Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1232233235237238581

Komentáře

• Jo to já určitě taky chtěl aby nebojovali, byl jsem jako dobrovolný hasič na povodních a škody tam byly velký - ale válka to je něco jinýho tak jsou mrtvý, zmrzačený zraněný. Měřili stejně dost do minulosti, naposledy mě napadá tak Zátoka sviní kdy se někoho v "relativním sousedství " snažili svrhnout skrze imigranty vycvičený CIA s jasnou podporou USA plus atentáty na Fidela. Tak v Sýrii to moc nesleduju ale naposledy jsem četl reportáž válečnýho zpravodaje, který byl u velení osvobozenecký armády ( což jsou bývalí Syrští vojáci myslím že to vedl bývalý plukovník ) a pochopil jsme z toho, že oni rozhodně nejsou ISIL - uváděli tak že jsou jejich maximálně dočasný spojenci a pokud porazí Asada vědí, že budou bojovat i proti nim.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 29. srpna 2014
    @derfel S tímhle dočasným spojenectvím to je právě ten problém. Tohle nejsou státy, který jsou přece jenom nějak vyprofilovaný dlouhodobě, tohle jsou skupiny, který zpravidla podléhají svýmu vůdci a ten zas buď má svoje cíle (jako al-Bagdádí, velitel ISIL) nebo podléhají někomu z venku. Do povstalců v Sýrii hodně investovalo Turecko, které má dnes početně čtvrtou nejsilnější armádu na světě a vcelku nepokrytě usiluje o roli hegemona v regionu, o což se dříve snažil Saddám. Sranda je, že k tomu, aby oslabili Sýrii, jim nevadí spolupracovat i s Izraelem, což je jinak jejich úhlavní ideologický nepřítel - účel světí.

Samotná FSA je obviňovaná (a to ne jen Asadem, ale Human Rights Watch) z únosů, mučení a tak dále. Je pravda, že u zrodu byli původně dezertéři z SAA, ale to bylo na počátku. Ostatně povstalci na Ukrajině jsou také (mimo těch, co jdou z Ruska) z velké části dezertéři z ukrajinské armády nebo její bývalí členové.

Co se Spojených států týče, tak historie jejich (polo)skrytých intervencí v Jižní Americe je bohatá (tzv. operace Kondor), Salvador, Nicaragua (podpora klanu Somozovců), Pinochet v Chile, i argentinská junta byla před válkou s Británií takový polospojenec. Pak třeba Angola, kde podporovali FNLA. O Afghánu jsem mluvil. I Saddám byl do určité míry podporován, když bojoval proti Íránu - tam byla zase paradoxní situace, že Saddáma podporoval v tom boji jak SSSR (u toho je navíc sranda to, že Saddám předtím zlikvidoval irácké komunisty), tak USA. No a samozřejmě Irák v roce 2003, aniž bych se zastával Saddáma, tak válka proti němu byla vedená z naprosto vylhaných a neexistujících důvodů. A to jak Irák vypadá teď, nevím, jestli je lepší.

Uznávám, že "oranžové revoluce" před deseti lety nebyly primárně násilné, ale byly to akce masivně podporované Spojenými státy.

Čistě podle mě je největší politickou chybou Ruska v podpoře separatistů to, že současná kyjevská vláda, nebýt války, by se patrně během krátké doby sama znemožnila. Dopadla by nejspíš podobně jako tandem Juščenko - Tymošenková. Vůbec Ukrajina je taková prokletá země - nejen že si ji dělili za uplynulá staletí Rusové, Tataři, Poláci, Litevci, ale ani po samostatnosti tam asi nebyla vláda, která by dokázala zemi nějak řídit. Na to, že vlastně začínala na relativně nejlepší pozici (všechny dluhy SSSR převzalo Rusko, teď je Ukrajina nesmírně zadlužená), ale je to země potenciálně bohatá. Přesto zakysla zhruba v situaci Ruska první poloviny 90. let.
  • @Ugla Evropa je, na rozdíl od Ruska, skutečně demokratická a rozhodně to není poslušný pes USA, který štěká tak, jak mu v Bílém domě přikážou. Jsou to loajální spojenci, což není to samé. "Zlé" Rusko je mnoha v případech skutečně zlé, neboť v Evropě nejsou vražděni nepohodlní novináři a, až na několik výjimek, ani přistěhovalci. Opoziční demonstranti a aktivisté nejsou zavíráni do cel. O svobodě médií ani nemluvím. Svržení Janukoviče nebylo záležitostí jen Kyjeva či několika pár procent obyvatel Ukrajiny, jak se tady snažíš manipulativně tvrdit, ale záležitostí nemalé části ukrajinského obyvatelstva, byť té ze západní části Ukrajiny. A tím odkazem na video se snažíš sdělit co? Že demonstrace v Kyjevě nebyly pokojné? Ale kdeže, dlouhou dobu byly velmi poklidné a násilnými se staly až ve svém závěru.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    upraveno 29. srpna 2014
  • @Johnny plně souhlasím
  • Já se jen divím, že tu ještě nikdo nenapsal, ze za pádem letadla můžou také USA, nebo ze jsou Rusové jen obetmi zapadni propagandy, toho vašeho mainstreamu... Já bych vám všem, co bráníte Rusko a snažíte se nevidět veci černobílé, i když takové v mnohem jsou, doporučil tam proste na měsíc vycestovat a sami uvidíte, jak se žije v zemi, která nemá s demokracii nic společného a dokazuje nám to každý měsíc.

