 30. srpna 2014
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 30. srpna 2014
    @pavel Áno, to čo opisuješ je čistá a priama demokracia (tuším fungovala v grécku dávno pradávno). Súhlasím, že je to blbosť. Ale furt demokracia. Blbý typ demokracie. Blbí ľudia.
  • Na ulici a doma ať si to klidně nosí, pokud ale budou chtít fungovat ve veřejných budovách, chtít být zaměstnány (v tomhle případě jako zdravotní sestry či ošetřovatelky), musí se přizpůsobit majoritě.
    Tak jako tak je to víc liberálnější přístup než s jakým se setká turistka v šortkách v muslimské zemi, kde je to zase "uráží"..
  • @Gepeto proto si dovolím tvrdit že ta západní demokracie (EU, USA) je Ta lepší demokracie.. chápu zdejší argumenty o souboji mocností atd. určitě jsou postaveny na pevných základech, ale pro můj antagonismus vůči současnému Rusku hraje to, že v EU a USA je vyloučená neomezená vláda jednoho člověka a něco co bych nazval zkušenost národa. Prostě z Ruska nikdy nic dobrýho nepřišlo ani nepřijde.

Bohorodičko, vrať jim Jeltzina a jedinou naší další starostí bude další prezident aka ožralý prase a plácání holek po prdelkách :)

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 30. srpna 2014
    Opět drobná poznámka. Když už tu padlo o té homosexualitě, tak toto je třeba vyjádření prozápadního demokrata Turčynova: "I do not agree. If a man has normal views, then you label him a conservative, but those who use drugs or promote sodomy, you label them a progressive person. All of these are perversions."
    http://web.archive.org/web/20080820220202/http://www.lgf.org.uk/news/research-2/overview-of-lesbian-and-gay-rights-in-eastern-europe/
    Premiér Jaceňuk se vyjadřuje méně rázně, ale podobně: homosexualita odporuje jeho náboženskému přesvědčení."
    Netuším, proč bych za tyto lidi měl orodovat. "Podpora Ukrajiny" je podpora jejího momentálního politického vedení, nikoli běžných Ukrajinců. Pokud by toto "nové vedení" respektovalo dříve uzavřené dohody, pak žádná válka být nemusela.

Mimochodem je legrace, že ještě asi před měsícem Ukrajina čile v Rusku nakupovala munici, než vláda nařídila "zákaz obchodu vojenského materiálu s Ruskem" (http://www.militarybox.cz/news/ukrajinska-armada-nema-strelivo-do-rucnich-zbrani/).
  • Na tom Jaceňukově názoru nevidim nic špatnýho.. Pokud je to jeho názor, nemůže mu ho nikdo vyvracet.. Od členů KDU taky nikdo nečeká účast na gay parade.
    @pavel Názor samotný mu nevyčítám. Ale jaksi nečekám, že člověk s těmito názory by v praxi byl právě tolerantní. Zatím samozřejmě vlastně neměl moc příležitost ukázat, co v něm je a jak by řídil vládu za normálních okolností, takže mu možná křivdím. Nicméně už jsem zmínil, že největší chybou povstalců jě že vůbec povstali, protože tato garnitura by se pravděpodobně do roka odkecala sama. Ovšem, když jejich prvním zákonem byl zákaz ruštiny (byť později pozastavený), tak dali najevo poměrně rychle, kudy jejich kroky povedou. K té ruštině a ukrajinštině: ukrajinština např. má problémy v právní terminologii, protože na té úrovni vůbec neoperuje, proto se stále řada dokumentů musela tvořit rusky. Tymošenková, když se na začátku 90. let dala na politiku, tak ukrajinsky vůbec neuměla. tak to dopadá, když někdo řídí politiku emocemi, ne rozumem.
  • Ono v Jaceňukovy nic není. Ta vláda měla být když už tak přechodná. Měla pomoci dojít Ukrajině k prezidentským volbám a hned po nich uspořádat parlamentní, jenomže to už byli ruští "dobrovolníci" na Krymu.
    Ohledně zákazu ruštiny.. Moc nacionalismu (asi určitě to bylo nacionalistický gesto) škodí. Bohužel na tom je vystavěný i celý kult kolem Putina v Rusku.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Hildegarda

Ad nemocnice -> Nevyházím z obecné studie ale z dokumentů mě poskytnutých řediteli Pelhřimovské a Jihlavské nemocnice, stejně tak z dokumentů mě poskytnutých majitelkou a zároveň ředitelkou soukromého centra pro pacienty postižené Alzheimerovou chorobou.

