Nejoblibenejsi rod

upraveno 6. listopadu 2010 v Akce a hlasování
11011131516

Komentáře

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 18. srpna 2014
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Achileus Tyrelly nezískal, Tyrelly mu nahnal do náruče Stannis vraždou Renlyho kterého chtěl Loras pomstít a tak se přidali k Lannisterům aby válčili proti Stannisovi. Je to celkem logické, u nikoho jeného už holku udat nemohly. Věděli, že Tywin jí vezme, i kdyby náhodou byla "poškozená" protože nemá jinou možnost. Strkat jí do postele Stannisovi by asi moc ovoce nepřineslo.
  • @Everett_Young Spojenectví s Tyrelly domluvil Malíček.
    @JoffreyWater tak si to dáme ještě jednou

Tyrelly nezískal, Tyrelly mu nahnal do náruče Stannis vraždou Renlyho kterého chtěl Loras pomstít a tak se přidali k Lannisterům aby válčili proti Stannisovi. Je to celkem logické, u nikoho jeného už holku udat nemohly. Věděli, že Tywin jí vezme, i kdyby náhodou byla "poškozená" protože nemá jinou možnost. Strkat jí do postele Stannisovi by asi moc ovoce nepřineslo.

- pokud Tyrellové nechtěli válčit sami proti všem, tak museli uzavřít spojenectví s Lannistery, i kdyby s nimi přijel vyjednávat třeba Hodor.
  • Jinými slovy, spojenectví vyjednal Malíček, ale příležitost k tomu získal jen díky vraždě Renlyho, kdy se chtěl Loras Stannisovi pomstít, jinak by se k Lannisterům nikdy nepřidali. Každopádně se to spojenectví nedá počítat jako nějaký úspěch Tywina :-)
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    upraveno 19. srpna 2014
    @Achileus ne, nemohli se přidat ke Starkům, protože Starkové rebelovali proti železnému trůnu, nechtěli jej získat. Do války se Starky by pak šel kterýkoli král který by získal Železný Trůn. Opět, tím by si vůbec nepomohly, protože i kdyby společně porazili Lannistery, museli by dál válčit proti starkům, protože by jaksi postrádali půlku království.

Teď se prosím ještě ozvěte někdo že se mohli spojit s Balonem Greyjoyem, ať už to máme z krku všechno.
    @Achileus

1) Myslel jsem Tyrelly, ještě tu nikdo jako nenadhodil že by se mohly spojit se posledním z pěti králů, s Balonem

2) Renly se tituloval králem Sedmi Království, ne králem Vysoké zahrady. Ta mu odpřisáhla věrnost, ale jakožto králi Sedmi království, ne králi Vysoké zahrady, to je značný rozdíl. Spoléhali na to že Renly vyhraje válku (a nebýt Stannise tak by jí nejspíše i vyhrál) a ovládne 7 království. Což technicky vzato není rebelie proti trůnu, protože Renly proti nikomu nerebeloval, pouze uchvacoval. Stejně tak se Železný trůn snažil uchvátit Stannis a získat tak celých 7 království, stejně jako Renly. Rebelovali Stark a Greyjoy. Spojit se se Starkem, tím by přišli o severní polovinu království, nebo by s ním po vybití Lannisterů museli stejně sami válčit, protože jak víme, Robb už byl v té době přislíben někomu jinému a provdat Margaery za něj tak nepřicházelo v úvahu. Takže ne, technicky vzato to není rebelie.
  • @Everett_Young Obdivuju tvojí trpělivost :king:
    upraveno 19. srpna 2014
    @svoa00 také obdivuji svojí trpělivost =D

@Gepeto kšá ty arogantní agnostiku, kšá kšá! :-D
    @Everett_Young A zatiaľčo je Everett zmietaný v zúfalom a bezvýslednom argumentačnom boji s oponentmi, internetové vrany zlietajú, aby sa na tom aspoň dobre zabavili zo zálohy :D
  • @Achileus: Co prosím? Renly a jeho armáda Highgardenu představovala celkem významnou sílu a ač můžeme pochybovat o Renlyho taktických schopnostech, pořád tu byl Mace (politicky střevo, ale jako vojevůdce asi úplně neschopný nebyl) a potažmo Tarly, který je podle všeho celkem kanón... Jestli by Tywinova armáda Renlymu nakopala nevím, ale asi by to bylo Pyrrhovo vítězství pro tu či onu stranu... Každopádně mouchu jsem si nikdy nepředstavoval tak silnou, že by disponovala větší armádou než já...
    @Achileus Renly byl velkou hrozbou, měl víc než 50 000 vojáků, měl Randylla Tarllyho, který je popisován méně mocná kopie Tywina (takže schopný stratég a politik), měl rytíře květin, měl Brienne, měl spoustu dobrých válečníků. A navíc, Tywin byl s armádou na severu, takže Renlyho neměl kdo ohrozit, nebýt Melisandřina stínu. A když už chceš říct, že titul krále sedmi království byl u Renlyho formální, tak musíš také dodat že je formální i u Stannise který teď nevládne vůbec ničemu a v té době vládl akorát Dragonstonu. O nebezpečnosti Stannise pak vypovídá obléhání Králova přístaviště které by vyhrál nebýt blbosti Edmura, který bránil brody proti Horovi i když měl nařízeno ho pustit a Tywin se tak stáhl zpět k Kings Landing. Takže opět nemáš pravdu, oba bratři Baratheoni jsou velice nebezpeční, jen jim osud/Martin nepřál. I když u Stannise se ještě uvidí.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 20. srpna 2014
  • upraveno 20. srpna 2014
  • Dá se říct, že byl formální, protože královská autorita byla v Polsku již dlouhodobě nízká (to změnil až zmíněný Kazimír Veliký). Pokud by ale Jan Lucemburský místo bojování ve 100 leté válce, vzal armádu a vyrubal pár polských knížat a prosadil tak svůj právoplatný nárok, už by nebyl jen formální. Jináč Slezsko v tu dobu bylo de facto součástí zemí koruny České. Na dohodě nevydělal, protože ji Kazimír III nedodržel. Aby ho Karel udržel mimo vojenskou aktivitu, dojednával s ním řadu smluv, podpořených sňatky. Ty ale Kazimír také nedodržel. Dá se říci, že jediný smysl všech dohod bylo zdržet nenasytu, dokud nezemřel a nemohl tak již požadovat další ústupky. Jináč vám řeknu, že politika Westerosu je hadr ve srovnání se spletitostí politiky ve středověké Svaté říši římské.
  • Římský císař Ludvík Bavor byl jeho nepřítel č. 1 v souboji o Svatořímskou korunu ten by ho tam rád neviděl určitě, ale nic by s tím dělat nemohl. Otázka je, co by udělal Karel Uherský (Ludvík Uherský byl jeho syn). S ním byl Jan Lucemburský spojenec proti Ludvíkovi Bavorovi. Ale v otázkách Polska měl samozřejmě vlastní plány.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.