@Everett_Young@JoeGyry Film je osekaný? A to som sa tešil, že to bude asi naťahované ako Hobbit a aspoň budem mať čo robiť. V knihách som sa zatiaľ dostal len na začiatok, ale je pravda, že ten úvod je strašne rozťahaný :D Ak bude polovica knihy o tom, ako Frodo konečne vytiahol zadok na cestu do Modoru, nedivím s,že je to trilógia
@Riokai Ascendent - bytost ("Bůh") s nezměrnou mocí, možná bych použil frázi se stargate "povznesený na vyšší úroveň bytí". Zkrátka se jedná o bohy a polobohy Malazského světa.
@M1on@Everett_Young Ach ták, lebo to znelo ako čo to slovo znamená, tak som sa podivil, či česi na to zase majú iný význam.
"Dóm stínu assasín" je normálne vysvetlenie =D Tomáme na škole taký slovník, kde si hľadáte jedno cudzie slovo a vďaka vysvetleniu si hľadáte tri cudzie slová...
@M1on A ty chodby bys teda popsal jak? Taky s něma trošku bojuju, ale z tooh, jak to tam chápu jsou to nějaké cesty, díky kterým mágové sesílat kouzla či cestovat? Ale nevím. :D
Jak to čtete lidi? Se zavřenýma očima? To není Ice and Fire, u Malazu to chce používát to co máte umístěné v lebce...Špagát=Tanečník=Cotillion kdysi osobní assassin Císaře, nyní kolega bůh Stínupána(Císaře) a patron všech assassinů.
Jinak nejlépe provedený film na základě knihy je české dílo s vynikajícím panem Hrušínským v hlavní roli a to prosím Spalovač mrtvol - film jsem viděl několikrát, knihu jsem četl až poté a u každé druhé věty se mi přesně vybavoval záběr z filmu... Akorát s tou cukrárnou je to v knize jinak - filmová hříčka "Dal by sis věneček nebo rakvičku?" tam nezazní... :o)
@Kalam Mekhar Hoci som Mazal nečítal, takže neposúdim (súdim z debát tu), ale ak je jeho problém, že vypľuje na čitateľa na začiatku mnoho neznámych výrazov, pri ktorých sa možno orientovať mierne začne v 3/4 knihy a dokonale až po prečítaní niekoľkých kníh (podľa výkrikov SPOILER súdim, že tvoj neskutočne dokonalý a nadradený pohľad vznikol po prečítaní viacerých kníh zatiaľčo pohľad niektorých neskutočne hlúpych a obmedzených jedincov nepoužívajcich mozog vznikol pri prvých knihách, ergo nejde o to, že nepoužívajú mozog, len sa k tomu ešte nedostali), potom to nie je problém čitateľa ale spisovateľa. Spisovateľstvo vyššej fantasy nie je o tom vypľuť: "Keď sa higrodám Mazalén prebudil na erkádu Dondronu, jeho estelár svietil ako zámoldský Putridor", ale vedieť svoj svet dávkovať. Ja osobne by som to riešil prvoradým vydaním zbierky poviedok a príbehov, ktoré by nenásine vysvetľovali reálie.
To sa týka aj názvu (možno som to tu už raz preberal) kníh. Keby mal Pán prsteňov v názve tridsať vymyslených výrazov, ľudí to menej osloví.Predstav si knihu "Ezgindor: Pomsta posledného Vagadrona" a knihu "Malazská kniha padlých". Ja z týchto dvoch by somrozhodne bral tú druhú - pretože ľudia súdia knihu podľa obalu a to sanezmení.
@Gepeto Informace co je Špagát je hned v první knize, navíc je tam slovníček a nechápu proč se zapojuješ do debaty o které víš kulové... Takže stačí používat mozek hned od první knihy, tohle není učebnice feudalismu jako je Ice and Fire... @Everett_Young Víceméně to nejsou spoilery, když ten člověk má přečtené tři knihy a neví ani tohle, tak je špatné jen jeho chápaní textu. Za druhé jsou o tom náznaky hned v prologu k Měsíčním zahradám...
Komentáře
Tak je to delší o nějakých 35-40 min, aspon moje veze :) Čistého děje to bude ta půl hodka ;)
Film je osekaný? A to som sa tešil, že to bude asi naťahované ako Hobbit a aspoň budem mať čo robiť.
V knihách som sa zatiaľ dostal len na začiatok, ale je pravda, že ten úvod je strašne rozťahaný :D Ak bude polovica knihy o tom, ako Frodo konečne vytiahol zadok na cestu do Modoru, nedivím s,že je to trilógia
@Nevada kolik už máš vlastně přečteno?
pro angličtináře originální wiki, je obsáhlejší než ta česká. Popřípadě docela dobré popisy na postavy.cz (ale obsahují spoilery):
http://malazan.wikia.com/wiki/Malazan_Wiki
Ach ták, lebo to znelo ako čo to slovo znamená, tak som sa podivil, či česi na to zase majú iný význam.
"Dóm stínu assasín" je normálne vysvetlenie =D Tomáme na škole taký slovník, kde si hľadáte jedno cudzie slovo a vďaka vysvetleniu si hľadáte tri cudzie slová...
Krom toho, že trochu spoileruješ, se prosím kroť ve vyjadřování.
Hoci som Mazal nečítal, takže neposúdim (súdim z debát tu), ale ak je jeho problém, že vypľuje na čitateľa na začiatku mnoho neznámych výrazov, pri ktorých sa možno orientovať mierne začne v 3/4 knihy a dokonale až po prečítaní niekoľkých kníh (podľa výkrikov SPOILER súdim, že tvoj neskutočne dokonalý a nadradený pohľad vznikol po prečítaní viacerých kníh zatiaľčo pohľad niektorých neskutočne hlúpych a obmedzených jedincov nepoužívajcich mozog vznikol pri prvých knihách, ergo nejde o to, že nepoužívajú mozog, len sa k tomu ešte nedostali), potom to nie je problém čitateľa ale spisovateľa. Spisovateľstvo vyššej fantasy nie je o tom vypľuť: "Keď sa higrodám Mazalén prebudil na erkádu Dondronu, jeho estelár svietil ako zámoldský Putridor", ale vedieť svoj svet dávkovať. Ja osobne by som to riešil prvoradým vydaním zbierky poviedok a príbehov, ktoré by nenásine vysvetľovali reálie.
To sa týka aj názvu (možno som to tu už raz preberal) kníh. Keby mal Pán prsteňov v názve tridsať vymyslených výrazov, ľudí to menej osloví.Predstav si knihu "Ezgindor: Pomsta posledného Vagadrona" a knihu "Malazská kniha padlých". Ja z týchto dvoch by somrozhodne bral tú druhú - pretože ľudia súdia knihu podľa obalu a to sanezmení.
@Everett_Young Víceméně to nejsou spoilery, když ten člověk má přečtené tři knihy a neví ani tohle, tak je špatné jen jeho chápaní textu. Za druhé jsou o tom náznaky hned v prologu k Měsíčním zahradám...