Ad Kréta ->
    Moje rozumná část: je velký rozdíl v tom, když módní trendy diktují jednu věc, ale je něco jiného, když tě za odhalení vlasů nebo svobodnou volbu víry nechají vlastní rodiče veřejně ukamenovat nebo rozsekat na kusy.
    Moje nerozumná část: ale jo, to je bezva nápad s tou Krétou, rozhodně to vyzkoušej :-)
  • @Everett_Young ty si poskytol riaditelovi alebo opacne? Cesky slovosled mi unika :)

Niektore zeny to proste chcu nosit, co s nimi?
  • Myslím, že na veřejnosti si můžou nosit šátků klidně dvacet, jeden přes druhý... mi si taky můžeme každý vzít, co chceme, pokud nejdem nazí nebo... Každopádně, aby se ženy zahalovaly i ve školách a jiných institucí... to je blbost. Platí nějaká pravidla a ty platí pro všechny. Komu se to nelíbí, ať valí zpátky do Kataru
    @Hildegarda Oni poskytly mě :-) Když to nosit chtějí, tak samozřejmě nic proti. Ale aby tě za to že se ti nenarodí kluk ale holka nechali přivázat na náměstí a tam kamenovat to je trošku zcestné. Navíc z jejich strany také vládne značná netolerance vůči ostatním náboženstvím (viz 130 zastřelených rukojmí za to, že nevěděli jméno Mohamedovi matky, takhle drsné podmínky jsme neměli ani my na hodinách dějepisu) tak nevím proč bych měl být tolerantní vůči někomu kdo není tolerantní vůči mě.
  • @Everett_Young Hovorime o obleceni na nasom uzemi, takze k veci - do toho netahaj ukamenovanie.
    Presne poznam to spravanie, ktorym sa chces prezentovat - pripomina mi to, sorry, deti na pieskovisku.
    Já ty krétský slečny znám. Potenciálně je to SKVĚLEJ nápad, ale kus od kusu =D
    @Hildegarda Na vašem území možná, ale když se podíváš na zvětšující se podíl Islám vyznávajících imigrantů do evropských zemí včetně slovenska, tak to dlouho vaše území nebude. A dopadne to jak ve Francii. Napřed se povolí burky, potom se začnou hromadně stavět mešity a nakonec začnou islámské věřící neislamisté urážet a v rámci korektnosti se bude upravovat podle nich. Takže na kamenování také dojde.
  • @Everett_Young Tomuhle se říká paranoia, nic ve zlém.
    @Mellien Ne, to není paranoia, to je realita. Koukni se na rozšíření islámu a přijaté proislámské zákony v evropských zemích v posledních 5ti letech a uvidíš sám. Radikální Islám (a jakékoli jiné radikální náboženství) je horší než všichni rusové dohromady.
  • Radikální Islám je opravdu nebezpečný, to nechci nijak zpochybňovat. Ale ne každý muslimský imigrant je radikál. Vím, že je to určitý druh problému, ale v horizontu pár let to nevidím tak katastrofálně. Jestli ale půjde multi-kulti politika tou cestou, kterou jde, jo, pak to bude problém. Jen bych nerad viděl za každým muslimem radikála.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Mellien Kdeže, ako každá vec v politike, ktorá má znieť negatívne, to má aj svoj prekrásny názov. Islamofóbia. =D Fascinujúce, keď chce človek čosi zdiskreditovať, stačí na to vymyslieť typický mainstreamový názov, ktorý bude verejne používaný.
    @Mellien Jak říkám, prohlédni si statistiky přírůstku evropských zemí za posledních pět let a zjistíš že ten přírůstek nestoupá kvůli porodnosti ale většinově kvůli přistěhovalcům z arabských zemí. Takže arabský problém opravdu není zanedbatelný a předstírat že žádný není, že je vlastně všechno v pořádku problém rozhodně nevyřeší.
  • Před pár lety jsem projela Jemen a rok na to Irán. Nikdo se nepodivoval, že mám šatek jen tak lehce přehozený přes hlavu, že cestuju se třema chlapama (teda to se ženské podivovaly a vždycky hrozně chtěly vědět, který je ten můj :-). Na tureckoiránské hranici celník málem smíchy spadnul ze židle, když viděl, jak mi z pod šátku nečouhá jediný vlas a řekl, že si ho mám jen přehodit, atd. Prostě za mě, ne každý muslim je radikál a nás nezabije, když jim šátky povolíme nosit i u nás.
  • @brbr Asi tak. To ako u nas v okoli Ziliny sa vsetci boja madarizacie a ziveho Madara este nevideli.
    U nas je cca 5000 moslimov. Z 5 milionov.
  • Muslimové v ČR mě tedy taky zatím moc netrápí. A nosit šátek zakrývající vlasy (ne obličej) bych jim nezakazovala... Koneckonců nosit křížek na krku taky nikdo nikomu ve škole nebrání.

Na druhou stranu, v Nizozemsku je teď něco přes 5% obyvatel muslimů a už tam padaly i požadavky na zákaz vánočních stromků nebo velikonočních vajíček :-D (argumentují tím, že když oni nemůžou nosit symbol víry - burku, měly by se zakázat všechny náboženské symboly).
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.