Co zrovna čtete?

upraveno 6. listopadu 2010 v Literatura
19798100102103144

Komentáře

• Já taky, se na to teda kouknu, ale jako věřím... jen mi to přišlo divné..

Tak je to delší o nějakých 35-40 min, aspon moje veze :) Čistého děje to bude ta půl hodka ;)
  • Extended verzia kde je tá veľmi dôležitá scéna ako Legolas vyhraje súťaž v pití alkoholu nad Gimlim?

• Jak si to mam pamatovat? :D Ale asi jo, to má tak minutu, ne? No to je fakt hnus :D:D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Everett_Young @JoeGyry
    Film je osekaný? A to som sa tešil, že to bude asi naťahované ako Hobbit a aspoň budem mať čo robiť.
    V knihách som sa zatiaľ dostal len na začiatok, ale je pravda, že ten úvod je strašne rozťahaný :D Ak bude polovica knihy o tom, ako Frodo konečne vytiahol zadok na cestu do Modoru, nedivím s,že je to trilógia
  • @Gepeto Zvykej si, to je lotr :D
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    upraveno 22. června 2014
  • @Riokai Ascendent - bytost ("Bůh") s nezměrnou mocí, možná bych použil frázi se stargate "povznesený na vyšší úroveň bytí". Zkrátka se jedná o bohy a polobohy Malazského světa.
  • upraveno 22. června 2014
    @Riokai Já to začal číst taky a taky se v tom ztrácim, ale obvykle tim, že nevim co znamenaj ty jejich slova Oponn, Špagát.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 22. června 2014
    @M1on Vzadu je slovníček a vepředu seznam postav.

@Nevada kolik už máš vlastně přečteno?

pro angličtináře originální wiki, je obsáhlejší než ta česká. Popřípadě docela dobré popisy na postavy.cz (ale obsahují spoilery):

http://malazan.wikia.com/wiki/Malazan_Wiki
  • Ja k tomu ešte dodám, že nie všetci ascendenti sú bohovia, napríklad Anomander a Chmur sú "iba" ascendenti.
    @Everett_Young Tři díly.
  • Můžete mi vysvětlit ty magický chodby?
  • @Gepeto Je to tam napsaný s velkým Š a chodby jsem si už našel.
  • @Gepeto Špagát je přezdívka pro Kotilliona
    @M1on @Everett_Young
    Ach ták, lebo to znelo ako čo to slovo znamená, tak som sa podivil, či česi na to zase majú iný význam.

"Dóm stínu assasín" je normálne vysvetlenie =D Tomáme na škole taký slovník, kde si hľadáte jedno cudzie slovo a vďaka vysvetleniu si hľadáte tri cudzie slová...
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @Gepeto no ale, ked uz mas 1 knihu za sebou tak uz nejake tusenie co by dom stinu assasinu mohlo znamenat mas.
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    @M1on A ty chodby bys teda popsal jak? Taky s něma trošku bojuju, ale z tooh, jak to tam chápu jsou to nějaké cesty, díky kterým mágové sesílat kouzla či cestovat? Ale nevím. :D
  • upraveno 25. června 2014
    Jak to čtete lidi? Se zavřenýma očima? To není Ice and Fire, u Malazu to chce používát to co máte umístěné v lebce...Špagát=Tanečník=Cotillion kdysi osobní assassin Císaře, nyní kolega bůh Stínupána(Císaře) a patron všech assassinů.
  • @Kalam Mekhar Neprozrazuj jim děj dopředu, ať pak mají nějaký WTF momenty :twisted:

@Kalam Mekhar
    Krom toho, že trochu spoileruješ, se prosím kroť ve vyjadřování.
  • Jinak nejlépe provedený film na základě knihy je české dílo s vynikajícím panem Hrušínským v hlavní roli a to prosím Spalovač mrtvol - film jsem viděl několikrát, knihu jsem četl až poté a u každé druhé věty se mi přesně vybavoval záběr z filmu... Akorát s tou cukrárnou je to v knize jinak - filmová hříčka "Dal by sis věneček nebo rakvičku?" tam nezazní... :o)
  • @Jay Jo, spalovač mrtvol je hodně povedený.
    @Kalam Mekhar
    Hoci som Mazal nečítal, takže neposúdim (súdim z debát tu), ale ak je jeho problém, že vypľuje na čitateľa na začiatku mnoho neznámych výrazov, pri ktorých sa možno orientovať mierne začne v 3/4 knihy a dokonale až po prečítaní niekoľkých kníh (podľa výkrikov SPOILER súdim, že tvoj neskutočne dokonalý a nadradený pohľad vznikol po prečítaní viacerých kníh zatiaľčo pohľad niektorých neskutočne hlúpych a obmedzených jedincov nepoužívajcich mozog vznikol pri prvých knihách, ergo nejde o to, že nepoužívajú mozog, len sa k tomu ešte nedostali), potom to nie je problém čitateľa ale spisovateľa. Spisovateľstvo vyššej fantasy nie je o tom vypľuť: "Keď sa higrodám Mazalén prebudil na erkádu Dondronu, jeho estelár svietil ako zámoldský Putridor", ale vedieť svoj svet dávkovať. Ja osobne by som to riešil prvoradým vydaním zbierky poviedok a príbehov, ktoré by nenásine vysvetľovali reálie.

To sa týka aj názvu (možno som to tu už raz preberal) kníh. Keby mal Pán prsteňov v názve tridsať vymyslených výrazov, ľudí to menej osloví.Predstav si knihu "Ezgindor: Pomsta posledného Vagadrona" a knihu "Malazská kniha padlých". Ja z týchto dvoch by somrozhodne bral tú druhú - pretože ľudia súdia knihu podľa obalu a to sanezmení.
  • upraveno 25. června 2014
    @Gepeto Informace co je Špagát je hned v první knize, navíc je tam slovníček a nechápu proč se zapojuješ do debaty o které víš kulové... Takže stačí používat mozek hned od první knihy, tohle není učebnice feudalismu jako je Ice and Fire...
    @Everett_Young Víceméně to nejsou spoilery, když ten člověk má přečtené tři knihy a neví ani tohle, tak je špatné jen jeho chápaní textu. Za druhé jsou o tom náznaky hned v prologu k Měsíčním zahradám...
    @Kalam Mekhar Ja som sa vyjadril najmä k téme vyššej fantasy a nepovedal by som, že o TOM viem kulové. Možno nie veľa, ale nie kulové.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.