• upraveno 29. srpna 2014
    Putin, potažmo Rusko je největší hrozbou moderní Evropy. Člověk, který by rad vytvořil druhy Svaz ve vedení takové země s napoleonským komplexem... Nedivím se Pobaltským státům, ze mají strach.
  • @Achileus Ten bych zařadil až na druhé místo... Především u nás v Česku věřím panu Alrawimu, že tu nebudou problémy...
  • http://zpravy.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A140829_2094605_zahranicni_skr

Celkem solidně sepsaný rozhovor. Ale oni jsou tam Rusové přeci jen na dovolené :)
  • @Ugla Já tady nechci bránit Ukrajinskou vládu, která má momentálně stejně prachzvláštní legitimitu. Rozhodně udělala nejeden špatný krok, ale na druhou stranu se musíme ptát... Jak má tak asi zasahovat proti vojákům s obrněnými vozidly a těžkou technikou (dokonce i raketovým systémem)? To na ně měli jít s pistolkami a prakem, proboha? Co mají dělat, když se rozpoutala občanská válka podporovaná tak silným státem jako je Rusko, které povstalce doplnuje technikou a i lidskou silou?

Berkut, to je téma samo pro sebe. Moc se v tom neorientuji, ale bylo jasné, že se vydají za novým chlebodárcem... Je ale zcestné ze střílení do protestujícím na Majdanu obvinovat více opozici, než jednotky tou dobou ještě pod velením Prezidenta, pokud nejsi milovník konspiračních teorií a netvrdíš, že za dnešní výpadek vody mohla CIA. Na otázku, proč by střílel do vlastních kvůli vyhrocení konfliktu je více odpovědí. Dost možná se to prostě vymklo z rukou a rozkaz mohl přijít rychleji, než si nějaký velitel promyslel důsledky.

• Jistě svět není černobílej... Rusáci nejsou ti zlí ani když se z toho prokletýho Tatarska ozývá že Polsko a Pobaltí je potřeba vymazat z mapy Evropy (Žirinovskij), že pustit Finsko po VŘSR byla jedna z největších chyb SSSR (Putin).. atd.

Nacionalismus v té zemi je tak silnej že žádný sankce nezaberou, i kdyby hladem vychcípala půlka Sibiře, tak Putin tam bude mít navěky svatozář. A až začne zima a začne hašteření o plyn a Rusáci řeknou že ukrajinci kradou tranzitní plyn a tak dodávky radši úplně zastaví, EU (slabá, nejednotná a nemotorná) se bude snažit vycouvat.. Nevím jak tohle může dopadnout

A ještě otázečka, s čím se Putin spokojí? Co mu bude stačit? Protože s jídlem roste chuť. Majdan mu dal záminku obsadit Krym, o kterém se už se samozřejmostí nemluví, teď je na východě Ukrajiny a my jsme na té druhé straně barikády..
    Ještě že nejsem silně věřící, jinak by mě ten nadpis na novinkách silně zneklidnil...

http://www.novinky.cz/stalo-se/346294-udalosti-dne-islamiste-vrazdi-zajatce-rusko-zahajuje-valku-ze-sopky-vyteka-lava.html
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Mellien Stovky britů, španělů, francouzů, němců a dalších prokazatelně bojují i se svými doklady v řadách Islámského Debilátu. Obviníme snad všechny tyto země z podporování terorismu a invaze do Iráku a okolních zemí? Asi ne, že?
  • @Everett_Young Já jsem si nevšiml, že by si z domů dovezli tanky, obrněná vozidla jako ruští vojáci (opakuji vojáci, prokazatelní, přiznali to i sami separatisté) To nejsou nějací idealisté jako v tebou uvedených případech. Rozdíl?
    @Mellien To je možno chyba, ale ignorovať zlé ťahy jednej strany a vyčítať ich druhej je zase pokrytectvo.
    upraveno 29. srpna 2014
    Jako zajímavost doporučuju zážitky člověka, který projel na motorce bojiště, od obou stran kontrolován, prohledáván. Někdy zvláštní mentalita - nejdřív na člověka mířit, pak si s ním připíjet na zdraví...
    http://marekhavlicek.blogspot.nl/2014/08/ukrajina-centrum-donetska-pul-den-se.html
    @Mellien Ešte by som sa rád vyjadril k tvojmu alogickému postoju, aby som objasnil to, čo som mienil v minulom príspevku. Udal si príklad o zrazení autom, lenže si ho interpretoval tak, ako vždy - akoby si nemal tucha o čom sa baví zvyšok. Správne to je takto:

Borec zrazí človeka na prechode. Zrazu ho všetci hejtujú, ohovárajú, žiadajú trest smrti, usporadúvajú nespokojné protesty. On sa obháji: Áno, zrazil som toho človeka. Avšak iný borec nedávno zrovna tak zrazil človeka, a prebehol s ním len súd, žiadni skandujúci či hejtujúci ľudia, žiadne žiadosti o trest smrti. A naraz príde pád Mellien a prehlási: Snáď sa nechcete obhajovať tým, že niekto iný spáchal rovnaký zločin! A ten prvý borec môže len ostať v úžase, ako je pán Mellien strašne mimo.

Nejde o debatu vinný/nevinný, ide o debatu o efekte zo strany spoločnosti okolo danej viny.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.