Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
takže vítězem je o 77 stranách "Jak válčili husité", musím ještě zmínit druhou nejtenčí o 155 stranách "Věřím - Malý katolický katechismus", protože by mě vážně zajímalo kdo mi tuto věc podstrčil do knihovny :D zejména proto že nevěřím v katolickém smyslu a na otázku předmanželského sexu mám rozhodně liberálnější názor než ti, kteří nikdy sex mít nebudou :-P
Ale možná si to přečtu, jsou tam takové ty veselé obrázky, zromantizované představy fanatiků o rodině, andílcích, a podobných věcech.. :)
Abych ještě reagoval na ty diskuze... už se to taky snažím ignorovat, vzhledem k tomu že i za včelí mor může Kalousek :D Takže diskuze už čtu akorát u bulvárních témat, zejména u Petra Kramného a vraždách v Egyptě týkajících se ho...
http://ekonomika.idnes.cz/model-zary-vypada-jako-z-koncentracniho-tabora-fl1-/eko-zahranicni.aspx?c=A140827_124206_zahranicni_pvc
Když už to chce někdo podporovat prosím, ale ať aspoň lidi ví co to konkrétně je..
http://www.prawda.cz/ice-bucket-challenge-co-se-skryva-v-pozadi/
A pak se rozhodnou jestli jim to za to stojí nebo ne. (A ano, teď čekám že na mě icebucketbůh hodí ledního medvěda) :)
http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/346159-mame-podporu-tisicu-ruskych-vojaku-priznali-separatiste.html
Jsem si téměř jistý, že v tom šedesátém osmém tu byli na rozkaz, i když bloudit tu občas dokázali poměrně úspěšně, z toho co jsem slyšel :D
Konečně to naší vládě docvaklo, že jediný kdo je při tom bordelu v Iráku relativně normální jsou Kurdové
http://blog.kosmonautix.cz/2014/08/kosmonauticke-kvizy-10-dil-poznate-raketu-podle-plamenu/
Poznáte raketu podle plamenů? Aneb test pro všechny raketfili. Milovníky raket a všeho co létá a prdí plameny.
Na Krymu mohli mít podle smluv s Ukrajinou minimálně nějakých 25k vojáků zcela legálně. V těch vyjádřeních šlo o ty domobrance v maskáčích bez označení, kteří Krym izolovali před konáním referenda. Moc nechápu, proč by se k nim hlásil, dokud si to tam lidi neodhlasovali, byť nepochybuji, že část z nich patřila k pravidelné ruské armádě.
Máš to v každé druhé detektivce. Drsný komisař dostane oficiální zákaz se případem zabývat, odevzdá odznak a služební zbraň.. Klasika :roll:
Jinak to vypadá, že se celá "antiteroristická operace" hroutí jak domeček z karet, že už ani náš mainstream neví, co o tom napsat. Čekám, kdy se dočtu, že byli separatisté zatlačeni až ke Kyjevu :-#
Co se toho označení terorismus týče: Když toto označení nepoužívali Američané pro jimi vycvičené Contras, proč to používat zde? Tolik k těm "koulím", k těmhle operacím se taky nikdy moc nehlásili, přesstože v popisu práce bylo "působení na obyvatelstvo".
Terorismus je určitá forma boje, která je zaměřená specificky především na civilní obyvatelstvo a na změnu politických rozhodnutí. Vzdor tomu, že mainstream se pokouší citováním prohlášení Kyjeva prokazovat, jak "teroristicky" si povstalci počínají, tak nepokoje se objevují spíše na té "svobodné" části, kde operuje nikým nezvolená vláda a "dobrovolnické prapory". Osobně si moc nemyslím ani o jedné straně, ale naprosto nechápu politický a mediální vlezdoprdelismus vůči aktuálnímu Kyjevu, který mimochodem ze situace nevydal ještě ani jedno prohlášení, které by odpovídalo realitě.
Doba, kdy šlo situaci ze strany Kyjeva řešit pořádkovými silami, nebo v krajním případě skutečnými prostředky protiteroristického boje (ke kterým ani při nejlepší vůli nedokážu počítat bitevní letadla, tanky nebo salvové raketomety) je dávno pryč. A o vycvičené speciály z Berkutu se kyjevská junta připravila sama hned v začátku, když z nich udělala obětní beránky masakru na Majdanu, který nejspíš sama zinscenovala, aby se protiústavně dostala k moci.
Tohle ovšem hoši moc nepromysleli, jednak se část Berkutu nechala nalejt protistranou už na Krymu, a než někomu došlo, že profíky nelze nahradit vypatlanými nácky, ztratili kontrolu nad pořádkovými složkami na východě. Otázka, jak dlouho ještě dovolí zbytek země posílat své syny chcípat za ztracenou věc. Jestli bych v danou chvíli nechtěl být v něčí kůži, tak jsou to řadoví vojáci, kteří zachovávají věrnost svojí zemi a přitom nehodlají vraždit vlastní lidi.
Že je terorismus forma boje určená hlavně na civilní obyvatelstvo to bych souhlasil - nevím jen jestli to platí vždy a vždy se to takto vymezuje - takto definovaně by třeba IRA nebyla Teroristická organizace - ta neutočila primárně na civilní cíle, ale na vojenské policejní a správní britské cíle.
Nejde o to, že bych chtěl hájit Putina (už vůbec ne stylem "a vy zase mlátíte černochy"), ale prostě dělá to co všechny velmoci a co dělají pořád. Nechci zaujímat postoj podle toho, že teď je to "ta naše velmoc" a jindy "ta jejich velmoc".
Co se týče vzbouřenců na území Ukrajiny - byli obránci Alama vzbouřenci, teroristi nebo bojovníci za svobodu? Pokud bychom měřili všem stejně, USA by měla vrátit Texas, Nové Mexiko, Utah a Kalifornii Mexiku. A "tři otcové" byli taky kdysi vzbouřenci proti králi Jiřímu a pomáhala jim cizí velmoc - Francie. Po Lafayettovi se v Americe pojmenovávají ulice a jaderné ponorky.
Vzbouřenec - terorista - povstalec - guerilla - bojovník za svobodu, vždycky je to jak pro koho.
Chtěl bych, aby nebojovali. Kvůli lidem tam. Ale nemá pro mě smysl zaujímat politické postoje v situaci, která tu byla přiznejme už mockrát, zvlášť když současná oficiální vláda v Kyjevě není nic, co by ve mně budilo důvěru.