TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
1214215217219220362

Komentáře

• Oh práve som dopozeral poslednú časť tretej knihy/série Avatar: The Legend of Korra. Vážne veľmi pekné, trocha som si poplakal :/. Celý seriál je skvelý, omnoho dospelejší ako Last Airbender. Je to krásne nakreslené a súboje su perfektné. Z postáv mám najradšej Korru, je úplným opakom Aanga. Nie len povahovo ale aj v prístupe k svojej roly Avatara. Zatiaľ čo Aang neustále pred povinnosťami utekal Korra sa snaží pomáhať. Bolin by bol na druhom mieste, niekedy mi tam jeho humor nesedí ale jeho vplyvom seriál nie je až príliš vážny. Treťou najobľúbenejšou je Jinora, vo filmoch/seriáloch nemám rád deti, ktoré su múdrejšie a skúsenejšie ako dospeláci ale u nej mi to vôbec nevadí. V prvej sérií veľmi nevynikala preto skončila až na treťom mieste.

Narozdiel od Posledného Vládcu vetra, kde každá kniha/séria bola vlastne len o tom ako sa naučil nový element ma Korra všetky elementy už od začiatku, teda až na Vzduch. Prvá séria je práve o tom ako sa učí ovládať vzduch no zároveň je tam akési logické povstanie obyčajných ľudí voči "benderom"/vládcom.
    Druhá séria ukazuje svet duchov ktorý bol doteraz len načrtnutý a úplne skvelá je dvoj časť o prvom Avatarovi. Zároveň tam jednu postavu dabuje moja obľúbená Aubrey Plaza, ktorej tón hlasu je nezabudnuteľný.

Som veľmi rád že pokračujú a urobia aj season 4. Predsa len to nemohli ukončiť season 3 aj keď s nimi nickelodeon nechutne vyjebal. Dúfam ale že nezačnú s vysielaním zas uprostred leta bez toho aby na to vôbec nejako upozornili.

Veľmi pekne je zobrazený rozdiel medzi Aangom a Korrou v tejto kompilácií obrázkov, sú to posledné zábery z finálnych epizód každej série čiže spoiler.
    http://imgur.com/a/xijV0
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    @sarven
    já též, já též :)
    Během 14 dnů jsem si zopakovala obě série. Jsem zvědavá, o čem ta třetí bude. Útržky z kopírovaného scénáře vypadaly zajímavě. Jestli jsou opravdu ze seriálu a ne jen určené pro teaser. Každopádně je Newsroom mým nejočekávanějším seriálem podzimu.
  • upraveno 25. srpna 2014
    @Nevada Tady už má někdo za sebou opáčko bebopa. :-)
    @M1on
    Zatím jen film, ale seriálu asi taky nakonec neodolám ;)
  • @JoeGyry: Hmmm, tohla jsem si říkal, že bych měkdy skouknul,... kdysi se ke mě dostal Avatar TLA, když to jeden kamarád fanouškovsky překládal (co jsem pochopil, tak teď už je dávno nadabované, takže to bylo,... no, dávno)... a hodně se mi líbila forma překladu klíčového bender např. Firebender = Ohňoměnec. Jo, jo, nějaký pátek to je, ale řekl bych, že to byl jeden z počinů, kterým jsem vděčný za zlepšení své angličtiny...
  • @Jay ja zväčša seriály sledujem s ang titulkami keďže sa mi nechce čakať tých pár dní kým to preložia do cz/sk heh :D
    TLA je skoro 10 rokov staré, teda prvá séria a celkom to cítiť na animácií. Ja by som ti aj odporučil skočiť rovno na Korru (wink wink) ale je pravda že prídeš o pár narážok a nostalgických spomienok ak preskočíš TLA.
    Chyba s TLA je že to fakt robili pre vekovú kategóriu hlavnej postavy čiže cca 12 ročných. Dej je predvídateľný a je tam neskutočne veľa hlúpych fillerov, ktoré nijak neposúvajú dej v pred. Prvá séria je v tomto najhoršia ale zvyšok sa už celkom dá, dokonca aj vedľajšie postavy dostanú svoj dej.
    Našťastie má seriál len 23min takže ak sa nudíš určite si to pozri :)
  • @JoeGyry: Tak já TLA viděl... vychází mi to na někdy 08-09... jako seriál výborný. Pak jsem bohužel viděl ten film (to je děs, to je děs, budu se tvářit, že nic takového nikdy nevzniklo :o))... a trochu mě to odradilo od pokračování v tomto seriálu... Takže to žes tu tenhle sequel zmínil (a navíc v dobrém) mě možná přesvědčí se k tomu vrátit...
    Jinak anglické titulky mi samozřejmě většinou stačí... ale TLA jsem absolvoval bilingvinně - anglický poslech, do toho chytat slovní hříčky, které tomu kamarádovi unikly a korekce psané češtiny... a vysloveně jsem si to užíval a dodnes si to nemůžu vynachválit.
  • @Jay no práve preto mám radšej ang originál. Niektoré veci sa fakt nedajú preložiť hlavne tie komediálne "puns"
    Ak sa ti TLA páčilo tak Korra sa ti bude páčiť určite. Je to temnejšie napr. vraždy samozvraždy. Mne sa páčil aj Probending - nová šport ktorý pre seriál vymysleli. Ak sa do toho pustíš tak potom napíš pocity ktoré si z toho mal :)
  • upraveno 26. srpna 2014
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @M1on ja som cakal, ze proste nepreziju a tiez sa divim co to je za komando v kapucniach
  • @Edem Asi by jsme měli vzít do ruky knihu.
  • @M1on Pod pojmem trailer bych si představil něco úplně jinýho.. Takhle to je spíš ve stylu "hmm, tak na pilotní díl už se vlastně nemusím dívat" :D
    @pavel Ahá on to bol trailer =D
  • upraveno 28. srpna 2014
    Ale nevíte, jak to dopadlo. :-P
  • @M1on Určitě to dopadlo dobře a zavlála vlajka hvězd a pruhů.. :D
    @M1on Hej, koniec epizódy bude v Extended Traileri =D
  • @Nevada Tak nějak mám pocit, že mě Moffat a Gatiss dovedou k slzám, ale asi ne tak, jak chtěli... Já chci normálního starýho Sherlocka! :-(
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @sveva A já normálního starýho Doktora :-D
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @Everett_Young ved stary uz je
  • Neříkal náhodou Mofat, že sherlock minimálně další serie až za 4 roky?
    @M1on Z toho čo som o ňom počul by sa dalo povedať ,,Možno, ale ten už toho nakecal." :D
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    ad scorpion -> dovolte, abych se k tomuto geniálnímu seriálu plnému geniálních lidí vyjádřil s genialitou sobě vlastní: "bude to totální sračka!"
  • @Everett_Young Zatím to vypadá na Monk+Sherlock ve Fast and furious
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.